Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kołobrzeg - mecz
Oczywiście też jestem za targowaniem się w dół. Chodzi o to, że taka koszulka to pamiątka(do dziś z dumą chadzam po mieście w koszulce z napisem "Kuglarze") i można na nią wydać nieco więcej w celu podniesienia jej "fajności".
Odpowiedz
Cena dla mnie nie jest parametrem "fajności" koszulki, ale rozumiem o co chodzi.
Takie dostałam dane opisowe koszulki (zaznaczyłam, że ma być dobrej jakości i trwała) :

gramatura 170g. Splot 32, 100% bawełna czesana, barwienie reaktywne, ściągacz z dodatkiem elastanu, karczek, szwy boczne zmniejszające ryzyko deformacji, wzmocnienia przy szyi, podwójne przeszycia.

i o tych parametrach możemy dyskutować i ewentualnie zaproponować wyższe.

Pozdrawiam
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Cena dla mnie nie jest parametrem "fajności" koszulki, ale rozumiem o co chodzi.
Dla mnie też cena nie jest parametrem "fajności". Nic takiego nie napisałem. Parametrem tejże jest nadruk i dlatego uważam, że taka z nickiem jest ciekawsza i praktyczniejsza(np. gdy nie znasz imienia każdego z drużyny).
nadzieja napisał(a):i o tych parametrach możemy dyskutować i ewentualnie zaproponować wyższe.
Obawiam się, że nie możemy, bo niewiele mi mówią. Ale "wyglądają" solidnie. I zdecydowanie nie wydaje mi się, żebyśmy musieli szukać lepszych.
nadzieja wśród parametrów koszulki napisał(a):karczek
No to mi coś mówi, ale chyba nie dodają do jednej koszulki karczka z grilla?
Odpowiedz
OLI napisał(a):Obawiam się, że nie możemy, bo niewiele mi mówią. Ale "wyglądają" solidnie. I zdecydowanie nie wydaje mi się, żebyśmy musieli szukać lepszych.
Też niewiele mi mówią, ale szukałam lepszych i przyznam szczerze, że nie znalazłam. Znane, drogie i markowe mają często nawet niższe od tych. Podoba mi się ta "bawełna czesana", cokolwiek to znaczy... Wink

Ależ ja w ogóle nie miałam na myśli nadruków! Tu możemy szaleć cenowo, ile dusza zapragnie, bo jest to szaleństwo uzasadnione. Tym bardziej, że tutaj cena i "fajność" idą w parze.
OLI napisał(a):No to mi coś mówi, ale chyba nie dodają do jednej koszulki karczka z grilla?
Dlaczego nie? Nawet podają jego gramaturę... Wink
Odpowiedz
Najlepiej taką koszulkę pomacać. Osobiście przekonałem sie, że koszulki o takiej samej gramaturze znacznie w rzeczywistości mogą różnić się od siebie.

[ Dodano: 15 Maj 2007, 13:28 ]
nadzieja napisał(a):Znane, drogie i markowe mają często nawet niższe od tych.
Co mają "niższe"? Ceny? Gramaturę? Smile
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Osobiście przekonałem sie, że koszulki o takiej samej gramaturze znacznie w rzeczywistości mogą różnić się od siebie.
Ta myśl, gdyby ją potraktować odrobinę metaforycznie, ma zastosowanie nie tylko do koszulek. Nie wszystko jednak, jak je, można po prostu "pomacać".
A koszulkę sprawdzę osobiście jutro.
Jaśko napisał(a):Co mają "niższe"? Ceny? Gramaturę? Smile
ech... :'
Odpowiedz
Ja bardzo chętnie zagram!

Odnośnie koszulek, proponuję niebiesko-granatowe. Z tyłu biały nadruk z nickiem i numerem, a przodu napis "KUGLARZE <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">www.kaczmarski.art.pl</a><!-- w -->" oraz jakieś logo na piersi.
Kiedyś byłem [size=134][color=red][b]TJD[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Taki projekt zrobiłam :rumieniec:

Kilka słów wyjaśnienia:
Napis "Kuglarże" ma być wyrazem tolerancji dla forumowiczów-dyslektyków.
Jest jeszcze wersja dla forumowiczów dysEcclestyków - mały napis z tyłu B16 ss** *****(autocenzura)
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
Demokracja to jednak dziwny ustrój...

Mój znajomy jest bliski stanu apopleksji. Macanie koszulki jeszcze przeżył, ale kolejna zmiana koloru i wersji nadruku trochę wybiła go z rytmu. Niech może kapitan drużyny zdecyduje (czy jest ktoś taki?), bo mi zanika motywacja, na której miejscu swobodnie rozsiadło się dziwne uczucie zagubienia.
Odpowiedz
Oli, na ochotnika, został wybrany kapitanem. Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Jestem za jasnoniebieską koszulką w ramach demokracji Smile
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Koszulki jasnoniebieskie, napis granatowy (z tym, że ja proponowałabym raczej z przodu dać nick - żeby nie trzeba było ze wszystkich stron delikwenta oglądać, by wiedzieć z kim ma się do czynienia, a z tyłu Kuglarzy i adres pod spodem - mniejszą czcionką).
A co do ceny...
ja napisał(a):można chyba sobie pozwolić nawet na koszulkę za 40 zł ...
a ja myślę, że w tej kwestii trzeba przede wszystkim zapytać tych, którzy mają grać, bo oni te koszulki kupić muszą.
Bo dla mnie np. w chwili obecnej 40 zł to spory wydatek
Odpowiedz
ann napisał(a):Koszulki jasnoniebieskie, napis granatowy (z tym, że ja proponowałabym raczej z przodu dać nick - żeby nie trzeba było ze wszystkich stron delikwenta oglądać, by wiedzieć z kim ma się do czynienia, a z tyłu Kuglarzy i adres pod spodem - mniejszą czcionką).
A nie podoba wam się projekt uż. partycji ?
Odpowiedz
Mi kolor jest w dużej mierze obojetny. Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej), bo chabrowe czy granat mają niższe.
stopawel napisał(a):A nie podoba wam się projekt uż. partycji ?
A jak ja się w tym zmieszczę?
nadzieja napisał(a):mi zanika motywacja
A poczekaj, aż sie zacznie ustalanie rozmiarów Smile)
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans", bo chabrowe czy granat mają niższe.
Ja mysle,ze najlepszy bylby w kolorze strony.'Jeans' tez fajny(taki 'sprany').
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Ja mysle,ze najlepszy bylby w kolorze strony.'Jeans' tez fajny(taki 'sprany').
Jaśko napisał(a):niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej)
Zdążyłem wyedytować swój wpis zanim przeczytałem Twój. No to się zgadzamy Smile
Odpowiedz
To moja wstępna propozycja - na razie bez logo na piersi. Na nick jest miejsce z przodu i z tyłu (do projektu wpisałem TJD).
Odpowiedz
Mi się podoba Smile
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Mi się podoba
Ja wolabym jasniejsza, ale poniewaz mnie nie bedzie - akceptuje kazda.(wzor jest OK)
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Na jasność materiału pewnie nie będziemy mieli wielkiego wpływu - będzie jaki będzie.
Odpowiedz
Niemniej może być jakiś wybór.
Odpowiedz
A moim zdaniem każdy powinien mieć inną koszulkę i wtedy będzie niezły chaos :-)

Wzór jest ok, choć może nick powinien być większą czcionką - trzeba zrozumieć krótkowidzów Wink

Wprowadziłbym jeszcze jedną zmianę: miast jednej użyć dwóch piłek. Uważam, że piłka nożna w obecnym wydaniu jest całkowicie nieoglądalna, natomiast użycie dwóch piłek wprowadziłoby: kompletny chaos (dzięki czemu polska reprezentacja miałaby szanse w meczach z drużynami innymi niż Wyspy Owcze), zwiększoną liczbę bramek i nieprawdopodobne zwroty akcji. Kiedyś chciałem ułożyć jakieś zasady, a teraz pojawia się ku temu ogromna szansa.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
O ile rodzice się zgodzą na mój wyjazd sosnowieckim pociągiem do Kolobrzegu, to pisze się na mecz i rezerwuję sobie - jako godny nastepca Kuszczaka, Boruca i Dudka - miejsce na bramce Wink
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
michalf w wątku dotyczącym poprzedniego meczu w Kołobrzegu napisał(a):A ja lodbrokowi za świetny "kapitanat"
Było to podziękowanie Smile
tmach napisał(a):Oli, na ochotnika, został wybrany kapitanem. Wink
Ja jednak twierdzę, że Lodbrok powinien, podobnie jak rok temu, być kapitanem Kuglarzy. Ja zbyt młody i forumowo niedoświadczony.
Odpowiedz
Lodbrok był świetnym kapitanem w zeszłym roku. I jeśli tylko zechce być w tym roku, to jestem za. A mój post był żartem.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Nie wiem jeszcze jak owa Nadzieja poskłada mi się z "wyjazdem" na inscenizację pewnej piosenki* JK, potwierdzę to jeszcze do dwóch tygodni w tym wątku.

Ale wstępnie zdecydowanie piszę się na udział. I rezerwuję sobie miejsce na ofensywnej pomocy.

I zaakceptuję każdą koszulkę ;].

*tej o pewnym Greku, co to plącze to i owo.
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej), bo chabrowe czy granat mają niższe.
Niższe, niższe. Granat to nawet ma tak niskie, że prawie w ogóle ich nie ma...
Będziemy dążyć do koloru zbliżonego do forum. Może tak być? Jasny denim brzmi obiecująco, obejrzę go sobie dzisiaj przy macaniu koszulki.

TJD, pokażę Twoją wizję znajomemu, niech zaprojektuje coś wzorując się na niej.

Kapitanie OLI/Lodbrok/..., proszę wybrać kolor czcionki. Biel czy granat?
Jaśko napisał(a):A poczekaj, aż sie zacznie ustalanie rozmiarów Smile)
A to już każdy na własną odpowiedzialność określi przy zamawianiu. Proszę się więc dokładnie obmierzyć, żeby nie było niespodzianek. Wink
Odpowiedz
Projekt TJD fajny, tyle że ja bym dał jednak nazwę drużyny z tyłu a nick z przodu (czyli po prostu zamienić "Kuglarzy" z nickiem Wink ) (vide załącznik)

Kolorystyka fajna - białe napisy będą jednak czytelniejsze chyba.

Jak nie będzie nadmiaru chętnych (lata nie grałem), to mogę grać na obronie Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Odnośnie koszulki - projekt mi się podoba. Odnośnie pozycji, jeśli już rezerwujemy, chętnie zagrał bym w ofensywie (pomoc/atak) (na tych pozycjach grałem w "Pogoni Łapy" Big Grin )
btw. mecz to 2 połówki po 45 min, po jedenastu w drużynach? (tak dla pewności pytam)
Odpowiedz
Dobrze, będzie odwrotnie i na biało.

Tak się zastanawiam czy nr 10 na koszulce ma jakieś istotne znaczenie w piłkarstwie...

Jak dobrze pójdzie, to mecz kołobrzeski, będzie pierwszym meczem piłki nożnej obejrzanym przeze mnie w całości Smile
Odpowiedz