Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Wydaje mi się, że to nagranie było kiedyś kolorowe, być może tylko mi się wydaje .
Ale czarno białe też ma swój urok.
WPzK
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Kolejne wspaniałe nagranie, wielkie dzięki.
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Wlasnie mi sie sciaga (jeszcze 3 godziny ), nie moge sie doczekac!!
Tomek
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Ale to jest Między Nami a nie WPzK.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Alek napisał(a):Ale to jest Między Nami a nie WPzK. Zgadza się, bo Czapon w miejsce poprzedniego nagrania, wrzucił Między nami, o czym poinformował w innym wątku.
Nie nauczyłeś się jeszcze, że ostatnio w kwestii ściągania nagrań, należy się spieszyć? :wredny:
A poza tym, to Czapon jest głównym dysponentem rzeczonych nagrań i może z nimi robić co mu się tylko chce! :rotfl:
Reputacja:
1
Reputacja:
1
Alek napisał(a):A jest nadzieja na WPzK? A o to to już Majka...yyy, znaczy Czapona pytaj.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Alek napisał(a):A jest nadzieja na WPzK? <!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/forum/WPzK_TVP1.avi">http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/ ... K_TVP1.avi</a><!-- m -->
Ale też nie na super długo, bo nie chciałbym nadużywać cierpliwości kolegów
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):]Ale też nie na super długo, bo nie chciałbym nadużywać cierpliwości kolegów Kurcze Zeratul nie wiem czy tak możesz, moje..... znaczy telewizyjne nagranie rozpowszechniać . Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :rotfl: .
A tak poważnie to dzięki, że mnie wyręczyłeś, stawiam piwko i pozdrawiam
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Jeśli czapon nie ma nic przeciwko i ktoś będzie chciał, to mogę wrzucać nagrania. Oczywiście te, które umieszcza czapon.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
dzięki Zeratulu za ponowne udostępnienie.
szczerze mówiąc wolę WPzK niż Dwie Skały, więc rozczarowany byłem zniknięciem tego pierwszego
dzięki dla obu up'ów
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
Reputacja:
0
grzEGOrz napisał(a):więc rozczarowany byłem zniknięciem tego pierwszego To są dość duże pliki, więc nie do się ich trzymać w nieskończoność wszystkich naraz
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
rozczarowany, ale nie w pretensjach
rozczarowany, ale raczej tym, że nie zdążyłem, a więc sobą
i wreszcie, po ściągnięciu, rozczarowany krótkim zasem nagrania - TAKI program skrócić do dwudziestu kilku minut to grzech!
pozdrawiam
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
a zwróciliście uwagę na Gintrowskiego, kiedy Kaczmarski śpiewa w "Poranku":
słońce wstaje, złocą się gnojówki ? (ok.3 minuta 23 sekunda nagrania).
Facet polew ma na maxa
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Facet polewa na maxa od początku Poranka. Takie odniosłam wrażenie.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
1
jodynka napisał(a):Facet polew ma na maxa A co to znaczy? :/
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):jodynka napisał(a):Facet polew ma na maxa A co to znaczy? :/ To konstrukcja hip-hopowej odmiany języka, którą - niestety - słychać coraz częściej wokół.
Reputacja:
1
Simon napisał(a):To konstrukcja hip-hopowej odmiany języka, którą - niestety - słychać coraz częściej wokół. Tak żeby za bardzo nie odbiegać od poetyki patrona tej strony,nie?
Byłbym jednak zobowiązany, gdyby ktoś pokusił się o przełożenie zwrotu jakiego użyła Jodynka, na język, do którego nieco bardziej tutaj przywykłem.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):gdyby ktoś pokusił się o przełożenie zwrotu Najlepiej sama jodynka.
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):jodynka napisał(a):Facet polew ma na maxa A co to znaczy? :/ Mi również nie jest łatwo nadążać za zmianami w języku, dlatego coraz częściej zaglądam tutaj .
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Reputacja:
1
Kuba Mędrzycki napisał(a):Byłbym jednak zobowiązany, gdyby ktoś pokusił się o przełożenie zwrotu jakiego użyła Jodynka Ty to masz problemy.
Po prostu ziomek rzęcha od początku tej zapodajki.
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Po prostu ziomek rzęcha od początku tej zapodajki No to teraz Ty musisz przetlumaczyc. Czy chodzi o to ze G. byl pijany w trakcie grania? Ja tez nie nadazam z jezykiem.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Moje tłumaczenie: Gintrowski śmieje się, gdy słyszy Kaczmara śpiewającego o gnojówkach Czy wapno skumało bazę?*
Elzbieta napisał(a):G. byl pijany w trakcie grania? Gdyby był, to nie zaśpiewałby genialnie Astrologa. Inna sprawa, że z tego co widziałem, Gintrowskiemu na koncertach zdarzają się... śmieszne rzeczy
* Czy starszeństwo zrozumiało?
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Czy wapno skumało bazę?* reuter napisał(a):* Czy starszeństwo zrozumiało? Zrozumialo. A nie mozna napisac tak, zeby starszenstwo od razu skumalo? To zart, gdybys nie zrozumial.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Proszę, piszcie normalnie, po polsku: Gintrowski ma zwałę.
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Gintrowski ma zwałę. Popatrzylam do slownika i wyszlo:Brak mi słów. Nie wiem czy Gintrowskiemu braklo slow.
Mi brak.
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Gintrowski ma zwałę. I to ma być po polsku?! Powinno być: Gintrowski ma ostrą bekę.
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Popatrzylam do slownika i wyszlo:Brak mi słów. Do którego słownika? Bo ten podany przez użytkownika Bryce działa:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.miejski.pl/slowo-Zwa%C5%82a">http://www.miejski.pl/slowo-Zwa%C5%82a</a><!-- m -->
mi najbardziej spodobałó sie to wyjaśnienie:
Cytat:Poprostu mieć z czegos ubaw tzn. pompeczkę
Może Gintrowski po prostu drze łacha.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Zachęcona przez kilka osób, już chciałam tłumaczyć, co miałam na myśli, kiedy przeczytałam to:
Cytat:Poprostu mieć z czegos ubaw tzn. pompeczkę
Otóż to, właśnie o to chodzi!
A swoją drogą - najłatwiejszym sposobem, żeby dowiedzieć się, co miałam na myśli, jest otworzenie sobie tej trzeciej minuty z kawałkiem i zobaczenie na własne oczy. WERBALIZACJA - to jest to!
PS1>Po prostu się czepiacie. Każdy z Was doskonale wie, co chciałam zakomunikować.
PS2> Dużo znacie fajnych zwrotów na określenie tego samego. Macie jeszcze coś?
[ Dodano: 14 Lipiec 2007, 14:32 ]
Simon napisał(a):To konstrukcja hip-hopowej odmiany języka, którą - niestety - słychać coraz częściej wokół Hip-hopowej? A mi się wydaje, że to po prostu gwara młodzieżowa. A przecież nie każdy człowiek, którego do grona młodzieży się zalicza, jest hip-hopowcem czy hip-hopmanem, jak słyszałam niedawno.
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):A swoją drogą - najłatwiejszym sposobem, żeby dowiedzieć się, co miałam na myśli, jest otworzenie sobie tej trzeciej minuty z kawałkiem i zobaczenie na własne oczy. Ja nie ściągnąłem, ale domyślam się, że PG się brechtał.
|