Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagranie z koncertu w Końskich w 1993 r.
Paweł Konopacki napisał(a):No wiesz, ludzie generalnie nie proszą, co nie znaczy, ze nie chcą.
Cóż za złota myśl! Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):
Paweł Konopacki napisał(a):No wiesz, ludzie generalnie nie proszą, co nie znaczy, ze nie chcą.
Cóż za złota myśl!
Ludzie czasem nie wiedza, ze cos jest nagrane, szczegolnie jeden 'ludz', wdzieczny za wszystko co z JK zwiazane, bo zglupial Wink To znaczy nie JK zglupial, a 'ludz'. OT malyTongueraca nie calkiem do dupy ( a propos uwagi KM) - dzis mam tyle do zrobienia, ze nie wiem od czego zaczac, wiec zaczelam od forum.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Bo są zasady!
bohaterowie filmu Psy" napisał(a):Olo: Ale... dlaczego?
Franc: W imię zasad, sk***synu!
Sorry, tak mi się skojarzyło Big Grin

A swoją drogą - po co ten raban tutaj?
Jeśli ktoś powinien interesować się sprawą, to chyba Majek. I pewnie nie potrzebuje pomocników.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Proszę.
dziękuję pięknie, już ściągam. mam nadzieję, że zdążę, nim znikną, bo dyskusja tu gorzeje niekiepska.

ciekaw jestem bardzo tego koncertu, bo wiele osób się tu nim zachwyca.

a dysputę o tym, czy wolno czy nie wolno i wypada zamieszczać, celowo omijam i cieszę się jak głupi, że będę mógł posłuchać rarytasów Smile
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Bo są zasady!
Patrząc na to, co czasem wyprawiasz - wątpię.
Paweł Konopacki napisał(a):Majek też chciał (mam na myśli także Wasz koncert) to mu nie pozwoliłeś.
Po pierwsze - Kuba nie może niczego Majkowi zakazać, pozwolić ani nie pozwolić.
Po drugie - jeśli dobrze pamiętam, nagranie recitalu Mateusza i Kuby Majek umieścił złośliwie; była to reakcja na szyderstwa Kuby z egzaltowania się innymi nagraniami:
Majek napisał(a):Wyczuwając oczekiwania artystów na krytykę, nagranie z występu Mateusza i Kuby na warszawskim Ursynowie umieściłem TU
Akurat moje zdanie w tej kwestii jest liberalne. Dlatego dziwi mnie reakcja Majka. Na jego miejscu nic bym sobie z pretensji Kuby (czy kogokolwiek innego) nie robił. Usunięcie nagrań odczytuję trochę jak zagranie w stylu: "Patrzcie, co przez Kubę musiałem zrobić". A przecież Majek nic nie musiał. Usunięcie nagrań było jego własną decyzją.
Z drugiej - Majek konwertował nagrania, wrzucał je i jeszcze mu się za to dostało. No ale tak to już jest - cokolwiek nie zrobisz, zawsze się komuś nie spodoba. Czytając niektóre posty odechciewa się umieszczania nagrań, dyskutowania etc. I w tym sensie Majka rozumiem.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Po drugie - jeśli dobrze pamiętam, nagranie recitalu Mateusza i Kuby Majek umieścił złośliwie; była to reakcja na szyderstwa Kuby z egzaltowania się innymi nagraniami
Ano właśnie. Ciekawe swoją droga, dlaczego wtedy Majek nie wrzucił także nagrań Tria z Pacią. O ile nie pamięć nie myli, to wszyscy występowaliśmy na tym samym koncercie i całą "imprezę" Majek wtedy nagrywał.
Odpowiedz
Skoro znów drążycie ten temat, i co więcej pojawiają się głosy w stylu:
Luter napisał(a):Usunięcie nagrań odczytuję trochę jak zagranie w stylu: "Patrzcie, co przez Kubę musiałem zrobić".
to może byś Kubo wykonał takie miłe zagranie, pokazał swą łaskawość i "zezwolił" na umieszczenie tych już prawie słynnych Wink nagrań?
okazuje się że na tym świecie ciągle są ludzie którzy po prostu lubią słuchać tej muzyki i każdy zapis koncertu daje trochę radości.
a tak swoją drogą, dobrze wiedzieć że:
Luter napisał(a):raven 87 nie jest winien złu całego świata
:aniolek:
__
przed wysłaniem tego posta jeszcze postanowiłem sprawdzić czy na pewno tych nagrań nie mam, no i okazało się że dzięki życzliwości pewnego użytkownika wszedłem w ich posiadanie. Co jednak nie zmienia w ogólności sensowności posta, więc go mimo wszystko wysyłam, mimo że to już nie jest osobista prośba... i tym samym wysłuchana być nie musi :rotfl: Wink

pozdrawiam !
Odpowiedz
raven87 napisał(a):to może byś Kubo wykonał takie miłe zagranie, pokazał swą łaskawość i "zezwolił" na umieszczenie tych już prawie słynnych Wink nagrań?
Ale czekaj, czekaj. Bo ja już się pogubiłem - których nagrań? Bo jeśli chodzi o Końskie'93, to ja ich jeszcze nie usunąłem. W zaistniałej sytuacji, chyba jednak lepiej będzie, jeśli Ty je umieścisz ponownie. Jakiś czas temu, nie było to problemem, więc myślę że i tym razem nikomu nie będzie to przeszkadzać. Jak już wrzucisz nagrania ponownie, to daj znać, a wtedy ja usunę ze swojego publica. :rotfl:
Odpowiedz
Luter napisał(a):nagranie recitalu Mateusza i Kuby Majek umieścił złośliwie;
Nie przykładaj do porządnych ludzi swojej - krótkiej - miary.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ale czekaj, czekaj. Bo ja już się pogubiłem - których nagrań?
raven87 miał na myśli nagrania z Waszego (tj. Twojego i MN) koncertu, które kiedyś wrzucił Majek.

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):raven87 miał na myśli nagrania z Waszego (tj. Twojego i MN) koncertu, które kiedyś wrzucił Majek.
Acha.
Ja tych nagrań nawet nie zdążyłem wtedy posłuchać. Ciężko mi więc ocenić ich jakość, a tym samym zdecydować się na upublicznienie.
W kwestii umieszczenia tych nagrań zdania nie zmienię. A to, że Majek postanowił na złość całemu światu zabrać swoje zabawki z piaskownicy, to już sprawa Majka. Pozostaje współczuć tylko tym, którzy nie mieli okazji posłuchać jego cennych nagrań z koncertów JK.
Odpowiedz
wiecie co? Bawi mnie ta Wasza dyskusja.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ale czekaj, czekaj. Bo ja już się pogubiłem - których nagrań? Bo jeśli chodzi o Końskie'93, to ja ich jeszcze nie usunąłem. W zaistniałej sytuacji, chyba jednak lepiej będzie, jeśli Ty je umieścisz ponownie. Jakiś czas temu, nie było to problemem, więc myślę że i tym razem nikomu nie będzie to przeszkadzać. Jak już wrzucisz nagrania ponownie, to daj znać, a wtedy ja usunę ze swojego publica. :rotfl:
:rotfl: obiecuję więc że jeśli zaistnieje potrzeba to wrzucę ponownie Wink :rotfl:
jodynka napisał(a):wiecie co? Bawi mnie ta Wasza dyskusja.
być może nawet nie bez słuszności śmieszy Big Grin

i znów pewnie do karczmy pójdzie wszystko...
Odpowiedz
Uwazam ze upubliczniajac jakikolwiek unikat nalezy z gory spodziewac sie ze unikat unikatem byc przestanie. I akceptowac ta nowa sytuacje, czyli np mozliwosc ze pojawi sie potem na jakims p2p, rapidshare, allegro badz... prywatnej stronie czy serwerku ftp ktoregos z forumowiczow. To trzeba z gory zaakceptowac, bo zadne zastrzeganie sie typu : "moga to sobie sciagnac i sluchac wszyscy za wyjatkiem Ludwika" (na przyklad) na nic sie zdadza.

Nie za bardzo rozumiem skad wiecie jakie byly intencje Majka. Moze po prostu - decydujac ze sie wylacza z Waszego srodowiska (mmmmm...) - postanowil wszystko wyczyscic, czyli oproznic skrzynke na listy, adresy, swoj dzial private etc ?

Zdaje sie ze zapomnialem podziekowac, korzystam wiec z okazji by wyrazic moja wdziecznosc wszystkim ktorzy sie przyczynili do upublicznienia tych arcyciekawych konskich nagran, zaczynajac od Majka a na Kubie konczac.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
Zdaje się, że dyskusja nie dotyczy tematu. Nie chciałbym narzekać, ale tu gdzie teraz jestem potrzebuję torchę czasu na otworzenie stronki i najzwyczajniej w świecie marnuję czas czytając dyskusję co z Końskimi ma wspólnego niewiele i przypomina obrady w gmachu przy ulicy Wiejskiej, jednoczesnie do nikąd prowadząc. A nie widać chętnego do ustąpienia. Ani Pan, ani Wójt, ani Pleban...
Wnioskuję o zjazd pod stół w Karczmie.
Słowo „ostatni” ma sens dopiero w przemówieniu nad grobem, a za życia mówi się „następny”.
Odpowiedz