Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teledyski!
Do jakich piosenek Jacka uważacie że mogły by powstać teledyski...??
A jak to sobie wyobrażasz? Bo moim zdaniem to było by dość trudne zadanie by kicz nie wyszedł.
no właśnie! o to chodzi. Że teledyski nie mogły by być kiczem,jakieśtakie powazne musiały by być. Ciekaw jestem jakby to mogło wyglądać... ale jest dużo teledysków dopoezji śpiewanej

Zresztą pamiętam program jakiśna dwójce chyba gdzie było coś mniej więcej comożna nazwać: wizualnym przedstawieniem piosenki(mówie o tym gdzie przy piosence krzyk kobieta stała na szczudłach)
Jeżeli nie powstały za życia Jacka to znaczy , że nie mogły. Teraz jest już za późno.
sizer mówisz o spektaklu"Galeria" przygotowanym na PPA nad którym pracował również JK.
Widziałem kiedyś w wiadomościach migawkę o śmiercie Jacka i puszczono fragment "Obławy". O tyle to było nietypowe, że Jacek z Przemkiem grali to na dwie gitary idąc skrajem lasu. Coś w konwencji (ale w bardzo niskim stopniu) teledysku właśnie. Ciekawy pomysł, czy ktoś wie więcej na temat tego przedsięwzięcia? Ostatnio oglądałem archiwalny film "Wszysatko jest poezją" o życiu Edwarda Stachury i tam Jacek, Przemek i Zbyszek grali "Nie rozdziobią nas kruki...". Cały utwór w wersji video! Cudowna rzecz :-)
Wiem o tej wersji Obławy którą wspomina Kamcio
moge jeszcze dodać że obraz JK i PG przeplatał obraz wilków bawiacych sie na śniegu
trafiłem na to przypadkiem niegdyś na progranie Puls
odtąd los jego jest nie znany :wink:
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Też widziałem to w jakimś progrmie o wilkach...
Cytat:Ostatnio oglądałem archiwalny film "Wszysatko jest poezją" o życiu Edwarda Stachury i tam Jacek, Przemek i Zbyszek grali "Nie rozdziobią nas kruki...". Cały utwór w wersji video! Cudowna rzecz
poszukuje tego filmu, czy moge sie dowiedziec gdzie go dopadles??
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Mat! Z tym filmem to jest tak: oglądałem kasetę video z mojego licealnego archiwum (w szkole). Był film o Stachurze i tam było całe wykonanie utworu "Nie rozdziobią nas kruki...". Świetny utwó, wykonanie jeszcze lepsze! To jest film o Edwardzie Stachurze pt. "Wszystko jest poezją". Wyprodukowany dla Telewizji Polskiej, więc miejmy nadizeję, ze kiedys to wyemitują. Póki co pertraktuję z panią od polskiego, która trzyma pieczę nad wszelkimi zbiorami kaset w naszej szkole i może mi to w końcu pożyczy. Postaram się to przegrać i jakoś udostępnić. Jednak dużo wody w Wiśle upłynie, nim zdobędę owy film. Serdecznie pozdrawiam!
dzieki... slyszalem i tym filmie. wlasnie dlatego ze przykul moja uwage prowadze poszukiwania...
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
A ja byłem kiedyś na pokazie filmów poświęconych JK, w tym także wielu Jego koncertów. Widziałem wówczas coś jakby teledysk do piosenki "Rozbite oddziały"... Bardzo sprawnie zresztą zrobiony. Niestety, tytułu programu nie jestem sobie w stanie przypomnieć.
Napisz coś więcej o tym teledysku, jak konkretnie był wykonany?
sp napisał(a):A ja byłem kiedyś na pokazie filmów poświęconych JK, w tym także wielu Jego koncertów. Widziałem wówczas coś jakby teledysk do piosenki "Rozbite oddziały"... Bardzo sprawnie zresztą zrobiony. Niestety, tytułu programu nie jestem sobie w stanie przypomnieć.

Chodzi zapewne o czołówkę filmu Beaty Postnikoff pt. "Kosmopolak".

KN.

PS Co to znaczy: "Bardzo sprawnie zresztą zrobiony."?
Nie wyobrazam sobie teledysku Jacka. Chyba, ze koncertowy - to jedyny obraz jaki bym strawil. Wyobrazacie sobie teledysk "Oblawy"? Wilczek latajacy po lesie? No bez jaj, co wy w ogole tutaj wymyslacie? Bluzniercy! Na stos! NA Kamczatke, rozstrzelac! Towarzysze, do broni!
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Ale ta wizualizacja "Rublowa" migawkami z filmu Tarkowskiego jest naprawde bardzo dobra, nie boję się tego mówić, na Kamczatce podobno fajnie jest.
tylko troszke zimno, nie?
nie martw sie, koledzy z nabojami juz leca, podobno one rozgrzewaja.
Tam odrazu zimno. Iglo se zbuduję i paralotnię z patyczków, żeby było wesoło i zajęcie.
a to Sasza cie jeszcze nie znalazl? Kurde, podwyzke mu trzeba bedzie dac.
a poza tym slyszalem ze patyczki gietkie tam sa, li to prawda?
NO jasne że giętkie, gibikie jak psia mać. Minus 30 w słońcu i i jak tu nie być gibkim.
Armagedda koniec, bo dostaniemy po drugim.
Ja również poszukuję tego filmu! i to dosyć gorączkowo Wink Więc jeśli tylko byłaby możliwość wypożyczenia napisz proszę! Smile
tutaj (na forum) albo na maila <!-- e --><a href="mailto:anoouk@o2.pl">anoouk@o2.pl</a><!-- e -->
no świetnie... niechcący podszyłam się pod kogoś Wink sorki, pomyliły mi się rubryki - to była oczywiście wiadomość od Anouk tylko skierowana do Kamcia
Kamcio - ja również poszukuję tego filmu! i to dosyć gorączkowo Wink Więc jeśli tylko byłaby możliwość wypożyczenia napisz proszę ! Smile tutaj (na forum) lub na maila <!-- e --><a href="mailto:anoouk@o2.pl">anoouk@o2.pl</a><!-- e -->
pozdrawiam
Ja widziałam "Kosmopolaka" i nie widzę problemu z wizualizacją utworów Jacka, szczególnie tych insirowanych malarstwem, filmem czy historią.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości