Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Uprzedzę bohaterkę i zaanonsuję, że w czerwcowym Twoim Stylu (6/2007) ukazał się wywiad z Patrycją pt. "Spotkałam go zbyt późno", s.62. Tekst zresztą zawiera błąd: "cztery lata po śmierci ojca wciąż nie może się [...] pogodzić".
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Jeszcze nie czytałem, ale miałem okazje ogladać program "Magiel towarzyski" w TVN Style ( to nie jest moja ulubiona stacja, naprawdę! : ) i tam prowadzacy zjechali ten wywiad całkiem mocno. Dla niewtajemniczonych - w programie następuje przeglad pracy pod wzgledem różnych newsów dot. szeroko pojetych osób publicznych i przyznawane są Klapy lub klasy za wypowiedzi na tzw. łamach. No i Patrycja dostała Klapę nr 2. Komentarz generalnie sprowadzał się do tego iż nie wystarcza ładna buzia, by zaistnieć w tzw. showbiznesie, nalezałoby wreszcie cos soba zaprezentowaqć, a nie ciagle jechać na legendzie ojca i jednoczesnie biadolić, jakie sie miało trudne dzieciństwo.
Można się z tym zgodzić lub nie, ale wg mnie coś na rzeczy chyba jest...
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Prowadzący mają świetne komentarze. Czasami oglądam.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Uprzedzę bohaterkę
Może bohaterka nie chce i ma dość takich wywiadów które kończą się tak jak kończą.
Ładnej buźki to ja nie mam, a po żadnej legendzie nie jeżdżę, czy ja kiedykolwiek powiedziałam że twórczość ojca jest zła, że 'bard solidarności' to bzdura?
Znam siebie, znam swoją wartość, potrafię i ciężko pracuje, o czym świadczą propozycję które by mi się mam nadzieję nie przytrafiły gdybym coś sobą reprezentowała. Ludzie mają ochotę dowalać, ok, niech dowalają, bo lepiej wmawiać sobie że ktoś inny ma problemy i że jest głupi i albo wspina się po albo dewastuje legendę ojca, niż zmierzyć się z własną szarą rzeczywistością.
Nie pozdrawiam
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Nie szkoda Ci zdrowia na takie jałowe nerwy? Jeżeli masz tak przeżywać każdy wywiad i program, który ktoś ocenia negatywnie albo nie po Twojej myśli, to może lepiej nie udzielać wywiadów?
Piszę to bez złośliwości.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
P.S A Kto mówił że chcę zaistnieć w tzw 'show business'? Broń mnie Panie Boże, tylko nie to. Mnie wystarczy moja skromna robótka w teatrze, gdzie się wślizgnęłam dzięki tej mojej 'ładnej buźce'
[ Dodano: 29 Maj 2007, 21:54 ]
Szczerze, mam to gdzieś, bardziej przejmuje mnie i wścieka ludzka zawiść. Pisałam powyższe słowa bez nerwów. Ewie Nowak dziękuję za słowa 'na 10 przeciwników będzie 10 zwolenników'.
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Karol napisał(a):Uprzedzę bohaterkę Może bohaterka nie chce i ma dość takich wywiadów które kończą się tak jak kończą. Wybacz, jeśli w prasie ukazuje się tekst, w którym mowa jest o Jacku Kaczmarskim - to go podaję w tym dziale, bo takie jest założenie serwisu. I nie jest moją intencją sprawienie Ci przykrości. Nie wiem, o co chodzi z tym końcem - dziennikarska koloryzacja, przekręcanie wypowiedzi? Gdy nie pomaga autoryzacja, są jeszcze, dość wprawdzie trudne i żmudne w tym kraju, prawne środki dojścia do rzetelnej wersji...
Pozdrawiam...
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):bardziej przejmuje mnie i wścieka ludzka zawiść Nie trzeba... Ludzie zawsze beda zawistni. Tak to po prostu wyglada. Jest Ci trudniej niz innym 'zaistniec' artystycznie wlasnie przez to, ze jestes corka znanej w bardzo szczegolny sposob osoby. Jeszcze troche czasu musi uplynac, by przestano na Ciebie patrzec przez pryzmat tworczosci JK ( to z tym walczysz, prawda?). Rob po prostu swoje.Ktoregos dnia ktos powie- Patrycja, a nie 'corka JK' - choc z ciezarem tej legendy nie moze byc latwo. Ale nikt nie powiedzial, ze ma byc latwo...sama o tym wiesz.
Pozdrawiam w srodku nocy, do switu nie tak daleko i juz nie warto spac
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
piotru napisał(a):No i Patrycja dostała Klapę nr 2 A nie przypadkiem nr 3 ? d (tak przypadkiem oglądałem bo było za gorąco, żeby gdzieś wyjść )
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
"Miłe słowa" i inne takie tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4774">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4774</a><!-- m -->
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Kolejny :offtopic: trafił tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4786">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4786</a><!-- m -->
Zeratul
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Czy może już ktoś ma ten numer?
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Tak, Edytko, ja mam ten numer. A co?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
No jak to? Nie wiesz co? Edyta spragniona jest polskiej prasy. Byłoby miło z Twojej strony, gdybyś mógł ten wywiad zeskanować i wrzucić tu link. A jeśli nie to wieczorem ja to zrobię. Tak więc, Edytko, już niedługo.
Reputacja:
0
Dajcie Spokój, proszę
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Ja już nic nie rozumiem... :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Nie zaczynajmy kolejnej kłótni :agent:
Ja np. chętnie poczytam ten wywiad, jak już go Luter umieści
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
1
Zeratul napisał(a):Nie zaczynajmy kolejnej kłótni Jakiej kłótni ?? Ja po prostu zupełnie nie rozumiem tego co się dzieje :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Jakiej kłótni ?? Zaeratul chyba miał na myśli zaczepki Pawła, ale zwrócił uwagę tak niby wszystkim.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):Zaeratul chyba miał na myśli zaczepki Pawła, ? Przepraszam, ale nie wiem, o czym mówisz, pisząc "zaczepki".
Zapytałaś, czy ktoś ma numer. Odpowiedziałem, że ja mam i zapytałem, czemu opytasz "o ten numer". Zapytałem, bo wydwało mi się czymś oczywistym, ze można iśc do kiosku i kupić sobie "Twój styl".
Luter wyjaśnił, ze nie masz w Hohlandii polskiej prasy. No i ok. Teraz rozumiem, czemu pytasz. Nie wpadłem na to wcześniej, bo jakoś ciągle uchodzi mojej uwadze, ze nie ma Cię w Polsce.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):jakoś ciągle uchodzi mojej uwadze, ze nie ma Cię w Polsce. Pawle, szkoda, że nie uszło to Twojej uwadze kiedy robiłeś różne aluzje, np. do koncertu Kuby Mędrzyckiego w Amsterdamie.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, Pawle. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że chcę ten wywiad przeczytać.
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Ładnej buźki to ja nie mam, a po żadnej legendzie nie jeżdżę, czy ja kiedykolwiek powiedziałam że twórczość ojca jest zła, że 'bard solidarności' to bzdura? Drobne nieporozumienie językowe: jechać na legendzie to nie znaczy negować legendę lecz wykorzystywać czyjeś osiągnięcia, żeby mieć łatwy start. I zasadniczo ja cytowałem komentarze dziennikarzy.
Co do "buźki" to jest to kwestia gustu i jak zauważyłem, mało która kobieta jest zadowolona ze swojej urody . Niewątpliwie zdjęcia w Twoim Stylu są perfekcyjne i gdybym miał oceniać li tylko po tych zdjęciach to...nooo...hmmmm... wpatrywałbym się dłuuugo, nawet przy "rodzonej" małżonce .
Ale ad rem: Niestety, Patrycjo, dopóki nie osiągniesz czegoś w owym show biznesie realnie, nie na bazie tekstów ojca, cały czas będziesz oceniana przez jego pryzmat . I jeśli co chwila udzielasz wywiadów, pojawiasz się u takiej legendy, jaką jest Pietrzak i Egida, to sorry, albo jesteś naiwna, albo obłudna. Przecież Ty w tym show-biznesie już jesteś! I nie obrażaj się na dziennikarzy. Jesli zgadzasz się na wywiad w takim pismie , jak TS, o takim zasięgu, to musisz się liczyć i z krytycznymi ocenami. I zawiść ludzka nie ma z tym nic wspólnego. A jesli bedziesz sobie pozwalała na zapowiedzi swojego wystepu w stylu, jaki zaprezentował Pietrzak w jubileuszu Egidy, to tym bardziej spodziewaj się ocen krytycznych. Bo niby dlaczego Ty masz mieć wieksze prawo do spiewania piosenek własnego ojca, niz ktokolwiek inny. Sam Pietrzak - pewnie nieumyślnie - zrobił Ci kiepskie wejście. Tak to już jest. Gdybyć występowała, jak współautorka "Życia do góry nogami", czyli Patrycja Volny, mniej ludzi kojarzyłoby Cię z ojcem i spokojniej mogłabyś robić swoją teatralną robotę, bez niepotrzebnego medialnego szumu.
Życzę powodzenia. Szczerze!
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Reputacja:
0
Oto obiecany wywiad (ze specjalnymi pozdrowieniami dla Edytki).
strona pierwsza
strona druga
strona trzecia
strona czwarta
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
No, ale nazwę wrocławskiej "instytucji" Kaczmarowej to mogliby podać poprawną... :'
Reputacja:
1
No przeczytałem wywiad i teraz już kompletnie nic nie rozumiem...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
A czego, Przemku, nie rozumiesz?
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Cytat:Dowiedziałam się, że na jego bydgoskim festiwalu jakaś dziewięcioletnia dziewczynka będzie śpiewać Obławę.
Łukasz? Zico?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Z pytania:
W "Testamencie moim" pisał
Ładnie.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
A co na to wszystko Jacek Kowalski?
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
przepraszam ale z tego co jest w tym wątku wynika że coś zostało wycięte-wiadomo dokąd trafiły wycięte fragmenty? Wywiad moim zdaniem zupełnie ok (nawet powiedziałbym nadspodziewanie dobry), zdjęcia faktycznie udane
pozdrawiam
k
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
|