Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Tutaj zamieszczam coś w rodzaju wywiadu z Jackiem na kilka dni przed premierą "Wojny postu z karnawałem". Jest to Jego kilkuminutowa wypowiedź o sobie i o nowym programie, przeplatana z tytułową piosenką nagraną wówczas w studiu TVP.
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Znakomity materiał. Zastanowiło mnie to, że Kaczmarski mówi o tworzeniu programu w liczbie mnogiej. Jest oczywiste, że muzykę Trio pisało wspólnie (a raczej podzielili się, kto do którego tekstu ułoży muzykę), ale chyba teksty Kaczmarski pisał samodzielnie. A to w tekstach są przecież stawiane pytania i nazywane problemy. A może JK w jakimś stopniu konsultował się z Gintrowskim i Łapińskim co do treści tekstów (i nie chodzi o "pory roku").
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
1
gredler napisał(a):A to w tekstach są przecież stawiane pytania i nazywane problemy. A może JK w jakimś stopniu konsultował się z Gintrowskim i Łapińskim co do treści tekstów Po prostu, miał na myśli to, że wspólnie wykonując program, identyfikują się z ogólnym przesłaniem utworów, tym samym wspólnie zadając pytania. Nie doszukuj się, Gredlerze.
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Nie doszukuję się, tylko zastanawiam. To dowód tego, że ściągnąłem, obejrzałem i przemyślałem.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
1
gredler napisał(a):To dowód tego, że ściągnąłem, obejrzałem i przemyślałem. Pięknie. Moje gratulacje.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Nie wiem, czy to błąd ze strony JK, czy tylko nie przywiązywanie uwagi do szczegółów. Mówi, że ostatni raz śpiewali ( lub występowali ) razem w X 1981. A ja byłam na " Muzeum" w listopadzie.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Nie wiem, czy to błąd ze strony JK, czy tylko nie przywiązywanie uwagi do szczegółów. Mówi, że ostatni raz śpiewali ( lub występowali ) razem w X 1981. A ja byłam na " Muzeum" w listopadzie. No widzisz, to jest dziwne, bo oni (Trio) wielokrtonie mówili, że wyjechali do Francji w październiku, po czym PG i ZŁ wrócili do Polski, żeby po kilku-kilkunastu dniach znów wyjechać do Francji, ale w Polsce nie dostali już paszportów. Jacek został we Francji. Z tego wynika, że nie mogło go być w Polsce w listopadzie 1981. A może to było tak, że oni wyjechali jednak w listopadzie?
Reputacja:
1
Luter napisał(a):Z tego wynika, że nie mogło go być w Polsce w listopadzie 1981. A może to było tak, że oni wyjechali jednak w listopadzie? W każdym razie, ktoś tu się mija z prawdą. I tę sprawę należy jak najszybciej wyjaśnić. Dobrze, że ujrzała ona wreszcie światło dzienne i została wyciągnięta publicznie.
Reputacja:
0
Trzeba rozszyfrować drugą datę .
Jak dla mnie jest to 7. XI. 1981.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Jak dla mnie jest to 7. XI. 1981. Wygląda na to, że tak. Pytanie czy ten koncert się odbył.
Widzisz, tmach, znając Jackową skłonność do bagatelizowania dat bardzo jest prawdopodobne, że oni wyjechali jednak po 7 listopada. Dlatego sprawa może być ciężka do rozwikłania.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
na górze:
jedynka, dziewiątka, kropka, dziesiątka rzymska, kropka, jedynka, dziewiątka, ósemka, jedynka, "r", kropka, "godz", kropka, jedynka, dziewiątka (ósemka?), kreska, nad kreską: trójka, zero, pod kreską: kropka.
na dole:
nawias, siódemka, kropka, rzymska dziesiątka, kropka, jedynka, dziewiątka, ósemka, jedynka, kropka albo "r", nawias
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Czyli jednak 7 października?
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Wydaje mi się, że po "X" jest rozmazana kropka (wszędzie jest, dlaczego akurat by jej nie było?).
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
No tak. Zatem, tmach, jeśli tylko na tym opierasz ustalenie daty koncertu na listopad, to chyba mamy jasność?
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Wydaje mi się, że po "X" jest rozmazana kropka (wszędzie jest, dlaczego akurat by jej nie było?). Nie będę mówić dlaczego, bo bym musiała oczerniać pewną użytkowniczkę Tylko dlaczego wcześniejsza data jest po późniejszej?
Ale ok. Nie upieram się. A pamięć bywa zawodna. Czego jestem żywym dowodem.
Plus Leonardo i Mach
|