Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przygodowy film o obrażaniu się w nocy...
Paweł Konopacki napisał(a):Ale właściwie dlaczego Dance Macabre jest zły?
Bo jest straszny! Jak tak sobie trupy tańczą... A strach powoduje negatywne emocje. A negatywne emocje są złe Wink
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):(partycja) BO JEST!
Tylko czyje to tak na prawdę zdanie?
Równie dobrze można by zapytać, czyje to tak naprawdę kompozycje.
Odpowiedz
Edyta napisał(a):Równie dobrze można by zapytać, czyje to tak naprawdę kompozycje.
Dominki.
Jeżeli uważasz inaczej to znaczy, że zarzucasz mi kłamstwo. Jesli tak - to na jakiej podstawie?
Odpowiedz
Panie Leszku,

zdaje się, że niegrzecznie zostawił Pan kilka moich pytań bez odpowiedzi.
Odpowiedz
Nie oczekuję odpowiedzi od Edyty.
Dużo bardziej ciekawy jestem odpowiedzi Partycji na pytanie postawione przez Pawła. Jej analizy kompozycji. Smile
Odpowiedz
Jedyny wniosek z postu Lutra to taki, że lubi obrzygane. A fe!
Odpowiedz
Tak, Leszku. Lubię Patkę - między innymi za to, że miała odwagę napisać coś, za co nikt nie ma odwagi nawet piwa wirtualnego postawić.
Odpowiedz
Stawianie piwa obrzyganej to nie kwestia odwagi tylko kwestia smaku
Odpowiedz
lc napisał(a):Stawianie piwa obrzyganej to nie kwestia odwagi tylko kwestia smaku
Ależ oczywiście! Kwestią odwagi jest przyznanie się do bycia obrzyganym.
Odpowiedz
Kobieta zmienną jest
Odpowiedz
lc napisał(a):Kobieta zmienną jest
Owszem, a jednak:

Śmierci nie znamy osobiście -
Jak dotąd - umierali inni...
Odpowiedz
Radziłbym wykazać odrobinę szacunku dla JK. Wtrącanie w tę dyskusję cytatów poety jest malo stosowne.
Odpowiedz
lc napisał(a):Radziłbym wykazać odrobinę szacunku dla JK. Wtrącanie w tę dyskusję cytatów poety jest malo stosowne.
No heloł! Dyskutujemy przecież na temat spektaklu do wierszy Jacka Kaczmarskiego, w dodatku z tomiku Tunel, więc bez demagogii proszę. O co jak o co, ale o brak szacunku dla JK i jego Dzieła mnie oskarżyć niepodobna.
Odpowiedz
lc napisał(a):Jedyny wniosek z postu Lutra to taki, że lubi obrzygane. A fe!
lc napisał(a):Stawianie piwa obrzyganej to nie kwestia odwagi tylko kwestia smaku
lc napisał(a):Radziłbym wykazać odrobinę szacunku dla JK. Wtrącanie w tę dyskusję cytatów poety jest malo stosowne.
A wy macie gadane, co kota ogonem
Odwróci, kiedy trzeba i kiedy nie trzeba,
Kłamiąc sobie, że słowo prowadzi do nieba,
Choć drogowskaz "do piekła" - waszą chwali stronę.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Luter napisał(a):O co jak o co, ale o brak szacunku dla JK i jego Dzieła mnie oskarżyć niepodobna.
Podobna.
Bałwochwalstwo ośmiesza.
Odpowiedz
lc napisał(a):Bałwochwalstwo ośmiesza.
Ale to znów co innego niż brak szacunku.
Odpowiedz
jeżeli przemyślane - to brak szacunku.
jeśli mimowolne - to głupota
Co lepsze?
Odpowiedz
lc napisał(a):Podobna.
Bałwochwalstwo ośmiesza.
Leszku, rozumiem, że czujesz się osobiście dotknięty, ale "nie przeginaj".
A Partycja poczuła się "obrzygana artystycznie", a to nie to samo, co "człowiek z pawiem na kolanie"
Luter napisał(a):Śmierci nie znamy osobiście -
Jak dotąd - umierali inni...
Czy to groźba pod adresem LC? Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Leszku, rozumiem, że czujesz się osobiście dotknięty, ale "nie przeginaj".
Tak, czuję się osobiście dotknięty - ale nie tą dyskusją. Luter zarzucił mi kiedyś, że mam mściwą satysfakcje ze śmierci JK i choć potem się z tego pokrętnie wycofywał, uważam, że przegiął do końca. A te podgadywanki - to już drobnostka.
Odpowiedz
lc napisał(a):jeżeli przemyślane - to brak szacunku.
Co lepsze?
Dla Ciebie, Leszku, szacunek dla twórczości Kaczmarskiego to bałwochwalstwo. Ty pod każdym pozorem, choćby pod płaszczykiem zdrowego rozsądku, starałeś się, starasz i będziesz się starał jak możesz umniejszyć wartość jego twórczości. Na swoje tanie chwyty nabieraj kogo chcesz, ale nie mnie. Zbyt długo Cię znam.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ty pod każdym pozorem, choćby pod płaszczykiem zdrowego rozsądku, starałeś się, starasz i będziesz się starał jak możesz umniejszyć wartość jego twórczości
Ty się lecz.
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Czy to groźba pod adresem LC?
W żadnym wypadku! To w ogóle nie jest pod adresem lc. To rodzaj szarady.

[ Dodano: 21 Maj 2007, 00:19 ]
lc napisał(a):Ty się lecz.
Ten argument zwalił mnie z nóg. Rozumiem że mieści się w ramach regulaminu, prawda? Ważne bowiem nie to, co się pisze tylko kto pisze o kim pisze.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ten argument zwalił mnie z nóg. Rozumiem że mieści się w ramach regulaminu, prawda? Ważne bowiem nie to, co się pisze tylko kto pisze o kim pisze.
Tylko się nie rozpłacz
Odpowiedz
lc napisał(a):jeżeli przemyślane - to brak szacunku.
Co lepsze?
To jest bardzo dobre pytanie! Wydaje mi się, że powinni je sobie jednak zadać ci, którzy

Prócz plucia i stania w rozkroku
O niczym nie mają pojęcia;
Lecz mimo to wierzą głęboko,
Że czeka ich cud Wniebowzięcia...
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
A to też rodzaj szarady?
Odpowiedz
lc napisał(a):Tylko się nie rozpłacz
Serdeczne dzięki za troskę.
Odpowiedz
lc napisał(a):A to też rodzaj szarady?
Niezupełnie...
[b][i]
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Luter napisał(a):Serdeczne dzięki za troskę
Teraz się przymilasz?

[ Dodano: 21 Maj 2007, 00:30 ]
Szymon napisał(a):Niezupełnie...
Tak myślałem
Odpowiedz
lc napisał(a):Tak, czuję się osobiście dotknięty - ale nie tą dyskusją. Luter zarzucił mi kiedyś, że mam mściwą satysfakcje ze śmierci JK i choć potem się z tego pokrętnie wycofywał, uważam, że przegiął do końca.
Ani się nie wycofywałem, ani nie robiłem tego pokrętnie, więc nie kręć.
Przeprosiłem za postawienie zarzutu, którego prawdziwości nie potrafię tu, w warunkach forumowych, udowodnić.
Odpowiedz
Luter, brniesz w łajdactwo
Odpowiedz