Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kraków/Marszowice, 8-9 września 2007
Underground'owy zlot znawców i miłośników Twórczości Jacka Kaczmarskiego

8-9 września 2007 r.
Kraków/Marszowice
Marszowice 56
koszt - 40 zł (+ inne koszty Wink )

Program
8 września 2007
9.00-12.00 - przyjmowanie gości, zakwaterowanie, spotkanie w stylu Bankiet
12.00-13.00 - próby przed wspólnym, wieczornym wykonaniem "Murów"
13.00-14.30 - przerwa obiadowa
14.30-16.00 - otwarty wykład dra Krzysztofa Gajdy
16.15-17.45 - warsztaty muzyczne i literackie
18.00 do rana - spotkanie w stodole przy ruszcie, pipie i ogniskach
- koncert TŁCh z Patrycją Kaczmarską
- wspólne wykonanie "Murów"
- konkursy, gry i zabawy przy ogniskach (m.in. pantomima, karaoke live, szansa na sukces, śpiewać każdy może, musi, chce)

9 września 2007
9.00-10.30 - śniadanie
10.30-11.30 - podsumowanie spotkania, wnioski z części warsztatowej, foto-pamiątki, sprawy organizacyjne, sprawy organizacyjne. Oficjalne zamknięcie zlotu.
13.30 - msza św. w intencji Jacka Kaczmarskiego
13.00-16.00 - survival, paintball lub rafting (Kraków)
13.00-19.00 - smażenie na ruszcie (dla nie odjechanych)

Informacje i zgłoszenia - Kaczmarski undeground
Odpowiedz
ann napisał(a):18.00 do rana - spotkanie w stodole przy ruszcie, pipie i ogniskach
Przy pipie do rana?? :Smile Chyba się skuszę i przyjadę Smile)))

[ Dodano: 1 Sierpień 2007, 15:41 ]
ann napisał(a):13.30 - msza św. w intencji Jacka Kaczmarskiego
Ale z tego punktu rezygnuje, jeszcze mnie ktoś w kościele zobaczy i będzie obciach :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):
ann napisał(a):18.00 do rana - spotkanie w stodole przy ruszcie, pipie i ogniskach
Przy pipie do rana?? :Smile Chyba się skuszę i przyjadę Smile)))

[ Dodano: 1 Sierpień 2007, 15:41 ]
Ale z tego punktu rezygnuje, jeszcze mnie ktoś w kościele zobaczy i będzie obciach :]
Przemek, to jak wszyscy pójdą na msze, to my sobie posiedzimy przy pipie :Smile
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Paintball. Ekstra.

[ Dodano: 1 Sierpień 2007, 16:40 ]
Kto to właściwie Ci organizatorzy? Na stronie są tylko imiona.
Odpowiedz
Edyta napisał(a):Paintball. Ekstra.
Dla mnie tez, ale bede wtedy w Amsterdamie...
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Przemek napisał(a):
albo przyczynek doin plus na wadze złych i dobrych uczynków Wink . Dla Jacka mógłbyś jedna zrobić wyjątek.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
czapon napisał(a):Przemek, to jak wszyscy pójdą na msze, to my sobie posiedzimy przy pipie :Smile
Ale tak we dwóch przy jednej ?? Czy to nie za duża perwersja :>
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Dla Jacka mógłbyś jedna zrobić wyjątek.
Po co, Jacek Kaczmarski zmarł czyściutki jak łza.
Odpowiedz
Przemek napisał(a):
czapon napisał(a):Przemek, to jak wszyscy pójdą na msze, to my sobie posiedzimy przy pipie :Smile
Ale tak we dwóch przy jednej ??
Czemu nie? Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czemu nie? Big Grin
Bo jestem zachłanny Smile)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
a ja nie mogę... będę się wtedy szkolić w annopolu Sad( życzę udanego zlotu Wink
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Odpowiedz
A ja jakoś nie mam zaufania do organizatorów :agent:
Bliżej nikomu nieznani ludzie organizują ogólnopolski zlot... :niepewny:

Poza tym to raczej nie mój przedział cenowy - 40 zł wpisowego + dojazd pod Kraków (pewnie ze dwa razy tyle) + dopiero noclegi i wyżywienie...
Może Edytę będzie na to stać (skoro postulowała wysokie opłaty za Przemyśl)

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Mnie się pomysł bardzo podoba, trochę się obawiam, że czasowo nie dam rady, ale fajnie by było pojechać.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):A ja jakoś nie mam zaufania do organizatorów
Patrzac na program - chcialabym. Niestety nie mam szans na urlop w tym czasie. Zycze milej imprezy wszystkim, ktorzy pojada. Smile
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Ja chciałbym by organizatorzy się ujawnili i napisali coś o sobie... i o organizacji imprezy. Sam program to jednak trochę mało...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Ja chciałbym by organizatorzy się ujawnili i napisali coś o sobie... i o organizacji imprezy. Sam program to jednak trochę mało...
Na razie wychodzi na to, że przynajmniej jedna z organizatorek ma sporo wspólnego z folwarkiem "Wiązy" (porównajcie numer na stronie z tym na stronie folwarku)
Ciekawe :agent:
Szkoda, że sam tego nie zauważyłem...

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Też proszę o więcej szczegółów. Mam parę pytań a nie bardzo wiem komu je zadać... ??
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
a dostaliście maile z informacją o tym zlocie?
Ja zaraz wyślę im maila zwrotnego z linkiem do tego wątku.

Pojechać to może bym i chciała, ale będę mieć wtedy praktyki, więc mogę sobie na-skoczyć, a nie skoczyć-na zlot. Wink

Można jeszcze ew. zapytać Gajdy, czy wie coś o ludziach, którzy go o wykład proszą.
Odpowiedz
A czemu węszycie tu jakiś przekręt? Spiskowa teoria dziejów?
Odpowiedz
1. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=105580#105580">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 580#105580</a><!-- m -->
2. SPAM na PW
3. Kolejny temat
4. Strona "organizatorów", która wg. mnie zamiast uwiarygodnić i zachęcić, działa odwrotnie (mimo ciekawego pomysłu na zgłoszenia Wink )
Przecież to się (za przeproszeniem) kupy nie trzyma!

[ Dodano: 1 Sierpień 2007, 22:12 ]
Chociaż z drugiej strony udział Gajdy, Patrycji i Tria...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
jodynka napisał(a):a dostaliście maile z informacją o tym zlocie?
Ja dostałem coś takiego:
jakiś Marcin napisał(a):Witaj !

W imieniu organizatorów zapraszam Cię na dwudniowy, underground’owy zlot wielbicieli Jacka Kaczmarskiego.
Bez krawatów, bez przymusu, bez patronów i sponsorów. Non profit.

Szczegóły na: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.underground.prv.pl">www.kaczmarski.underground.prv.pl</a><!-- w -->

Pozdrawiam

Marcin +48 695 15 05 18 (do 2007-08-04 i od 2007-08-19)
Michał
Agnieszka +48 513 10 12 06 - kwestie związane z dojazdem, zakwaterowaniem i wyżywieniem

Ps.
Zgłoszenia udziału (patrz: formularz zgłoszeniowy na stronie www) przyjmujemy do dnia 2007-08-25.

Współpracujący z nami „Folwark Wiązy” ( <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.folwark.krakow.pl">www.folwark.krakow.pl</a><!-- w --> ) dysponuje miejscami noclegowymi, miejscami campingowymi i stodołą (starą choć ponoć jeszcze dziewiczą (sic!)).

Jak się zapewne domyślasz, adres do Ciebie znalazłem korzystając ze strony <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/memberlist.php">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/memberlist.php</a><!-- m --> .

Mam nadzieję, że wykorzystanie przeze mnie tego kanału komunikacji nie stanowi dla Ciebie problemu.

Marcin
Podobno non profit. To na co miałyby iść te cztery dychy? Nocleg? Pipa? Big Grin Czy może ściepa na artystów?
Odpowiedz
Witam i się ujawniam,

po kolei będę się starał rozwiewać wątpliwości.

Cena.

Cóż, założyliśmy że i tak dopłacimy do imprezy. Chcemy po prostu stworzyć dobrą okazję żeby się spotkać.

Agnieszka która udostępnia nam na weekend Folwark, nie przyjmie w tym terminie żadnego wesela - dla niej czysta strata. Ceny noclegów na polu namiotowym i w stodole są symboliczne, a w hotelu niższe niż normalne. Poza tym Agnieszka poświęca na organizację imprezy swój prywatny czas. Tylko dlatego że lubi Kaczmarskiego. Naprawdę nie musiałaby tego robić.

Rzeczy typu transport, wynajem sprzętu itp. kosztują i to sporo. Stąd stała cena wjazdu - mamy nadzieję na zwrot przynajmniej części kosztów organizacji imprezy. Gdyby przyjechało tak wiele osób, że będzie górka - razem na zlocie ustalimy na co ją przeznaczyć.

Jeżeli uważacie że to co zorganizowaliśmy jest niewarte waszego czasu i pieniędzy, nie przyjeżdżajcie i zróbcie lepszą imprezę (tańszą, u każdego w domu i jaką sobie życzycie). Zapraszamy serdecznie wszystkich , a najbardziej tych którzy chcą w sympatycznym towarzystwie spędzić czas. To znaczy nie - malkontentów.

Postaramy się odpowiedzieć na pytania, kontakt email:

<!-- e --><a href="mailto:kaczmarski.underground@interia.eu">kaczmarski.underground@interia.eu</a><!-- e -->

lub na forum.

Strona jest niedopracowana, ale pracujemy nad nią. W ogóle powstała dzięki uprzejmości Grabi (serdeczne podziękowania). Strona byłaby piękna, ale wtedy udział w imprezie byłby znacznie droższy.

pozdrawiam,

Michał
Odpowiedz
Świetna incjatywa. Gratuluję pomysłu, wierzę w organizację. Jak się nauczę wszystkiego przed wrześniem i skołuję kasę, to macie mnie w kacyrku Wink

Wasza rosa wieczorna
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Michall napisał(a):Jeżeli uważacie że to co zorganizowaliśmy jest niewarte waszego czasu i pieniędzy, nie przyjeżdżajcie i zróbcie lepszą imprezę
Nie ma się co oburzać. Po prostu do tej pory, spotkania, "zloty" i tego typu podobne imprezy organizowały osoby będące od dawna wśród kaczmarowej społeczności. Tu na forum czy wcześniej, na liście dyskusyjnej o JK. Nie dalej jak kilka dni temu, zakończyła się kołobrzeska Nadzieja, a pod koniec wrzesnia być może będzie kolejne spotkanie przemyskie. (Maciek nie tak dawno pisał na liście, że ta kwestia nie jest jeszcze przesądzona). I stąd też wątpliwości niektórych forumowiczów co do nieznanych osób, które postanowiły zorganizować wspomniany zlot pod Krakowem.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Może Edytę będzie na to stać (skoro postulowała wysokie opłaty za Przemyśl)
Tak, stać mnie, i mam nadzieję, że nie tylko mnie i spotkamy się w Krakowie w szerokim gronie.
Odpowiedz
Michall napisał(a):Agnieszka która udostępnia nam na weekend Folwark,
IMHO wypadałoby to napisać wcześniej - sytuacja byłaby klarowniejsza.
Michall napisał(a):Jeżeli uważacie że to co zorganizowaliśmy jest niewarte waszego czasu i pieniędzy, nie przyjeżdżajcie i zróbcie lepszą imprezę (tańszą, u każdego w domu i jaką sobie życzycie). Zapraszamy serdecznie wszystkich , a najbardziej tych którzy chcą w sympatycznym towarzystwie spędzić czas. To znaczy nie - malkontentów.
Nie o to chodzi.
Pozwolę sobie na 2 uwagi (najwyżej się obrazicie :wredny: ):
Po pierwsze - anonimowość i wiarygodność Sad
Podanie imion. nazwisk, telefonów i maili do organizatorów to niezbędne minimum przy organizowaniu poważnej imprezy (zwłaszcza, jeśli Was nie znamy)
Poza tym dobrze byłoby, by Waszą imprezę "firmował" też ktoś z forum, do kogo mamy zaufanie (np. Grabi)

Po drugie - sposób zapisów
Zapewniam Was, ze więcej chętnych z forum byłoby, gdyby wiedzieli, kto jeszcze jedzie Wink
(tzn. np. ja widząc na liście dajmy na to Markową i michalfa mógłbym pomyśleć - "o jadą moi znajomi = będzie fajnie = też muszę jechać). Sugerowałby sporządzenie wstępnej listy tu - na forum, a dopiero potem formalnej rejestracji. A tak - jest całkowita niewiadoma Sad

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Na moje, jesteście troszkę przewrażliwieni i przesadzacie z ostrożnością.

Do Zeratula - właśnie się wpisałam na wirtualna listę obecności, jeśli mi czas pozwoli Smile
PS. Do jutra! Wink
Odpowiedz
Po tym co napisał Michall, odniosłem wrażenie jakby organizatorom wydawało się, że przygotowują jakieś wyjątkowe wydarzenie - imprezę roku, albo nawet dekady. I że pewnie nikt inny podobnych spotkań nie organizuje. I powinno się na kolanach dziękować właścicielce folwarku, która poświęca się i nie zarobi akurat w ten weekend złotówki z jakiegoś wesela. No i chętni na ten "zlot" powinni skakać z radości pod sufit, że zapłacą tylko 40 złotych. A mogło być więcej!
Bez przesady, podobne spotkania odbywają się przecież przy okazji różnych koncertów forumowych artystów, zwłaszcza Pawła z zespołem. A ponadto z tego co wiem, zazwyczaj się nie płaci.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Przy zgłoszeniu jest taki znaczek przy rubryce(opłata Zaiksu, nagłośnienia itp - 40zł). Czy jak go odznaczę, nie zdecyduję się oplacać tych spraw, tylko np. nocleg w stodole plus obiad to będę mógł przyjechać?. Bo tak jak już ktoś wyliczył. 100zł to pójdzie na dojazdy i opłatę. Pod rozwagę biorę te spotkanie, jednak jak już wcześniej zostało napisane. Zależnie od tego, kto z forum będzie jechał i czy mi pozwoli mój budżet.
Odpowiedz
Ja też wyrażam wstępne zainteresowanie Smile
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz