Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
empat(r)ia
niektórzy dostrzegą w tym wyłącznie patos, ale takie oto teksty biorą się z inspiracji JK Wink

tak
poszedł w ciemny las,
kulami wyszywany...
tak
poszedł w szarość dnia,
na śmierć, albo w kajdany...
a potem było źle,
bo bili, bo pytali,
i nie powiedział nic,
twardy jak głaz
...ocalał

tak
przyszli w środku nocy,
pobili, zwyzywali,
wepchnęli do kibitki
...Miednoje, Charków, Katyń

po latach matce starej
z urzędu list wysłali
różaniec z chleba, Biblię
...Virtuti Militari
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):niektórzy dostrzegą w tym wyłącznie patos
Zgłaszam się jako pierwszy. Smile

Choć dostrzegam nie tylko patos. Wiersz mi się podoba. Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Zgłaszam się jako pierwszy. Smile
Stary, na Ciebie zawsze mogę liczyć !! Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):na Ciebie zawsze mogę liczyć
Nie zawsze.
Piszę tylko wtedy, kiedy coś mi się podoba.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Stary, na Ciebie zawsze mogę liczyć
Powiedz mi, Sławku, dlaczego zachowujesz się tak, jakbyś chciał odebrać Simonowi prawo do swobodnych komentarzy twórczości, którą zamieszczasz na forum? Przecież chyba między innymi po to ją zamieszczasz, prawda? To, że jego komentarze nie są Ci w smak to chyba jeszcze niewystarczający powód, by je dezawuować. Widzisz, co jak co, ale na twórczości tzw. literackiej Simon się zna. Ja na Twoim miejscu czytałbym jego komentarze z uwagą i doceniał, że chce mu się rzeczowo krytykować.

Pozdrawiam Cię serdecznie,
KN.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Powiedz mi, Sławku, dlaczego zachowujesz się tak, jakbyś chciał odebrać Simonowi prawo do swobodnych komentarzy twórczości, którą zamieszczasz na forum? Przecież chyba między innymi po to ją zamieszczasz, prawda? To, że jego komentarze nie są Ci w smak to chyba jeszcze niewystarczający powód, by je dezawuować. Widzisz, co jak co, ale na twórczości tzw. literackiej Simon się zna. Ja na Twoim miejscu czytałbym jego komentarze z uwagą i doceniał, że chce mu się rzeczowo krytykować.
ale o co Ci chodzi Lutrze, bo nie bardzo rozumiem :wstyd: ?
ja napisałem, że zawsze mogę liczyć na Simona w bardzo, ale to bardzo pozytywnym odniesieniu do Jego osoby. Znam Simona osobiście i lubię Go bardzo. Nie zgadzamy się w wielu kwestiach, ale w kontekście znajomości z Nim, która mam nadzieję pozostawi jeszcze wiele miłych wspomnień nie ma to żadnego znaczenia.

Poza tym w zdaniu:
Simon napisał(a):Choć dostrzegam nie tylko patos. Wiersz mi się podoba. Smile
co niby ma mi być nie w smak?

Wybacz, ale czytałem Twojego posta zastanawiając się dlaczego odczytałeś to w ten sposób...
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):ale o co Ci chodzi Lutrze, bo nie bardzo rozumiem
Prawdopodobnie brak mi wystarczającej wiary w ludzi. Przepraszam Cię zatem, Sławku, za nieporozumienie.

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości