Liczba postów: 13
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Witam! Chce bardzo mieć piosenki pana Jacka Kaczmarskiego na płytach, zależy mi głównie na piosenkach nagrania audycji radiowych juz nie sa mi tak potrzebne, jak myslicie czy jak kupie syna marnotrawnego bede miala to co chce? Oczywiscie jednym z powodow dla ktorego nie chce kupic arki jest cena. Pozdrawiam
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
AniaTychy napisał(a):zależy mi głównie na piosenkach, nagrania audycji radiowych juz nie sa mi tak potrzebne To brać Syna marnotrawnego!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Zdecydowanie Arka Noego, bo oprócz audycji radiowych zawiera ona również Suplement, czyli 143 piosenki, w tym ponad 120, których nie ma w Synu marnotrawnym. Wkrótce po kupieniu Syna marnotrawnego zacznie Ci prawdopodonie brakować tych dodatków, nie mówiąc juz o tym, że i trzecia część zawartości Arki Noego to nie tylko audycje radiowe.
Pozdrawiam,
KN.
Reputacja:
0
Ale!
Można kupić Suplement i Syna, tak żeby wyszło taniej niż Arka!
Pozdr
za Tobą ja,
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Można kupić Suplement i Syna, tak żeby wyszło taniej niż Arka! Nie wiem czy można, ale jeśli nawet to w trzeciej części Arki jest przecież jeszcze Zbroja, Przejście Polaków przez Morze Czerwone i Między nami w wersji klasycznej. Do tego dochodzą audycje radiowe, które też są przecież bardzo cennym materiałem - nawet jeśli nie docenia się ich w tym momencie.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Można kupić Suplement i Syna, tak żeby wyszło taniej niż Arka! A ile wynosi różnica? Bo na Allegro specjalnie jej nie widać.
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):A ile wynosi różnica? Bo na Allegro specjalnie jej nie widać. No z aktualnych dałoby się złożyć za 260 zł
[ Dodano: 14 Lipiec 2007, 00:29 ]
No, ale rację i tak ma KN.
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Ja tam widze tylko 1 suplement w atrakcyjnej cenie, ale jeszcze ponad dzień do zakończenia aukcji, wiec nie liczę tego. Oczywiście byc może pójdzie ze tę cenę, ale okazyjnie to moze i Arkę daloby sie dostac, zwłaszcza używaną. Poza tym ta różnica, o której piszesz, wynosi (od ceny arki, teraz np. 295 na Allego) 10%. rezygnowanie z tego powodu z 8 płyt byłoby dyskusyjne.
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Wkrótce po kupieniu Syna marnotrawnego zacznie Ci prawdopodonie brakować tych dodatków No moze nie tak wkrotce. Mnie 'Syn Marnotrawny' 'wystarczyl' na prawie rok ( ale i sporo innych nagran posiadalam ) Uwazam, ze dyskusja byla sensowna gdy dotyczyla kupna 'Malej' czy Duzej Arki przez ludzi majacych niemal wszystko. Natomiast gdy kupuje sie poraz pierwszy nie majac niczego, to zdecydowanie Arka! Nawet bym sie nie zastanawiala. Przy czym przyznaje, ze nie slyszalam wszystkiego co mam, bo slucham aktywnie, nigdy nie w tle innego dzialania, czesto jednej rzeczy bardzo dlugo. Przez 2 miesiace czytalam wylacznie poezje JK, zanim zabralam sie za muzyke...
Arka ma poza tym wiele ciekawych informacji, zdjec, no i zostala wydana w pewna rocznice - chyba warto sie pokusic.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Ja sie zgadzam z Lutrem - mogac kupic Arke Noego nie ma co duzo myslec nad alternatywami
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Uwazam, ze dyskusja byla sensowna gdy dotyczyla kupna 'Malej' czy Duzej Arki przez ludzi majacych niemal wszystko. Cała rzecz w tym, czy pojęcie "niemal wszystko" zawiera również Suplement. Większości utworów z Suplementu nie ma nigdzie indziej, więc jeśli komuś brak Suplementu, to zdecydowanie duża Arka.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):zdecydowanie duża Arka. Moze zle sie wyrazilam. Oczywiscie jesli pierwszy zakup to tylko duza Arka. Kto ma Syna Marnotrawnego, Suplement i troche innych moze sobie pozwolic na Mala. W kazdym innym wypadku tylko Duza. Z innych wzgledow tez- pisalam o dodtakach, rysunkach, zdjeciach i rocznicy. Na prawde warto, na pewno trzeba, jesli nas tworczosc JK pasjonuje.
Pozdrawiam
Ela
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Kto ma Syna Marnotrawnego, Suplement i troche innych moze sobie pozwolic na Mala. "Trochę innych" nie ma tu już nic do rzeczy, bo przecież:
Duża Arka = Syn marnotrawny + Suplement + Mała Arka.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):"Trochę innych" nie ma tu już nic do rzeczy, A co z prywatnym u Rosjan? RPA? Paryz? Kolonia? 'lodynska?' Izrael- ktos ma? Cale USA?
Oczywiscie jestem za duza, ale jest jeszcze cala masa innych.Kraza po ludziach....
Powtarzam -polecam Duza.
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Oczywiscie jestem za duza, ale jest jeszcze cala masa innych.Kraza po ludziach.... Ale te ktore kraza po ludziach predzej czy pozniej trafiaja tutaj
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Już postanowiłam i kupiłam dużą Arkę Noego  Dzięki za pomoc
[ Dodano: 17 Lipiec 2007, 17:58 ]
Zapomniałam dodać, ze tata sie dorzucił do dużej Arki Noego
Reputacja:
0
Piwo dla taty. Ja swoją (też) dostałem w prezencie.
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
A do mnie Arka przybyła ze sporym rabatem z Merlina
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):A co z prywatnym u Rosjan? RPA? Paryz? Kolonia? 'lodynska?' Izrael- ktos ma? Cale USA? Elu, te wszystkie koncerty w żaden sposób nie rozstrzygają dylematu mała-duża Arka. Ten dylemat rozstrzyga kwestia czy ktoś ma Syna marnotrawnego/dużo oficjalnie wydanych płyt i/lub Suplement.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Ten dylemat rozstrzyga kwestia czy ktoś ma Syna marnotrawnego/dużo oficjalnie wydanych płyt i/lub Suplement. Lutrze, toz od poczatku pisze - jesli pierwszy zakup, to tylko Duza Arka, gdy sie ma Syna Marnotrawnego i Suplement to Mala. No, nie ma o co sie spierac- zostala nabyta Duza!
A tak na marginesie - a zadnym legnickim sklepie nie bylo Duzej Arki, Syna Marnotrawnego ani Suplementu. Lezala tylko 'Mala Arka' - i to jakos tak niesmialo, na boku.Zapewne mozna zamowic, ale pamietam jak mnie ucieszyly dziesiatki 'Syna Marnotrawnego' na polkach w Warszawie, jakie fajne uczucie kupic 'ososbiscie', wziac do reki, biec potem do hotelu by jak najszybciej posluchac.
|