04-25-2007, 11:57 AM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://muzyka.onet.pl/10174,1525362,newsy.html">http://muzyka.onet.pl/10174,1525362,newsy.html</a><!-- m -->
:/
"Tak używano mnie w potrzebie"....
|
04-25-2007, 11:57 AM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://muzyka.onet.pl/10174,1525362,newsy.html">http://muzyka.onet.pl/10174,1525362,newsy.html</a><!-- m -->
04-25-2007, 12:04 PM
A tego już ktoś nie podawał?
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
04-25-2007, 12:23 PM
A ja jakos nie chce wiedziec co z tego bedzie. Pewnie jestem kaczmarski beton, pewnie mlodzi ludzie sie ciesza, ale moje skromne zdanie jest takie jakie bylo Gintrowskiego odnosnie Habakuka. Niech do Norwida cos pisza- tez byl dobry, nic sam nie 'umuzycznil' -jest pole do popisu.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
04-25-2007, 12:44 PM
Elzbieta napisał(a):Niech do Norwida cos pisza- tez byl dobry, nic sam nie 'umuzycznil' -jest pole do popisu.Tak, tylko że niejako dzięki Habkukowi, Kaczmarski jest teraz można powiedzieć na topie. I jak widać, inni także próbują też coś uszczknąć z tego tortu. ![]() Cóż, wolny kraj.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
04-25-2007, 12:54 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cóż, wolny kraj. Kuba Mędrzycki napisał(a):próbują też coś uszczknąć z tego tortu.Ano, wolny... Tylko, zeby cos z tego tortu zostalo. ( A nie wspomnienie jaki to jakis zespol piekny mial utwor pt.Mimochodem). Pamietaj, ze ewentualna dyskusje prowadzisz z betonem.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
04-25-2007, 01:01 PM
Elzbieta napisał(a):Pamietaj, ze ewentualna dyskusje prowadzisz z betonem.Czyli trafił swój na swego. ![]()
Tam - Apokalipsa,
04-25-2007, 01:07 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Kaczmarski jest teraz można powiedzieć na topieNa topie jest Habakuk dzięki Kaczmarskiemu a nie Kaczmarski dzięki Hababkukowi.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
04-25-2007, 01:13 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Użyłem celowo określenia "niejako". Chodzi o to, że inni podobni Habakukowi lub mniej podobni, zorientowali się, że można coś nie coś uszczknąć.Kuba Mędrzycki napisał(a):Kaczmarski jest teraz można powiedzieć na topieNa topie jest Habakuk dzięki Kaczmarskiemu a nie Kaczmarski dzięki Hababkukowi. Ale oczywiście, zgadzam się Pawle, z Twoim powyższym zdaniem.
Tam - Apokalipsa,
04-25-2007, 03:05 PM
Jeśli dzięki Habakukowi czy Grabażowi ktoś sięgnie do Kaczmarskiego to znaczy ,że wydanie tej płyty to był dobry pomysł
qpa
<!-- m --><a class="postlink" href="http://s9.bitefight.onet.pl/c.php?uid=121996">http://s9.bitefight.onet.pl/c.php?uid=121996</a><!-- m -->
04-25-2007, 03:39 PM
Elzbieta napisał(a):Tylko, zeby cos z tego tortu zostalo.Przecież go nie ubywa.
04-25-2007, 08:20 PM
Jaśko napisał(a):Ale się kruszy coraz bardziej... A ja wolę sobie zjeść porządny kawałek, niż zbierać okruszki..Elzbieta napisał(a):Tylko, zeby cos z tego tortu zostalo.Przecież go nie ubywa.
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
04-25-2007, 09:42 PM
Abbaddon napisał(a):Jeśli dzięki Habakukowi czy Grabażowi ktoś sięgnie do Kaczmarskiego to znaczy ,że wydanie tej płyty to był dobry pomysłPo pierwsze, nie uwierzę, że Grabaż czy Habakuk biorą się za twórczość JK po to, by ktoś po ta twróczość sięgnął. Po drugie, samo sięgnięcie po twórczość JK pod wpływem płyty Grabaża albo Habakuka jeszcze nie stanowi wartości. Bo oto pojawia się pytanie: jak ów sięgający tą twórczośc zrozumie? Jeśli np. zrozumie ją w ten sposób, że piosenki Kaczmarskiego to fajne utworki do gibania się na imprezie - a ryzyko, ze tak właśnie tą twórczośc zrozumie, zważywszy na to, z jakim brakiem kultury i szacunku Habakuk zrealizował swój pomysł, jest spore - to może lepiej, aby nigdy ów "ktoś" po Kaczmara jednak nie sięgał.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
04-25-2007, 09:48 PM
zamocik_23 napisał(a):Ale się kruszy coraz bardziej...W jaki sposob mialby się kruszyć?
04-25-2007, 10:14 PM
Jaśko napisał(a):W jaki sposob mialby się kruszyć?kiedyś tort pt: "twórczość JK" był pięknym okrąglutkim tworem... smaczek głosu Mistrza, tak gdzieś przełożone masą Gintrowskiego.. całość polana likierem Łapińskiego.. każdy patrzył i podziwiał ile tylko mógł. I kosztował, a tort cudem zawsze zostawał nienaruszony.. Przyszly jednak osoby, które stwierdziły, że w kawałkach tort prezentowałby się bardziej okazale.. Powtylali jakiś świeczki, wstążeczki, przekrzywili i rozkołysali... Zaczęło się kryszyć.. Teraz przychodzą inni i chcą to przeprawiać, bo twierdzą, że i smak nie ten.. Jakby nie mogli sami w cukierni sobie zamówić.. :/ PS:- wiem, przesadzam :p
04-25-2007, 10:19 PM
zamocik_23 napisał(a):całość polana likierem Łapińskiego..Ożesz...
04-25-2007, 10:22 PM
Simon napisał(a):Ojojoj..zamocik_23 napisał(a):całość polana likierem Łapińskiego..Ożesz... ![]() ![]()
04-25-2007, 10:23 PM
zamocik_23 napisał(a):Ale polewa zbyt trywialna mi się wydała Gratuluję dobrego samopoczucia!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
04-25-2007, 10:31 PM
Szymon napisał(a):Gratuluję dobrego samopoczucia!Ależ ja się mogę chętnie podzielić... Być może metafora z likierem jest nietrafiona, ale chodziło mi o esencję zapachu, jaką niósł ZŁ ze swoim akompaniamentem... Ja sobie inaczej tego tortu nie wyobrażam. I nieczego innego nie miałam na mysli pisząć o tym, jakże kontrowersyjnym "napoju"..
04-25-2007, 10:33 PM
zamocik_23 napisał(a):esencję zapachu, jaką niósł ZŁOżesz...
04-25-2007, 10:36 PM
Simon napisał(a):Ożesz...Ty Orzeszku ![]()
04-25-2007, 10:42 PM
zamocik_23 napisał(a):Być może metafora z likierem jest nietrafiona, ale chodziło mi o esencję zapachu, jaką niósł ZŁ ze swoim akompaniamentem... partycja, którą bardzo lubię w takich sytuacjach przywoływać zapewne by napisał(a):O kurwa!I miałaby rację!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
04-25-2007, 10:45 PM
Szymon napisał(a):To faktycznie.. kwintesencję jej wypowiedzi użyłeś...partycja, którą bardzo lubię w takich sytuacjach przywoływać zapewne by napisał(a):O kurwa! [ Dodano: 26 Kwiecień 2007, 00:46 ] Simon- czekam na trzecie "ożesz"
04-25-2007, 10:47 PM
zamocik_23 napisał(a):kwintesencję jej wypowiedzi użyłeś... Ożesz...
[b][i]
04-25-2007, 10:50 PM
Simon napisał(a):Ożesz... Simon napisał(a):Ożesz... Szymon napisał(a):Ożesz...No! To do trzech razy sztuka... Coś niezwykle rozmowni jesteście...
04-25-2007, 11:05 PM
Obrazowo to przedstawione, jednak nadal nie widzę, dlaczego twórczości JK miałoby "ubywać czy dlaczego miałaby ona się kruszyć.
04-26-2007, 12:05 AM
zamocik_23 napisał(a):Coś niezwykle rozmowni jesteście...Trochę się boję odpowiedzi, ale czy możesz rozwinąć kwestię zapachu likieru, który bił od gry ZŁ? : ![]()
04-26-2007, 02:05 AM
zamocik_23 napisał(a):Być może metafora z likierem jest nietrafiona, ale chodziło mi o esencję zapachu, jaką niósł ZŁ ze swoim akompaniamentem... Ja sobie inaczej tego tortu nie wyobrażamA czy koniecznie musisz ten nieszczęsny tort sobie wyobrażać? zamocik_23 napisał(a):Coś niezwykle rozmowni jesteście...Wybacz, Kasiu, ale kiedy czytam (między innymi) Twoje wypowiedzi w tym wątku to Wiruję! Wpadam w otchłań! I nie ma mnie! Jest śmiech. Chwilowo w kwestii ilości mąki (nie było z niej chleba, za to jest tort!) użytej do zrobienia rzeczonego ciasta, tudzież zapachu niewidocznego fortepianu, który taktownie rozsiewa zapach likieru - nie mam nic więcej do dodania. Śpijcie spokojnie!
[b][i]
04-26-2007, 03:01 AM
Jaśko napisał(a):Obrazowo to przedstawione, jednak nadal nie widzę, dlaczego twórczości JK miałoby "ubywać czy dlaczego miałaby ona się kruszyć.Nie, ona po prostu ginie przywalona masą Gintrowskiego.
04-26-2007, 04:34 AM
MateuszNagórski napisał(a):Nie, ona po prostu ginie przywalona masą Gintrowskiego.Mateuszu... wiedziałam że zrozumiesz... [ Dodano: 26 Kwiecień 2007, 06:47 ] A tak na powiażnie (pierwszy raz w tym wątku).. Pomijając wszelkie likiery, polewki i tym podobne esencje.. :/ Jesli chodzi o "tort"... Dla mnie twórczość JK, PG i ZŁ jest na tyle ważna i potrzebana, że nie za bardzo toleruję wszelkie przeróbki- patrz- Habakuki i inne dziwactwa.. To jedna całość, której rozwalanie i rozgrzebywanie na inne gatunki muzyki jest, delikatnie mówiąc, niepotrzebne.. Jak wrócę, dokończę myśl.. Zanim więcej osób się "zożesztuje".. Pozdrawiam ciepło
04-27-2007, 08:37 AM
zamocik_23 napisał(a):kiedyś tort pt: "twórczość JK" był pięknym okrąglutkim tworem... smaczek głosu Mistrza, tak gdzieś przełożone masą Gintrowskiego.. całość polana likierem Łapińskiego.. każdy patrzył i podziwiał ile tylko mógł. I kosztował, a tort cudem zawsze zostawał nienaruszony.. zamocik_23 napisał(a):Ależ ja się mogę chętnie podzielić...a mnie się spodobało, to co napisałaś. podziwiam poetykę tych postów.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|