Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Oczywiście też jestem za targowaniem się w dół. Chodzi o to, że taka koszulka to pamiątka(do dziś z dumą chadzam po mieście w koszulce z napisem "Kuglarze") i można na nią wydać nieco więcej w celu podniesienia jej "fajności".
Liczba postów: 752
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Cena dla mnie nie jest parametrem "fajności" koszulki, ale rozumiem o co chodzi.
Takie dostałam dane opisowe koszulki (zaznaczyłam, że ma być dobrej jakości i trwała) :
gramatura 170g. Splot 32, 100% bawełna czesana, barwienie reaktywne, ściągacz z dodatkiem elastanu, karczek, szwy boczne zmniejszające ryzyko deformacji, wzmocnienia przy szyi, podwójne przeszycia.
i o tych parametrach możemy dyskutować i ewentualnie zaproponować wyższe.
Pozdrawiam
Reputacja:
0
nadzieja napisał(a):Cena dla mnie nie jest parametrem "fajności" koszulki, ale rozumiem o co chodzi. Dla mnie też cena nie jest parametrem "fajności". Nic takiego nie napisałem. Parametrem tejże jest nadruk i dlatego uważam, że taka z nickiem jest ciekawsza i praktyczniejsza(np. gdy nie znasz imienia każdego z drużyny).
nadzieja napisał(a):i o tych parametrach możemy dyskutować i ewentualnie zaproponować wyższe. Obawiam się, że nie możemy, bo niewiele mi mówią. Ale "wyglądają" solidnie. I zdecydowanie nie wydaje mi się, żebyśmy musieli szukać lepszych.
nadzieja wśród parametrów koszulki napisał(a):karczek No to mi coś mówi, ale chyba nie dodają do jednej koszulki karczka z grilla?
Reputacja:
0
OLI napisał(a):Obawiam się, że nie możemy, bo niewiele mi mówią. Ale "wyglądają" solidnie. I zdecydowanie nie wydaje mi się, żebyśmy musieli szukać lepszych. Też niewiele mi mówią, ale szukałam lepszych i przyznam szczerze, że nie znalazłam. Znane, drogie i markowe mają często nawet niższe od tych. Podoba mi się ta "bawełna czesana", cokolwiek to znaczy...
Ależ ja w ogóle nie miałam na myśli nadruków! Tu możemy szaleć cenowo, ile dusza zapragnie, bo jest to szaleństwo uzasadnione. Tym bardziej, że tutaj cena i "fajność" idą w parze.
OLI napisał(a):No to mi coś mówi, ale chyba nie dodają do jednej koszulki karczka z grilla? Dlaczego nie? Nawet podają jego gramaturę...
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Najlepiej taką koszulkę pomacać. Osobiście przekonałem sie, że koszulki o takiej samej gramaturze znacznie w rzeczywistości mogą różnić się od siebie.
[ Dodano: 15 Maj 2007, 13:28 ]
nadzieja napisał(a):Znane, drogie i markowe mają często nawet niższe od tych. Co mają "niższe"? Ceny? Gramaturę?
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Osobiście przekonałem sie, że koszulki o takiej samej gramaturze znacznie w rzeczywistości mogą różnić się od siebie. Ta myśl, gdyby ją potraktować odrobinę metaforycznie, ma zastosowanie nie tylko do koszulek. Nie wszystko jednak, jak je, można po prostu "pomacać".
A koszulkę sprawdzę osobiście jutro.
Jaśko napisał(a):Co mają "niższe"? Ceny? Gramaturę? ech... :'
Liczba postów: 185
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Ja bardzo chętnie zagram!
Odnośnie koszulek, proponuję niebiesko-granatowe. Z tyłu biały nadruk z nickiem i numerem, a przodu napis "KUGLARZE <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">www.kaczmarski.art.pl</a><!-- w -->" oraz jakieś logo na piersi.
Kiedyś byłem [size=134][color=red][b]TJD[/b][/color][/size]
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Taki projekt zrobiłam :rumieniec:
Kilka słów wyjaśnienia:
Napis "Kuglarże" ma być wyrazem tolerancji dla forumowiczów-dyslektyków.
Jest jeszcze wersja dla forumowiczów dysEcclestyków - mały napis z tyłu B16 ss** *****(autocenzura)
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Demokracja to jednak dziwny ustrój...
Mój znajomy jest bliski stanu apopleksji. Macanie koszulki jeszcze przeżył, ale kolejna zmiana koloru i wersji nadruku trochę wybiła go z rytmu. Niech może kapitan drużyny zdecyduje (czy jest ktoś taki?), bo mi zanika motywacja, na której miejscu swobodnie rozsiadło się dziwne uczucie zagubienia.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Oli, na ochotnika, został wybrany kapitanem.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Jestem za jasnoniebieską koszulką w ramach demokracji
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Koszulki jasnoniebieskie, napis granatowy (z tym, że ja proponowałabym raczej z przodu dać nick - żeby nie trzeba było ze wszystkich stron delikwenta oglądać, by wiedzieć z kim ma się do czynienia, a z tyłu Kuglarzy i adres pod spodem - mniejszą czcionką).
A co do ceny...
ja napisał(a):można chyba sobie pozwolić nawet na koszulkę za 40 zł ... a ja myślę, że w tej kwestii trzeba przede wszystkim zapytać tych, którzy mają grać, bo oni te koszulki kupić muszą.
Bo dla mnie np. w chwili obecnej 40 zł to spory wydatek
Liczba postów: 510
Reputacja:
0
ann napisał(a):Koszulki jasnoniebieskie, napis granatowy (z tym, że ja proponowałabym raczej z przodu dać nick - żeby nie trzeba było ze wszystkich stron delikwenta oglądać, by wiedzieć z kim ma się do czynienia, a z tyłu Kuglarzy i adres pod spodem - mniejszą czcionką). A nie podoba wam się projekt uż. partycji ?
Reputacja:
0
Mi kolor jest w dużej mierze obojetny. Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej), bo chabrowe czy granat mają niższe.
stopawel napisał(a):A nie podoba wam się projekt uż. partycji ? A jak ja się w tym zmieszczę?
nadzieja napisał(a):mi zanika motywacja A poczekaj, aż sie zacznie ustalanie rozmiarów )
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans", bo chabrowe czy granat mają niższe. Ja mysle,ze najlepszy bylby w kolorze strony.'Jeans' tez fajny(taki 'sprany').
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Ja mysle,ze najlepszy bylby w kolorze strony.'Jeans' tez fajny(taki 'sprany'). Jaśko napisał(a):niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej) Zdążyłem wyedytować swój wpis zanim przeczytałem Twój. No to się zgadzamy
Reputacja:
0
To moja wstępna propozycja - na razie bez logo na piersi. Na nick jest miejsce z przodu i z tyłu (do projektu wpisałem TJD).
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Mi się podoba
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):Mi się podoba Ja wolabym jasniejsza, ale poniewaz mnie nie bedzie - akceptuje kazda.(wzor jest OK)
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Na jasność materiału pewnie nie będziemy mieli wielkiego wpływu - będzie jaki będzie.
Reputacja:
0
Niemniej może być jakiś wybór.
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
A moim zdaniem każdy powinien mieć inną koszulkę i wtedy będzie niezły chaos :-)
Wzór jest ok, choć może nick powinien być większą czcionką - trzeba zrozumieć krótkowidzów
Wprowadziłbym jeszcze jedną zmianę: miast jednej użyć dwóch piłek. Uważam, że piłka nożna w obecnym wydaniu jest całkowicie nieoglądalna, natomiast użycie dwóch piłek wprowadziłoby: kompletny chaos (dzięki czemu polska reprezentacja miałaby szanse w meczach z drużynami innymi niż Wyspy Owcze), zwiększoną liczbę bramek i nieprawdopodobne zwroty akcji. Kiedyś chciałem ułożyć jakieś zasady, a teraz pojawia się ku temu ogromna szansa.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
O ile rodzice się zgodzą na mój wyjazd sosnowieckim pociągiem do Kolobrzegu, to pisze się na mecz i rezerwuję sobie - jako godny nastepca Kuszczaka, Boruca i Dudka - miejsce na bramce
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Reputacja:
0
michalf w wątku dotyczącym poprzedniego meczu w Kołobrzegu napisał(a):A ja lodbrokowi za świetny "kapitanat" Było to podziękowanie
tmach napisał(a):Oli, na ochotnika, został wybrany kapitanem. Ja jednak twierdzę, że Lodbrok powinien, podobnie jak rok temu, być kapitanem Kuglarzy. Ja zbyt młody i forumowo niedoświadczony.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Lodbrok był świetnym kapitanem w zeszłym roku. I jeśli tylko zechce być w tym roku, to jestem za. A mój post był żartem.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Nie wiem jeszcze jak owa Nadzieja poskłada mi się z "wyjazdem" na inscenizację pewnej piosenki* JK, potwierdzę to jeszcze do dwóch tygodni w tym wątku.
Ale wstępnie zdecydowanie piszę się na udział. I rezerwuję sobie miejsce na ofensywnej pomocy.
I zaakceptuję każdą koszulkę ;].
*tej o pewnym Greku, co to plącze to i owo.
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Jeżeli ma być niebieski to ja proponuję niebieski o odcieniu "jeans" (taki, jak forum w wersji niebieskiej), bo chabrowe czy granat mają niższe. Niższe, niższe. Granat to nawet ma tak niskie, że prawie w ogóle ich nie ma...
Będziemy dążyć do koloru zbliżonego do forum. Może tak być? Jasny denim brzmi obiecująco, obejrzę go sobie dzisiaj przy macaniu koszulki.
TJD, pokażę Twoją wizję znajomemu, niech zaprojektuje coś wzorując się na niej.
Kapitanie OLI/Lodbrok/..., proszę wybrać kolor czcionki. Biel czy granat?
Jaśko napisał(a):A poczekaj, aż sie zacznie ustalanie rozmiarów ) A to już każdy na własną odpowiedzialność określi przy zamawianiu. Proszę się więc dokładnie obmierzyć, żeby nie było niespodzianek.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Projekt TJD fajny, tyle że ja bym dał jednak nazwę drużyny z tyłu a nick z przodu (czyli po prostu zamienić "Kuglarzy" z nickiem ) (vide załącznik)
Kolorystyka fajna - białe napisy będą jednak czytelniejsze chyba.
Jak nie będzie nadmiaru chętnych (lata nie grałem), to mogę grać na obronie
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,706
Reputacja:
0
Odnośnie koszulki - projekt mi się podoba. Odnośnie pozycji, jeśli już rezerwujemy, chętnie zagrał bym w ofensywie (pomoc/atak) (na tych pozycjach grałem w "Pogoni Łapy" )
btw. mecz to 2 połówki po 45 min, po jedenastu w drużynach? (tak dla pewności pytam)
Reputacja:
0
Dobrze, będzie odwrotnie i na biało.
Tak się zastanawiam czy nr 10 na koszulce ma jakieś istotne znaczenie w piłkarstwie...
Jak dobrze pójdzie, to mecz kołobrzeski, będzie pierwszym meczem piłki nożnej obejrzanym przeze mnie w całości
|