Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
niektórzy dostrzegą w tym wyłącznie patos, ale takie oto teksty biorą się z inspiracji JK
tak
poszedł w ciemny las,
kulami wyszywany...
tak
poszedł w szarość dnia,
na śmierć, albo w kajdany...
a potem było źle,
bo bili, bo pytali,
i nie powiedział nic,
twardy jak głaz
...ocalał
tak
przyszli w środku nocy,
pobili, zwyzywali,
wepchnęli do kibitki
...Miednoje, Charków, Katyń
po latach matce starej
z urzędu list wysłali
różaniec z chleba, Biblię
...Virtuti Militari
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):niektórzy dostrzegą w tym wyłącznie patos Zgłaszam się jako pierwszy.
Choć dostrzegam nie tylko patos. Wiersz mi się podoba.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Zgłaszam się jako pierwszy.  Stary, na Ciebie zawsze mogę liczyć !!
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):na Ciebie zawsze mogę liczyć Nie zawsze.
Piszę tylko wtedy, kiedy coś mi się podoba.
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Stary, na Ciebie zawsze mogę liczyć Powiedz mi, Sławku, dlaczego zachowujesz się tak, jakbyś chciał odebrać Simonowi prawo do swobodnych komentarzy twórczości, którą zamieszczasz na forum? Przecież chyba między innymi po to ją zamieszczasz, prawda? To, że jego komentarze nie są Ci w smak to chyba jeszcze niewystarczający powód, by je dezawuować. Widzisz, co jak co, ale na twórczości tzw. literackiej Simon się zna. Ja na Twoim miejscu czytałbym jego komentarze z uwagą i doceniał, że chce mu się rzeczowo krytykować.
Pozdrawiam Cię serdecznie,
KN.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Powiedz mi, Sławku, dlaczego zachowujesz się tak, jakbyś chciał odebrać Simonowi prawo do swobodnych komentarzy twórczości, którą zamieszczasz na forum? Przecież chyba między innymi po to ją zamieszczasz, prawda? To, że jego komentarze nie są Ci w smak to chyba jeszcze niewystarczający powód, by je dezawuować. Widzisz, co jak co, ale na twórczości tzw. literackiej Simon się zna. Ja na Twoim miejscu czytałbym jego komentarze z uwagą i doceniał, że chce mu się rzeczowo krytykować. ale o co Ci chodzi Lutrze, bo nie bardzo rozumiem :wstyd: ?
ja napisałem, że zawsze mogę liczyć na Simona w bardzo, ale to bardzo pozytywnym odniesieniu do Jego osoby. Znam Simona osobiście i lubię Go bardzo. Nie zgadzamy się w wielu kwestiach, ale w kontekście znajomości z Nim, która mam nadzieję pozostawi jeszcze wiele miłych wspomnień nie ma to żadnego znaczenia.
Poza tym w zdaniu:
Simon napisał(a):Choć dostrzegam nie tylko patos. Wiersz mi się podoba.  co niby ma mi być nie w smak?
Wybacz, ale czytałem Twojego posta zastanawiając się dlaczego odczytałeś to w ten sposób...
Jan Paweł II
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):ale o co Ci chodzi Lutrze, bo nie bardzo rozumiem Prawdopodobnie brak mi wystarczającej wiary w ludzi. Przepraszam Cię zatem, Sławku, za nieporozumienie.
Pozdrawiam,
KN.
|