Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
jodynka napisał(a):Po prostu się czepiacie. Każdy z Was doskonale wie, co chciałam zakomunikować. Tak? :o
jodynka napisał(a):Hip-hopowej? A mi się wydaje, że to po prostu gwara młodzieżowa To ja w takim razie chyba jestem już bardzo stary. Choć przyznam, że nie przypominam sobie, abym te wieki temu, posługiwał się gwarą, jakoś specjalnie odbiegającą od tej, której staram się używać dziś.
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Choć przyznam, że nie przypominam sobie, abym te wieki temu, posługiwał się gwarą, jakoś specjalnie odbiegającą od tej, której staram się używać dziś. Współczuję.
edit: Chyba, że styl w którym starasz się pisać i mówić dziś - wychodził Ci za młodu niejako spontanicznie, bez większych starań. I rozumiem jeszcze oddzielenie języka pisanego od mówionego oraz od środkowiska w którym danej nomenklatury się używa (ale piszesz, że mówiłeś tak jak i teraz się starasz...)
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Każdy z Was doskonale wie, co chciałam zakomunikować. Oczywizm. Nie twierdziłem, że nie wiem o co chodzi.
A wspomniałem o hip-hopie, bo dla mnie jest synonimem prymitywizmu i prostactwa językowego.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Zbigniew napisał(a):Współczuję. A to niby czego?
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Zbyt egocentrycznie na to spojrzałem  Zapewne masz rację, nie ma czego współczuć. Więcej, należy zazdrościć.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A wspomniałem o hip-hopie, bo dla mnie jest synonimem prymitywizmu i prostactwa językowego. Hej, ale używanie gwary nie jest prostactwem językowym.
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):używanie gwary nie jest prostactwem językowym. Nieuzasadnione także?
Rozumując w ten sposób - WSZYSTKO da się podciągnąć po jakąś gwarę i apologeci językowego hip-hopowego prostactwa będą kruszyć kopie w walce o uznanie ich prymitywizmu za głos pokolenia, nową jakość nowej generacji itp.
A dla mnie to zwyczajne niechlujstwo i tyle.
Nie bierz tego do siebie - wygłaszam refleksję natury ogólnej na temat przejawów tego zjawiska.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Oczywizm. hmmm
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Simon napisał(a):Oczywizm. hmmm  Tak.
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):a zwróciliście uwagę na Gintrowskiego Zwróciłem uwagę, że podczas śpiewania śmiesznie mu się porusza nos.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
a ja mam problem - muzyka mi dziala podczas odtwarzania w WMP ale juz nie chce odtwarzac obrazu  wie ktos co z tym zrobic?
Reputacja:
0
pewnie kodek jakiś (a raczej jego brak), ale ja się na tym znam jak na śrucie (czyli w ogóle)
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Zainstaluj sobie darmowy pakiet ffdshow - powinno wystarczyć.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Albo K-lite cośtam.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Zainstaluj sobie darmowy pakiet ffdshow - powinno wystarczyć. popieram w 100%. Tylko tego używam
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
|