Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagranie WPzK
jodynka napisał(a):Po prostu się czepiacie. Każdy z Was doskonale wie, co chciałam zakomunikować.
Tak? :o
jodynka napisał(a):Hip-hopowej? A mi się wydaje, że to po prostu gwara młodzieżowa
To ja w takim razie chyba jestem już bardzo stary. Choć przyznam, że nie przypominam sobie, abym te wieki temu, posługiwał się gwarą, jakoś specjalnie odbiegającą od tej, której staram się używać dziś. Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Choć przyznam, że nie przypominam sobie, abym te wieki temu, posługiwał się gwarą, jakoś specjalnie odbiegającą od tej, której staram się używać dziś.
Współczuję.

edit: Chyba, że styl w którym starasz się pisać i mówić dziś - wychodził Ci za młodu niejako spontanicznie, bez większych starań. I rozumiem jeszcze oddzielenie języka pisanego od mówionego oraz od środkowiska w którym danej nomenklatury się używa (ale piszesz, że mówiłeś tak jak i teraz się starasz...)
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Każdy z Was doskonale wie, co chciałam zakomunikować.
Oczywizm. Nie twierdziłem, że nie wiem o co chodzi. Smile
A wspomniałem o hip-hopie, bo dla mnie jest synonimem prymitywizmu i prostactwa językowego.
Odpowiedz
Zbigniew napisał(a):Współczuję.
A to niby czego?
Odpowiedz
Zbyt egocentrycznie na to spojrzałem Smile Zapewne masz rację, nie ma czego współczuć. Więcej, należy zazdrościć.
Odpowiedz
Simon napisał(a):A wspomniałem o hip-hopie, bo dla mnie jest synonimem prymitywizmu i prostactwa językowego.
Hej, ale używanie gwary nie jest prostactwem językowym.
Odpowiedz
jodynka napisał(a):używanie gwary nie jest prostactwem językowym.
Nieuzasadnione także? Wink
Rozumując w ten sposób - WSZYSTKO da się podciągnąć po jakąś gwarę i apologeci językowego hip-hopowego prostactwa będą kruszyć kopie w walce o uznanie ich prymitywizmu za głos pokolenia, nową jakość nowej generacji itp.
A dla mnie to zwyczajne niechlujstwo i tyle.

Nie bierz tego do siebie - wygłaszam refleksję natury ogólnej na temat przejawów tego zjawiska.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Oczywizm.
hmmm Wink
Odpowiedz
jodynka napisał(a):
Simon napisał(a):Oczywizm.
hmmm Wink
Tak. Wink
Odpowiedz
jodynka napisał(a):a zwróciliście uwagę na Gintrowskiego
Zwróciłem uwagę, że podczas śpiewania śmiesznie mu się porusza nos.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
a ja mam problem - muzyka mi dziala podczas odtwarzania w WMP ale juz nie chce odtwarzac obrazu Sad wie ktos co z tym zrobic?
Odpowiedz
pewnie kodek jakiś (a raczej jego brak), ale ja się na tym znam jak na śrucie (czyli w ogóle) Tongue
Odpowiedz
Zainstaluj sobie darmowy pakiet ffdshow - powinno wystarczyć.

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Albo K-lite cośtam.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Zainstaluj sobie darmowy pakiet ffdshow - powinno wystarczyć.
popieram w 100%. Tylko tego używam
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz