Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Próby '93
W 1993 roku, miałem okazję być na kilku próbach legendarnego Tria, no i udało mi się wówczas coś nie coś zarejestrować. Nagrania, które są tutaj , pochodzą z prób przed WPzK z DK ARSUS i z Operetki Warszwskiej z 1993go roku. Może nie prezentują najlepszej jakości technicznej, ale są dość ciekawymi perełkami, które rozbrzmiewają "wariacjami" na temat Antylitanii... czy... 40latka(!) Smile
Oczywiście, wielkość plików tym razem "dopuszczalna". Wink
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
nie mogę teraz ściągać, więc sam nie zweryfikuję, ale o ile pamiętam to jest tam fragment jak PG mówi do ZŁ o epitafium dla sowizdrzała (mniej więcej): "to jest łatwe lecisz po czarnych" Smile
dzięki i pozdrawiam
k
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
k. napisał(a):to jest tam fragment jak PG mówi do ZŁ o epitafium dla sowizdrzała (mniej więcej): "to jest łatwe lecisz po czarnych"
Jest prawie tak jak mówisz, tyle że przytoczone przez Ciebie słowa, ZŁ mówi do autora tego nagrania. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
heh no to rzeczywiście się trochę pomyliłem Wink Big Grin
no nic będę pamiętał Smile
pozdrawiam serdecznie
k
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
Przepraszam, co to za utwór z nagrania w Ursusie, który Jacek Kaczmarski grał przez dłuższy czas na gitarze? A potem do niego "mruczał"...

Pamięc szwankuje. Wink
Odpowiedz
dobre Smile mimo słabej jakości.
Takich rzeczy (podawanie akordów, wariacje itd) słucha się świetnie, jak się zna materię, której dotyczą.
Rewelacja.
Odpowiedz
Bardzo przyjemne Smile
Odpowiedz
Mvzvngv napisał(a):Przepraszam, co to za utwór z nagrania w Ursusie, który Jacek Kaczmarski grał przez dłuższy czas na gitarze? A potem do niego "mruczał"...
"Ja".
Odpowiedz
Na prośbę jednego z użytkowników, wrzucam ponownie nagrania z prób Wojny Postu z Karnawałem, z wiosennej trasy koncertowej z 1993 roku. Katalog nazywa się oczywiście tak jak tytuł tego wątku.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Świetnie się tego słuchało!Wink
Zawsze należy mieć przy sobie buteleczkę whisky na wypadek ukąszenia przez węża. I zawsze należy mieć przy sobie małego węża;)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości