Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):Patka pisała o kurwach? Nie, ale pewne cechy wypowiedzi Pat są tożsame z ich charakterystyką przedstawioną przez Pawła, a którą ja uważam za nader celną. Zresztą, jak to mawia pewna użytkowniczka Forum, nie rozdwajajmy włosa na czworo.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Nie, Nie pisała. Patka rzucała kurwami - to jest istotna przecież różnica.
Ludzie, czy myśmy już osiągnęli faktycznie poziom jakiegoś totalnego zidiocenia? Przeciez wiadomo, o co chodzi. Wiadomo, ze recenzja Patrycji zawiera po pierwsze wulgaryzmy, których zawierać nie musi, po drugie nie zawiera uzasadnienia ocen, które to uzasadnienie zaiwerać powinna. Zarwóno jedno, jak i drugie (wulgaryzmy i brak uzasadnienia) widać gołym okiem. Wystarczy raz przeczytać tekst Patrycji.
Oba elementy sprawiają, ze recenzja Patrycji nie przedstawia w zasadzie żadnej wartości, poza dokumentacyjną. Oto mamy przed sobą zbiór subiektywnych odczuć jedej ze słuchaczek niedzielnego koncertu. Nic poza tym.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Oto mamy przed sobą zbiór subiektywnych odczuć jedej ze słuchaczek niedzielnego koncertu. I tylko o to chodziło. Tylko o to.
Pozdrawiam wszystkich
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Oto mamy przed sobą zbiór subiektywnych odczuć jedej ze słuchaczek niedzielnego koncertu. Nic poza tym. Tak, tylko, że to jest na tyle oczywiste, że nawet nie stanowiło i nie stanowi przedmiotu awantury w wydzielonym wątku. Przypuszczam zresztą, że w zamierzeniu Pat to miał być właśnie zbiór subiektywnych odczuć jedej ze słuchaczek niedzielnego koncertu. Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie utwierdzi Cię, Pawle, w przekonaniu, że istotnie osiągnęliśmy poziom jakiegoś totalnego zidiocenia.
[ Dodano: 21 Maj 2007, 19:15 ]
Pat napisał(a):I tylko o to chodziło. Tylko o to. Słowo daję, że nie czytałem tego co napisałaś przed wyrażeniem przypuszczenia na temat Twoich prawdziwych intencji
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Oto mamy przed sobą zbiór subiektywnych odczuć jedej ze słuchaczek niedzielnego koncertu. Nic poza tym. No, toś chłopie Amerykę odkrył!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Tak, tylko, że to jest na tyle oczywiste, że nawet nie stanowiło i nie stanowi przedmiotu awantury w wydzielonym wątku. No widzisz, to niekoniecznie jest takie oczywiste. Ja miałem wrażenie, ze Pat ma ambicje napisać recenzję - a nie tylko zbiór subiektywnych wynurzeń.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Ja miałem wrażenie, ze Pat ma ambicje napisać recenzję - a nie tylko zbiór subiektywnych wynurzeń. No to przecież Twój problem, nie jej.
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):No to przecież Twój problem, nie jej. No tak, tu akurat udało Ci się mieć rację. Rzeczywiście, to mój problem, ze spodziewam się czegoś więcej niż zbiór luźnych wynurzeń.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Przyznam się,że nie czytałam całego wątku. Ale wg mnie recenzja to jest w pewnym sensie zbiór subiektywnych wynurzeń.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Rzeczywiście, to mój problem, ze spodziewam się czegoś więcej niż zbiór luźnych wynurzeń. generalnie bezpieczniej jest spodziewać się czegoś mniej zwłaszcza na tym forum i zwłaszcza w dziale koncerty
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Każda recenzja jest obarczona subiektywizmem. Ale rzetelna recenzja jest poparta rzeczowymi argumentami, które powinny być umocnione doświadczeniem i merytoryczną wiedzą. Post Partycji jest zapisem jej wrażeń, myślę, że z recenzją ma mało wspólnego.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Ale rzetelna recenzja jest poparta rzeczowymi argumentami Niewykluczone, ale żeby taka recenzja była do czegoś konkretnemu odbiorcy przydatna
Szymon napisał(a):potrzebna jest (...) wiedza (...) na temat upodobań i uprzedzeń osoby recenzującej i tego czy nasze gusta są zbieżne z gustami owej osoby. Dopiero posiadłszy tę wiedzę można, moim zdaniem, brać pod uwagę czyjąś opinię i może ona ewentualnie decydować czy współdecydować o tym czy coś się obejrzy, przeczyta czy posłucha.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Poniekąd.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
No i zrobiła się z tematu recenzja recenzji (?) Partycji. :rotfl:
|