Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Nie wiem czy miejsce wlasciwe - prosze o przeniesienie jesli nie.
Mam problem- moj key board ma jeden klawisz, ktory brzeczy okropnie ( nie falszuje, a wlasnie brzeczy glosno). Naprawa specjalisty jest nieoplacalna. Czy ktos wie jak to naprawic 'domowym sposobem'?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Hmmm, może przeczyścic styki, ale to trzeba rozbierac chyba...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Rozbiore i zobacze co sie da zrobic.
Dzieki za rade.
Reputacja:
1
Tylko pytanie co to jest za brzęczenie. Czy to elektroniczne zniekształcenie dzwięku (tu czyszczenie styków nie pomoże), czy mechaniczne na stykach. Elektroniczne mogłoby byc jednostajne prze cały czas naciśnięcia klawisza, a mechaniczne na stykach, byłoby zmienne, wyraźniejsze przy naciśnieciu i ruszaniu klawiszem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
W każdym razie przeczyścić nie zaszkodzi! Ja na przykład mam więcej jedzenia pod enterem niż w lodówce i też od czasu do czasu muszę robić małe czyszczenie... Tylko,że mi się zazwyczaj klawisze kleją-tak,że jak wciskam jakiś guzik,to on trwa z pół minuty w tym wciśnięciu...
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Tylko pytanie co to jest za brzęczenie. Czy to elektroniczne zniekształcenie dzwięku (tu czyszczenie styków nie pomoże), czy mechaniczne na stykach. Elektroniczne mogłoby byc jednostajne prze cały czas naciśnięcia klawisza, a mechaniczne na stykach, byłoby zmienne, wyraźniejsze przy naciśnieciu i ruszaniu klawiszem. Elektroniczne znieksztalcenie dzwieku.Caly czas przy nacisnieniu klawisza. Jeszcze sie nie dobralam.Zaczne od stykow i zobacze co bedzie. Dzieki za rady.
Reputacja:
1
Hmm, to raczej czyszczenie nie pomoże w tym przypadku
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):to raczej czyszczenie nie pomoże w tym przypadku A co moge zrobic oprocz wyrzucenie do kontenera? Rozbiore go tak czy owak - zobacze co w srodku...I tak sie nie nadaje do grania w takim stanie.
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
A! To Wy cały czas mówicie o tym do grania,a nie klawiaturze... No coś takiego sorry za namieszanie :wstyd:
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
temat jest trochę analogiczny choć z góry przepraszam za prywate
mam do oddania pianino (po kosztach transportu), mysle ze jest warte swojej ceny choc na pewno istnieja pianina w stanie gorszym jezeli ktos chcialby troche zainwestowac to moglby z niego zrobic dobry instrument do zabawy i rekreacyjnej nauki jak by wlozyc troche wiecej to pewnie daloby sie z niego zrobic cos przyzwoitego jesli byliby jacys chetni prosze o pw.
moim zdaniem jakby nie bylo musisz rozkrecic ten keyboard, jak rozumiem nowy kosztuje tyle ile naprawa starego wiec nic nie stracisz, a brzeczacy klawisz moznaby sprobowac przesunac gdzies na bok choć nie wiem czy tak sie da w keyboardach
pozdrawiam
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Reputacja:
0
k. napisał(a):brzeczacy klawisz moznaby sprobowac przesunac gdzies na bok choć nie wiem czy tak sie da w keyboardach Nie wiem tez . Jestem chora i nie mam sily sprbowac. Jutro drania rozkrece. Powodzenia w sprzedazy - nie zal Ci? Mnie ciagle zal mojego stojacego w Polsce... Tu poszukuje, ale we wszystkie uzywane (bo koniecznie ma byc stare) trzebaby za duzo zainwestowac.
[ Dodano: 19 Maj 2007, 02:28 ]
Alek napisał(a):mówicie o tym do grania,a nie klawiaturze... No coś takiego Alku, a co Ty robisz z ta klawiatura????? To nie na temat, ale z ciekawosci pytam, bo kiedys widzialam jak kobieta wlala sobie szklanke kawy w klawiature. Dosc mnie efekt zaciekawil.
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Alku, a co Ty robisz z ta klawiatura????? No jak to co - obiady na niej je
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):Elzbieta napisał(a):Alku, a co Ty robisz z ta klawiatura????? No jak to co - obiady na niej je A może z nią?
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Powodzenia w sprzedazy - nie zal Ci? Mnie ciagle zal mojego stojacego w Polsce... Tu poszukuje, ale we wszystkie uzywane (bo koniecznie ma byc stare) trzebaby za duzo zainwestowac. ano nie żal, za kilka lat będę się pewnie przeprowadzał i wszystko to co musiałbym zainwestować w jego remont straciłbym na znoszeniu po schodach z 4 piętra -po prostu chce sobie kupić coś z czym łatwiej będzie mi się przemieszczać. To pianino naprawdę wymaga trochę pracy i zapewne serca, ale cena jest mimo wszystko dość okazyjna
powodzenia w walce z techniką
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
|