Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piosenka o osłach
Hej

Tak jak obiecałem niektórym w Kołobrzegu - wpisuję się tutaj :rotfl:

No cóż... :rotfl: Ten mecz był genialny :rotfl: Bo za każdym razem jak sobie przypomnę co zrobiłem to zamiast rozpaczy ogarnia mnie durny śmiech... I jak sobie skojarzę tą całą sytuację to tak w zasadzie przychodzi mi do głowy refleksja - że osioł jestem. Przecież mogliśmy wygrać... Sad dSmile

I na tą okoliczność - składając dodatkowo hołd najlepszemu poecie- bramkarzowi jakiego znam - Krzyśkowi Gozdowskiemu - zamieszczam tu piosenkę do jego tekstu a mojej muzyki.

Po tym co zrobiłem stwierdzam samokrytycznie, że nadzwyczaj pasuje :rotfl:

Piosenka o osłach

(to wersja póki co robocza z mojej 2 płyty)

pozdrawiam i dziękuję za spotkanie
Piotrek Kajetan Matczuk
Odpowiedz
dobre, naprawdę dobre, aż trudno uwierzyć, że ten sam wokalista co na Starych spróchniałych Wink
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Nie przejmuj się, mój brat walnął kiedyś samobója z przewrotki. Strzelał na połowie przeciwnika Smile

Utwór świetny zarówno pod względem tekstu, muzyki i oślich ryków Wink
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):I jak sobie skojarzę tą całą sytuację to tak w zasadzie przychodzi mi do głowy refleksja - że osioł jestem. Przecież mogliśmy wygrać... Sad dSmile
Jak mawiali starożytni: bramka jest okrągła, a piłki są dwie (czy jakoś tak...) dSmile
Drużyna Kuglarzy stworzyła jednak zdecydowanie więcej groźnych sytuacji w polu karnym Wisielców - po prostu nie mieliśmy szczęścia (a raczej miał je niezastąpiony bramkarz Fundacji Smile )
Petrvs napisał(a):I na tą okoliczność - składając dodatkowo hołd najlepszemu poecie- bramkarzowi jakiego znam - Krzyśkowi Gozdowskiemu - zamieszczam tu piosenkę do jego tekstu a mojej muzyki.
Mi się podoba Big Grin
Witamy ponownie na forum - mam nadzieję, że ostatnia "Nadzieja" zakończyła etap bezsensownego obrażania się dSmile

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Bardzo melodyjny i udany utwór.
Gratuluje
Odpowiedz
Dziękuję! Big Grin zwłaszcza za te piwa Smile)
Odpowiedz
myslisz, ze kiedys zostana uplynnione Wink ? A poza tym to bardzoladn piosenka Wink
Odpowiedz
Tomku pisanie postów o takiej godzinie jest zabronione!!

A ja z chęcią się z Petrvsem napiję, ale nie wiem czy on będzie chciał :wredny:
Odpowiedz
:mur: :rumieniec: zbieg okolicznosci Wink
Odpowiedz
OLI napisał(a):Tomku pisanie postów o takiej godzinie jest zabronione!!

A ja z chęcią się z Petrvsem napiję, ale nie wiem czy on będzie chciał :wredny:
Mało Ci? :rotfl: toż to Twoja robota była - tak żeś mnie upił, że dobrze że drogę do pokoju znalazłem
Tongue
ale żeby nie było - wszystkim w tym temacie postawiłem piwo.

pozdrawiam
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):I jak sobie skojarzę tą całą sytuację to tak w zasadzie przychodzi mi do głowy refleksja - że osioł jestem. Przecież mogliśmy wygrać.
Tak Petrvusie, mogliście wygrać, i powiem szczerze ,że myślałem ,że tak się skończy bo to już był praktycznie koniec meczu Smile a tu nagle "ręka boga" i masz karnySmile.
Ale co tam zabawa była przednia

pozdrawiam

piwko za piosenkę o osłach
"Jednego nikt mi nie odbierze Ja jestem JA JA JA"
Odpowiedz
Świetna piosenka wyszłaSmile)) Muzyka i aranżacja wyśmienita. Co prawda chwilami mnie wokal denerwuje, ale to szczegół (a Polak gardzi szczegółami) Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Gratuluję, Petrvsie, piosenka jest bardzo fajna. A moja kołobrzeska rozmowa z Tobą była jednym z sympatyczniejszych elementów pobytu tamże.

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
Zico napisał(a):piwko za piosenkę o osłach
Nawzajem Big Grin Dzięki
Przemek napisał(a):Świetna piosenka wyszłaSmile)) Muzyka i aranżacja wyśmienita. Co prawda chwilami mnie wokal denerwuje, ale to szczegół (a Polak gardzi szczegółami) Smile
Dzięki Big Grin Co do wokalu to ćwiczę codziennie po 15-20 minut. Dostałem zestaw odpowiednich ćwiczeń na poszerzenie skali i na panowanie nad oddechem. Myślę, że już widać jakieś efekty ale to jeszcze nie to, bo na wszystko potrzeba czasu. A ja czasu mam jeszcze dużo, do czterdziestki mi daleko :rotfl: Piwko dla Ciebie
Luter napisał(a):Gratuluję, Petrvsie, piosenka jest bardzo fajna. A moja kołobrzeska rozmowa z Tobą była jednym z sympatyczniejszych elementów pobytu tamże.
Pozdrawiam,
KN.
Dziękuję i z wzajemnością, mi również bardzo miło się rozmawiało Smile Stawiam piwko bo podoba mi się ta opcja a nie jestem do niej aż tak przyzwyczajony jak wy Big Grin

pozdrawiam wszystkich
P. Big Grin
Odpowiedz