Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Jak w temacie. Dzisiaj o 22.05 na kanale TV 4.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Jak w temacie. Dzisiaj o 22.05 na kanale TV 4.  Tylko co to ma wspólnego z JK? :niepewny:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Tylko co to ma wspólnego z JK? Pietrzak uważa się za odkrywcę JK.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
jest jakiś nurt piosenki walczącej, w którym osadzić można i JK i JP. Poza tym obaj Panowne przez pewien czas występowali pod wspólnym szyldem. Może ktoś będzie zainteresowany. Program jest dzisiaj wieczorem, więc jutro można po prostu usunąć cały temat.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Jan Pietrzak u Kuby Wojewódzkiego To jest powtórka programu sprzed prawie dwóch lat.
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Zeratul napisał(a):Tylko co to ma wspólnego z JK? Pietrzak uważa się za odkrywcę JK. Mocne. A Kolumb uważał się za odkrywcę Indii.
Liczba postów: 7,678
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Poza tym obaj Panowne przez pewien czas występowali pod wspólnym szyldem. Przed wyjazdem do Australii Kaczmar wystepował w kabarecie Pietrzaka. Co tydzień w TV leciał kabaret i w każdym odcinku JK wykonywał kolejną piosenkę z "Pochwały Łotrostwa". Te nagrania muszą byc w archiwach TV...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
o widzisz, o takich wykonaniach nie słyszałem. W sumie kolejna rzecz, o której wiadomo, że jest i warto by ją było zdobyć
Jan Paweł II
Liczba postów: 7,678
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Dodam jeszcze, że leciało to w niedziele po godzinie 21.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):A Kolumb uważał się za odkrywcę Indii. :o
A mnie zawsze uczyli, że tylko drogi morskiej do Indii szukał... :|
5 lat studiów na nic ;(
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Te nagrania muszą byc w archiwach TV... Jak ja bym chciała tam zamieszkać! I - oczywiście - móc myszkować!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
gdyby np. istniała możliwość wykupu tych materiałów, albo niech tam zrobią wypożyczalnię taśm
Jan Paweł II
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Te nagrania muszą byc w archiwach TV... Nic nie musi, Przemku.
Z tego co mi wiadomo, swego czasu, telewizja głównie z uwagi na oszczędność taśmy, bardzo często "zagrywała" starsze nagrania kolejnymi produkcjami. Nie mamy więc gwarancji, że te nagrania się zachowały. Dobrze by było, gdyby zachowała się choć ich część.
Reputacja:
0
z tego co czasem w urywkach widać w wiadomościach tv (w 8 sekundowych urywkach) trochę się tego zachowało. Dla mnie przynajmniej są to rzeczy nieznane, choć myślę, że i część Forumowiczów nimi dysponuje
Jan Paweł II
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
ann napisał(a):Andrzej J. napisał(a):A Kolumb uważał się za odkrywcę Indii. :o
A mnie zawsze uczyli, że tylko drogi morskiej do Indii szukał... :|
5 lat studiów na nic ;( Masz rację, to taki nieudolny skrót myślowy :wstyd:
|