Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prośba
Jutro jadę do warszawy i chciałabym zobaczyć grób Mistrza ale że nigdy tam nie byłam to nie mam bladego pojęcia gdzie on jest Tongue Czy mógłby ktoś mi opisać jak tam dojść z ul.saskiej (gdzie skręcić, do jakiego tramwaju wsiąść itp.) lub jeśli komuś się nudzi może nie tam zaprowadzić :] tylko żeby nie był ode mnie dużo starszy Tongue proszę o odpowiedz dzisiaj bo niestety jutro nie będę miała już dostępu do neta :/
Odpowiedz
Asia napisał(a):tylko żeby nie był ode mnie dużo starszy
Że niby my, staruchy, tracimy orientację i nie umiemy tam trafić? Wink
Odpowiedz
że rodzice nie nie puszczą Tongue
Odpowiedz
Asia, przede wszystkim popraw ten błąd w temacie :/

Zumi.pl - polecam Wink

A tak poważnie - na Cmentarz Wojskowy na Powązkach dojedziesz na pewno autobusem 180 (bo do centrum chyba trafisz Wink ) - jeśli jest jakiś lepszy sposób to warszawiacy podadzą pewnie Big Grin :]

Na cmentarzu szukasz kwatery C31-I-17 (idąc od głównego wejścia skręca się jeśli mnie pamięć nie myli zaraz za Gomułką Wink )

Warszawiacy - poprawcie mnie jeśli się mylę Big Grin
Odpowiedz
Z Saskiej, to najlepiej wsiąść w 111 i dojechać do Nowego Światu. Tam, na przystanku Foksal, przesiąść się w 122 lub w 180. Oba autobusy, dowiozą Cię już bezpośrednio pod sam Cmentarz Wojskowy.
ann napisał(a):Na cmentarzu szukasz kwatery C31-I-17
Od głównej bramy, idziesz cały czas prosto i tak jak wspomniała Ann, za grobem(mauzoleum niemal!) tow.Wiesława, skręcasz w lewo i mijając grób Milewicza, kilkadziesiąt metrów po prawej stronie, spoczywają prochy JK.
Odpowiedz
ann napisał(a):Zumi.pl - polecam Wink
Ha, ha, ja też! Codziennie w pracy! :rotfl:

A tak poważnie, Asiu, skontaktuj się na PW z np. Zamocikiem_23, Ona też ma być niedługo w Warszawie, jakoś się wspólnie umówimy! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Asia napisał(a):Jutro jadę do warszawy i chciałabym zobaczyć grób Mistrza ale że nigdy tam nie byłam to nie mam bladego pojęcia gdzie on jest Tongue Czy mógłby ktoś mi opisać jak tam dojść z ul.saskiej (gdzie skręcić, do jakiego tramwaju wsiąść itp.) lub jeśli komuś się nudzi może nie tam zaprowadzić :] tylko żeby nie był ode mnie dużo starszy Tongue proszę o odpowiedz dzisiaj bo niestety jutro nie będę miała już dostępu do neta :/
Pewna ofiara losu pytała już o coś podobnego Wink. Może znajdziesz wśród odpowiedzi coś użytecznego: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2685&start=0">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 85&start=0</a><!-- m -->
Odpowiedz
DuchX napisał(a):Pewna ofiara losu pytała już o coś podobnego
Dlaczego tak od razu po imieniu? Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):np. Zamocikiem_23, Ona też ma być niedługo w Warszawie, jakoś się wspólnie umówimy!
Mhm Wink A czyżbyś Gosiu chciała się do nas przyłączyć? Ja byłabym zachwycona Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Mhm Wink A czyżbyś Gosiu chciała się do nas przyłączyć? Ja byłabym zachwycona Wink
Wszystko zależy od tego, kiedy... Mam zajęte całe poniedziałki, wtorki, środy i czwartki.
W piątki do trzeciej pracuję, ale potem jest szansa, tak jak w niedziele i soboty. A jeśli Wam to odpowiada, chętnie się przyłączę! Big Grin
Odpowiedz
Sobota rzecz jasna, bo też mam pracę... Myslę, że jeszcze spokojnie zdążymy się dogadać- wszak Warszawa piękna jest a i choc bez towarzysza-przewodnika będzie co prawda bardziej emocjonująco (kiedy okazę się że jednak to nie był ten tramwaj i wylądujemy za miastem, co jest całkiem możliwe) jednak nie tak owocnieWink
Odpowiedz
Co do tramwajów i autobusów są w tej chwili takie zmiany, że nawet z przewodnikiem możesz liczyć na niespodzianki! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Co do tramwajów i autobusów są w tej chwili takie zmiany, że nawet z przewodnikiem możesz liczyć na niespodzianki! Wink
Jest taka strona w internecie, dzięki której przyjezdny, jak i przewodnik mogą uniknąć zagubienia w metropolii warszawskiej. Wytarczy kliknąć na niebieskie literki: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ztm.waw.pl">http://www.ztm.waw.pl</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Wytarczy kliknąć na niebieskie literki: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ztm.waw.pl">http://www.ztm.waw.pl</a><!-- m -->
Dzięki stokrotne, koniecznie dodam do moich stron ulubionych! I może jeszcze napiszesz, że jest strona <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">www.kaczmarski.art.pl</a><!-- w -->? Nie, w to nie uwierzę! ;(

Przyjezdni często mają kłopot z nazwami przystanków, a przewodnicy - ze zmianami w trasach, bo jeżdżą "na pamięć", co może się skończyć zaskoczeniem. Ja sama niedawno usiłowałam dojechać 125 od Mińskiej do Bazaru Różyckiego, dzięki czemu odbyłam przechadzkę mrucząc liczne i niekoniecznie cenzuralne wyrazy. I - z moich obserwacji - wiele osób robi w ten sposób.
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Ja sama niedawno usiłowałam dojechać 125 od Mińskiej do Bazaru Różyckiego
Też nie masz gdzie jeździć... Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Też nie masz gdzie jeździć... Wink
Mieszkam w "Trójkącie Bermudzkim" na Pradze, a na Mińską jeżdżę do tzw pracy...
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):dzięki czemu odbyłam przechadzkę mrucząc liczne i niekoniecznie cenzuralne wyrazy
Bo nie wystarczy znać adres, trzeba jeszcze tam czasami zaglądać Tongue
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Bo nie wystarczy znać adres, trzeba jeszcze tam czasami zaglądać Tongue
I jeszcze trzeba mieć czas i 5 minut dobrych chęci, jeśli się nie żyje "w biegu"...
A ja tak, niestety, żyję...
I to tak, jak z mądrością: jest to zastosowanie wiedzy w życiu!
Smile
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):I jeszcze trzeba mieć czas i 5 minut dobrych chęci, jeśli się nie żyje "w biegu"...
A ja tak, niestety, żyję...
"Złej baletnicy..." Wink
gosiafar napisał(a):I to tak, jak z mądrością: jest to zastosowanie wiedzy w życiu!
Można zasubskrybować i przychodzą bieżące informacje na mail.
Ale proponuję koniec OT :wstyd:
Odpowiedz
pkosela napisał(a):"Złej baletnicy..." Wink
A co Ty wiesz o balecie, Pkosela! :rotfl:
pkosela napisał(a):
gosiafar napisał(a):I to tak, jak z mądrością: jest to zastosowanie wiedzy w życiu!
Powodzenia! Zrób to! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Powodzenia! Zrób to!
SOA#1 - u mnie działa.
Odpowiedz
pkosela napisał(a):SOA#1 - u mnie działa.
Czy ja wiem... Twój poprzedni post wskazuje inaczej... Ale, skoro tak twierdzisz... Big Grin
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Twój poprzedni post wskazuje inaczej...
W którym miejscu? :o
Odpowiedz
pkosela napisał(a):W którym miejscu? :o
W tym:
pkosela napisał(a):
Ale proponuję koniec OT :wstyd:
Brzmi to tak, jakby cała Twoja mądrość i wiedza opierała się na tym, co wyczytasz co tydzień w mailu! Smile

Koniec O.T.
Zwłaszcza, że padł mi komputer. Sad
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Przyjezdni często mają kłopot z nazwami przystanków,
W stolicy przystanki są i tak nieźle opisane... Wink
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):wszak Warszawa piękna jest
A w Toruniu nie chcaialas mi wierzyc :rotfl:
Odpowiedz
Co do Wrocka- Ty też miałeś opory Big Grin
Wawka jest piękna, ale nie najpiękniejsza.. wszyscy to wiedzą Smile)
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):nie najpiękniejsza
Ja ci dam :evil:
zamocik_23 napisał(a):Co do Wrocka- Ty też miałeś opory
Lee Wink
Odpowiedz
dzięki wam za pomoc, trafiłam bez problemu Smile szkoda tylko że bez zamocika...
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):Ja ci dam
Eh- fakty faktami... :wredny:
Asia napisał(a):szkoda tylko że bez zamocika...
Ja też Asiu żałuję, bo nie tak miało być.. Ale może jeszcze kiedyś..? Wink
Odpowiedz