Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarmatia
Elrond napisał(a):Masz na mp3?? A ile toto zajmuje?

Dokładnie 199 MB.
Odpowiedz
Jeżeli Patrus ma z ftp koncert Poznaniaków to nie jest to jakiś tam koncert charytatywny, tylko konkretny dokładnie opisany i datowany koncert.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
To nie jest koncert z ftp Zdobyłem go nieco inną drogą. :wink: I jest poświęcony Jackowi. Big Grin
Odpowiedz
A jak dla mnie J. Radek śpiewa ładnie... Big Grin co prawda nie wyobrażam go sobie jako wykonawce J.K. ale w "Piwnicy" jest spoko... 8)
Odpowiedz
Dla mnie jakoś nie pasuje. Zbyt mocno drze się w mikrofon nie wkładając w to w moim odczuciu serca. Pewne fragmenty wykrzyczane powinny jakoś przemawiać, a nie powodować ból uszu. A piosenkę "Niech zyje bal" całkiem zmarnował, wcale mi się w jego wykonaniu nie podobała. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):To nie jest koncert z ftp Zdobyłem go nieco inną drogą. I jest poświęcony Jackowi.

To będzie to koncert zatytułowany Obrazy. W trakcie koncertu wyświetlane były rzutnikiem obrazy które isnpirowały mistrza do pisania piosenek, które wówczas śpiewali Poznaniacy. Też ma konkretną datę, ale nie pamiętam jej w tej chwili. Jest też nagrania video z tego koncertu, o ile pamiętam.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemku, zacytuję ci info o tym koncercie który mam zamieszczone przez autorów. Może ci e to naprowadzi, bo ja niestety nigdzie nie mogę znaleźć tytułu tego koncertu.

17 VII 2002 w poznańskim pubie "Sąsiedzi" odbył się koncert charytatywny na rzecz pomocy dla chorego na raka przełyku Jacka Kaczmarskiego, . W trakcie ponad sześciogodzinnego koncertu wykonaliśmy 63 piosenki Jacka, z czego pierwszych 16, napisanych pod wpływem różnych obrazów mistrzów malarstwa polskiego i europejskiego, było ilustrowanych tymi obrazami,wyświetlanymi na dużym ekranie.
Ten materiał jest prawie pełną (46 utworów) rejestracją koncertu, prawie bez cięć, skrótów i poprawek (wyjąwszy częściowo wycięte przerwy na strojenie, oraz momenty w których nic się nie dziejeSmile zachowaną tak, by oddać w miarę możliwości dokładnie niezwykły klimat tamtego gorącego wieczoru...
Młodsi Panowie Dwaj: Przemysław Klempicz Lembicz (git/voc) & Marcin Brood K Żmuda (piano/voc)

Utwór "Bob Dylan" gościnnie śpiewa jeden ze współorganizatorów i animatorów tego koncertu Smile

PS: Prosimy o wyrozumiałość ze względu na zwiększającą się w miarę trwania koncertu ilość pomyłek...
koncert trwał od 19:30 do 3:00!!!, a człowiek ma ograniczoną wytrzymałość, niestety...

Serdeczne podziękowania:

Marcin, Michał i cała ekipa "Sąsiadów" za umożliwienie, udostępnienie, załatwienie, zorganizowanie i cotygodniowe małe coniecoSmile
Krzysztof Gajda za wielką pomoc w organizacji
Łukasz Migdał Migdalski za uwiecznienie dźwięku i różne inne formy współpracy w przeszłości i przyszłości
Igor Karpina za wytrwałość Smile
nasze rodziny
nasze byłe i obecne panie serc i żołądków Smile
i wy wszyscy którzy przychodzicie na nasze coponiedziałkowe koncerty w "Sąsiadach" z godną podziwu wytrwałością, niestety jest was zbyt dużo aby wymienić wszystkie nazwiska,ale zachowujemy was w dźwięcznej pamięci. Jesteście wielcy!

To tyle. Mówi ci to coś? Big Grin
Odpowiedz
NO to ten koncert miał chyba właśnie tytuł "Obrazy". Zresztą Br00da może sam napisać czy mam rację, jak zajrzy na forum.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Zresztą Br00da może sam napisać czy mam rację, jak zajrzy na forum

Nawet nie wiedziałem, ze on jest zarejestrowany...
Dzięki Przemku. Jak zajrzy to z pewnością nie ominie tej rozmowy. Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości