Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Ponieważ w kwestii występów PG na razie posucha..., więc pomyślałem, że warto przypomnieć nieco zapomniane, albo mniej znane kompozycje tego kompozytora, do wierszy Zbigniewa Herberta.
Tutaj jest kilka utworów(sam dźwięk*), które pochodzą z telewizyjnego widowiska "U wrót doliny", z roku 1992go.
* tym razem, ścieżka dźwiękowa instrumentów, nie jest autorstwa Konopackiego.
P.S. Ostatni utwór, czyli "U wrót doliny", jest oczywiście doskonale znany, ale w tej wersji chyba jest to swego rodzaju ciekawostka.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Wszystko fajnie, tylko ja bym to dał w dziale "Przemysław Gintrowski". d
Czy to nie jest z tego programu, który był pokazany w TVP Kulturze?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):* tym razem, ścieżka dźwiękowa instrumentów, nie jest autorstwa Konopackiego. Buhaha, :rotfl: :rotfl:
Piwo!!!
Celui qui a eu le bonheur de rencontrer sa Marguerite Gautier
mais qui est devenu Emma Bovary
D'Artagnan sans courage de se laisser guider par ses passions
regrettant une décision jamais prise...
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Dla mnie znacznie ciekawsza jest sfera wizualna tego programu, fantastyczne efekty, naga kobieta, ktora udaje, ze gra i wreszcie PG w czerwonym garniturze, zielonoj koszuli i z biala mucha.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Torrentius napisał(a):aga kobieta, ktora udaje, ze gra I tak wiemy, o co Ci chodzi z tą ciekawością sfery wizualnej )
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Proszę Państwa, a czy ktoś mógłby w dłuższej perspektywie czasu wrzucić ten koncert w formie pliku filmowego, czym zyskałby moją, a tuszę, że także i innych Forumowiczów dozgonną wdzięczność ?
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Proszę Państwa, a czy ktoś mógłby w dłuższej perspektywie czasu wrzucić ten koncert w formie pliku filmowego, czym zyskałby moją, a tuszę, że także i innych Forumowiczów dozgonną wdzięczność Postaram się, ale nie obiecuję, że nastąpi to dziś.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
bardzo dziękuję za szybką i bardzo uprzejmą odpowiedź
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):bardzo uprzejmą odpowiedź To jedna z moich licznych zalet.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
ja mam jakiś problem z tymi linkami ładuje mi sie to do winampa a później jest jeden wielki error czy ktoś może na podstawie tej charakterystyki określić moją jednostkę chorobową?
help!
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Sławek napisał(a):Proszę Państwa, a czy ktoś mógłby w dłuższej perspektywie czasu wrzucić ten koncert w formie pliku filmowego, czym zyskałby moją, a tuszę, że także i innych Forumowiczów dozgonną wdzięczność Postaram się, ale nie obiecuję, że nastąpi to dziś. To ja się przypomnę w tym wątku . Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda?
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Pracuje nad tym, ale jest sporo problemow i nie wiem co da sie zrobic
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda? A kuku!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Sławek napisał(a):Proszę Państwa, a czy ktoś mógłby w dłuższej perspektywie czasu wrzucić ten koncert w formie pliku filmowego, czym zyskałby moją, a tuszę, że także i innych Forumowiczów dozgonną wdzięczność Postaram się, ale nie obiecuję, że nastąpi to dziś. Kubo, pomyśl co przeżywają ludzie oczekujący na to nagranie, OBIECAŁEŚ !!
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Reputacja:
0
czapon napisał(a):Kubo, pomyśl co przeżywają ludzie oczekujący na to nagranie, OBIECAŁEŚ ba! ludzie...nawet mój glonojad czeka z niecierpliwością
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):ba! ludzie...nawet mój glonojad czeka z niecierpliwością Skoro tak, to dzisiaj nagrania powinny się pojawić.
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):nawet mój glonojad Umówmy się, że Zbrojnik , no chyba, że Syjamski.
[ Dodano: 6 Lipiec 2007, 15:50 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):Skoro tak, to dzisiaj nagrania powinny się pojawić. Będziemy bardzo wdzięczni
Reputacja:
0
zaiste jest on Syjamski
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Z lekkim poślizgiem..., ale jest już całość:
U wrót doliny.
Reputacja:
0
Jeszcze raz bardzo dziękuję, nie widziałem tego nigdy wcześniej. Bardzo fajny materiał.
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
wiadomo kto to wymyślił?
w sumie jest to jakiś pomysł żeby sprzedać kulturę wyższą i pewnie gdyby ta pani jeździła z PG na koncerty to oglądalność nawet by wzrosła.
pozdrawiam i oczywiście dziękuję za film
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Reputacja:
1
k. napisał(a):wiadomo kto to wymyślił?
Laco Adamik.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
mogl mi by ktos prosze przyslec te scieszki dzwiekowe na priv?
bo jak otwieram jako kolwiek linka z forumu to tylko pisze ze takiej strony nie istnieje.. moze bo mieszkam w niemczech ale nie wiem.. bardzo prosze
<!-- e --><a href="mailto:yalimba@hotmail.de">yalimba@hotmail.de</a><!-- e -->
|