Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wikigra okołokaczmarska
nauka->nauczanie->kazanie-.duchowienstwo->Ewangelia->rozmnozenie chleb->cud->Bog->czlowiek->cialo->zyla->narkotyki->uzaleznienie->choroba->odwyk->dieta->sztuka kulinarna

[ Dodano: 7 Lipiec 2007, 04:04 ]
a teraz Afganistan>Powrot
Odpowiedz
W wikipedii hasło "powrót" występuje jako synonim chemicznego pojęcia "orosienie", więc
Afganistan>ropa naftowa>destylacja frakcyjna>kolumna rektyfikacyjna>orosienie (powrót)
Chwała Ci dobry Boże, za drogę po muszelki...
Odpowiedz
Najbardziej spodobał mi się ten ciąg skojarzeń:
tjk_ napisał(a):Witkacy -> Pankracy -> Pan Zygmunt -> Zygmunt Konieczny -> Ewa Demarczyk -> Groszki i róże -> Słoneczniki -> Vincent van Gogh -> Autoportret
Piwko! Smile
Odpowiedz
Robi się za proste.
znajdźcie drogę od Rublowa do Wołodyjowskiego, po drodze odwiedzając Irlandię ale bez zahaczania o Europę, Kontytenty, Kaczmarskiego i klikania na daty Big Grin
/edit
Da się, ale to chwilkę trwało Wink
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Rublow -> Tarkowski -> Złoty Lew -> Irlandia -> Chrystianizacja -> Średniowiecze -> Czasy nowożytne -> Potop szwedzki -> Henryk Sienkiewicz -> Pan Wołodyjowski

Może być? Smile
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
no, ja przewędrowałem nawet parki narodowe w Polsce Smile
Ale jak już zgadłeś to dawaj swoją Smile
NestSite
Odpowiedz
Czołg -> Krowa.

Mnie się udało w pięciu ruchach. Smile
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Trochę oszukane Smile
Czołg->
przegląd zagadnień z zakresu wojskowości->
Broń artyleryjska II wojny światowej->
Nebelwerfer (Miotacz mgły) - niemieckie wieloprowadnicowe wyrzutnie niekierowanych pocisków rakietowych z okresu II wojny światowej. W okresie Powstania warszawskiego przylgnęła do nich nazwa krowa
Czyli da się w 3 krokach Big Grin

może spróbujecie: skała->morze czerwone (po drodze odwiedzając Krzyk)
NestSite
Odpowiedz
Czołg -> Czterej pancerni i pies -> Szarik -> pies domowy -> ssaki -> gruczoł mlekowy -> Mleko -> Krowa

:rotfl:
Odpowiedz
Skała -> Szwecja -> Norwegia -> Oslo -> Edvard Munch -> Krzyk (obraz) -> Apokalipsa -> Izrael -> Morze Czerwone
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
To może ja dam jakąś prostą zagadkę: znajdźcie drogę od hasła Trolle -> Radio Wolna Europa.
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
Troll -> Harry Potter -> Jan Paweł II -> Radio Watykańskie -> Radio Maryja -> Radio -> Radio Wolna Europa

Wiem, przejście przez Radio Maryja było zbędne, ale nie mogłem się powstrzymać...
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
A teraz spróbuj przejść tą samą drogę z hasłami o pewnym pisarzu i uniwersytecie Wink
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości