Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagranie z koncertu w Końskich w 1993 r.
Obiecane nagranie z koncertu Jacka i Zbyszka w Końskich w 1993 roku umieściłem TU.

Polecam Krótką rozmowę, Balladę żebraczą, Przeczucie, no i Kochanowskiego - przez którego wszystko to musiałem wygrzebać Smile

Miłego słuchania - Jacek
Odpowiedz
Kochanowski i tak był jedną z moich ulubionych piosenek, ale jak się usłyszy taaaki fortepian, to dech zapiera.

Przy okazji myślę sobie, że szkoda, iż kilka innych, szczególnie późniejszych, piosenek nie doczekało się tak pięknych aranżacji.

Pozdrawiam
tjk
Odpowiedz
Świetne aranżacje Smile
Zwłaszcza "Krótka rozmowa..." - dzięki wielkie Majek za udostępnienie :poklon:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Witam!
Jest możliwość ponownego umieszczenia ?? Bo nic nie ma a chętnie bym posłuchał
Odpowiedz
Gorigon napisał(a):Jest możliwość ponownego umieszczenia
chciałbym się dołączyć do prośby, chyba przegapiłem ten temat Sad
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
czapon napisał(a):chciałbym się dołączyć do prośby, chyba przegapiłem ten temat
Jateż.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz
Czy byłoby nietaktem zamieszczenie tego koncertu przeze mnie, żeby Jacka nie fatygować?

Pytam, bo aż tak dobrze obyczajów forum nie znam...
Odpowiedz
raven87 napisał(a):Czy byłoby nietaktem zamieszczenie tego koncertu przeze mnie, żeby Jacka nie fatygować?

Pytam, bo aż tak dobrze obyczajów forum nie znam...
Myśle,żeby się nie obrazili Wink Ja na pewno nie w każdym razie Smile)
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):Myśle,żeby się nie obrazili Wink Ja na pewno nie w każdym razie Smile)
No to w takim razie powolutku będzie się koncert pojawiał tutaj .
Odpowiedz
przepraszam za spóźniony refleks, ale czy byłaby możliwość udostępnienia tego nagrania raz jeszcze?
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
Odpowiedz
łehehehe, dobre Big Grin
Odpowiedz
grzEGOrz napisał(a):przepraszam za spóźniony refleks, ale czy byłaby możliwość udostępnienia tego nagrania raz jeszcze?
Chyba też mam spóźniony refleks... Big Grin Dołączam się do prośby Wink
I salwę w płuca czy też sznur na szyję
By nie powiedział kto, że jeszcze żyje
Odpowiedz
Proszę.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Proszę.
Te nagrania, Jakuie, które udostępniasz, to są te same, które dał Majek?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Te nagrania, Jakuie, które udostępniasz, to są te same, które dał Majek?
Naturalnie!
A co? Nie masz jeszcze?
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Naturalnie!
A czy Majek wyraził zgodę na to, abyś tymi nagraniami dysponował?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):A czy Majek wyraził zgodę na to, abyś tymi nagraniami dysponował?
Majek umieścił te nagrania tutaj, w tym miejscu. Kuba umieszcza je ponownie - to wszystko. A Ty, Pawle, dysponujesz nagraniami, które od innych otrzymałeś i nie pytasz nikogo o zgodę (to nie zarzut, ale warto byłoby jednak tę samą miarę stosować także wobec siebie).
Odpowiedz
Luter napisał(a):Majek umieścił te nagrania tutaj, w tym miejscu.
owszem, umieścił. A potem zabrał stąd. I nie zabrał bez powodu tylko DOKŁADNIE dlatego, ze Jakub publicznie artykułował wobec Majka pretensje o upublicznianie nagrań.
Otóż uważam, zę te nagrania ma prawo udostępnić i zabrać tylko Majek.
Luter napisał(a):Ty, Pawle, dysponujesz nagraniami, które od innych otrzymałeś i nie pytasz nikogo o zgodę
Chyba coś Ci się Lutrze pomyliło znowu.
Ja ie upubliczniam nagrań, które dostałem od innych. A jeśli upubliczniam, pytam o zgodę tych, którzy są głównymi dysponentami. Twoich nagrań np. nigdy nie udostępnialem publicznie, bo nie miałem na to Twojej zgody. To by było tyle w kwestii jednakowej miary.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):A potem zabrał stąd. I nie zabrał bez powodu tylko DOKŁADNIE dlatego, ze Jakub publicznie artykułował wobec Majka pretensje o upublicznianie nagrań.
A, jeśli tak było, to przepraszam.
Paweł Konopacki napisał(a):Twoich nagrań np. nigdy nie udostępnialem publicznie, bo nie miałem na to Twojej zgody.
Publicznie nie, ale zdarzało Ci się dawać nagrania osobom trzecim.
I żeby była jasność: ja nie mam o to pretensji. Sam wyznaję zasadę, że posiadanymi nagraniami dysponuję wedle własnego uznania i zdrowego rozsądku. Poza tym niemal wszystkie posiadane przez siebie nagrania umieściłem w wiadomym miejscu.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):A czy Majek wyraził zgodę na to, abyś tymi nagraniami dysponował?
Jak to czy wyraził? Przecież jakiś czas temu je upublicznił.
Poza tym, kiedy raven 87 ponownie wrzucał na serwer te nagrania, jakoś nie robiłeś rabanu.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Poza tym, kiedy raven 87 ponownie wrzucał na serwer te nagrania, jakoś nie robiłeś rabanu.
Bo raven 87 nie jest winien złu całego świata, a Ty jesteś częścią szkodliwego lobby, które Paweł od pięciu lat skutecznie tropi.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przecież jakiś czas temu je upublicznił.
A potem zabrał. I żeby było jasne, ja nie mam nic do ravena, który o te nagrania poprosił, bo ich nie było. Mam natomiast pretensje do Kuby, przez którego nagrania musiały zostać przez ich właściciela usunięte a potem, jak gdyby nigdy nic Kuba sobie nimi dysponuje.
A jeszcze do Lutra: dobrze pamiętasz, Lutrze, że kiedy zaoferowałem dystrybucję na priv filmu o trasie Live, sam zgłosiłeś sie do mnie z słuszną uwagą, ze należy o zgodę zapytać głównego dysponenta filmu, Staszka Zauskiego. I mialeś rację. Trzeba było o taką zgodę zapytać nawet wówczas, gdy jakiś materiał rozpowszechnia się nie przez Forum ale bardziej prywatnymi kanałami.

[ Dodano: 9 Lipiec 2007, 19:30 ]
Luter napisał(a):Sam wyznaję zasadę, że posiadanymi nagraniami dysponuję wedle własnego uznania i zdrowego rozsądku.
No! Jeśli Ty mi powiedziałeś - a powiedziałeś - że mogę nimi dysponować zgodnie z własnym uznaniem to tak tez czynię. Ale upublicznienie, czyli danie nie swojej rzeczy każdemu, a dystrybucja wśród konkretnych osób - to są dwie różne sprawy.
Moim zdaniem Kuba, jeśli chciał zrobić ravenowi przysłigę, winien dać na priv nagrania, które Jacek usunął, a o które raven prosił.
A jeśli chodzi przykładanie tej samej miary to nie ja w włąśnie Kuba miał pretensje do Majka o to, ze udostępnia nagrania nie pytawszy Kuby o zgodę
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):I żeby było jasne, ja nie mam nic do ravena, który o te nagrania poprosił, bo ich nie było.
I żeby było jasne - t nie raven prosił o te nagrania, tylko je udostępniał, na prośbę spóźnialskich.
Paweł Konopacki napisał(a):Majek wszystkie nagrania z publica usunął dlatego, ze byłes uprzejmy formułować chamskie wobec Majka pretensje o udostępnianie plików.
O ile mnie pamięć nie myli, to miałem do Majka pretensje o to, że postanowił upublicznić nagranie z naszego koncertu, którego to nagrania wcześniej żaden z nas(ani Mateusz ani ja), nie słyszeliśmy. Co w tym dziwnego?

[ Dodano: 9 Lipiec 2007, 19:35 ]
Paweł Konopacki napisał(a):e byłes uprzejmy formułować chamskie wobec Majka pretensje o udostępnianie plików.
Nie generalizuj i nie rżnij głupa. Doskonale wiesz o co mi chodziło.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):nie raven prosił o te nagrania, tylko je udostępniał, na prośbę spóźnialskich.
no tak, ostatnio o nagrania nie prosił raven tylko inny użytkownik. Ale tak się nieszczęśliwie składa, ze aktualnie to Ty udostępniasz te pliki a nie raven. Raven jest w o tyle dobrej sytuacji, ze to nie przez jego pretensje właściciel nagrania usunął, tylko przez Twoje.
Za pomyłkę ravena przepraszam.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):to Ty udostępniasz te pliki a nie raven. Raven jest w o tyle dobrej sytuacji, ze to nie przez jego pretensje właściciel nagrania usunął, tylko przez Twoje.
Ja prosiłem wówczas jedynie o usunięcie plików z naszego koncertu, co argumentowałem chyba dość jasno i zrozumiale?
I co to znaczy, że Majek usunął nagrania JK po moich "chamskich" uwagach na temat upublicznienia bez naszej zgody naszego koncertu? Co ma jedno do drugiego? Jeśli ktoś tu postąpił chamsko, to Majek.
Czy ja miałem pretensje do Majka, że udostępnił nagrania z koncertu JK? Big Grin
Ale ok, jeśli to jest jakiś problem, to mogę zdjąć "Końskie'93". Mam jednak nadzieje, że wszyscy zainteresowani zdążyli ściągnąć pliki. Jeśli nie, piszcie na PW. Albo... może ktoś kto zdążył niech udostępni to za mnie.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jeśli nie, piszcie na PW.
O widzisz, i można? Można! PW jest w tym momencie jedyną właściwą drogą załatwienia sprawy w taki sposób, aby wilk był syty i owca cała.

[ Dodano: 9 Lipiec 2007, 19:56 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):co argumentowałem chyba dość jasno i zrozumiale?
Może i jasno, może i zrozumiale. Rzecz w tym, że tamten Twój post napisany w takiej a nie innej formie był po prostu nie na miejscu. Nie pisałeś go przecież do mnie, czy do Lutra.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):O widzisz, i można? Można!
No pewnie, że można. Tylko po co? Przesyłanie plików pocztą elektroniczną jest dośc uciążliwe. Chciałem jedynie ułatwić zapoznanie się z tymi kapitalnymi nagraniami, tym którzy jeszcze nie mieli okazji tego zrobić.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tylko po co?
Bo są zasady!
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przesyłanie plików pocztą elektroniczną jest dośc uciążliwe.
Można to zorganizować w sposób łatwiejszy.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chciałem jedynie ułatwić zapoznanie się z tymi kapitalnymi nagraniami
Majek też chciał (mam na myśli także Wasz koncert) to mu nie pozwoliłeś.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tylko po co?
Bo są zasady!
Zgadza się. I niektórzy się ich trzymają:
xaos napisał(a):audio do publikacji bylo juz gotowe 2 dni po koncercie. Z wideo sie wstrzymalem, poniewaz wykonawcy nie maja ochoty na udostepnienie materialow
Można to właśnie choćby w ten sposób załatwić, pytając wcześniej wykonawców o zgodę na udostępnienie materiału z koncertu, prezentując im wcześniej na priv owe nagrania.
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chciałem jedynie ułatwić zapoznanie się z tymi kapitalnymi nagraniami
Majek też chciał (mam na myśli także Wasz koncert) to mu nie pozwoliłeś.
A pytał mnie o to?
Poza tym, nikt go o "nasze" nagrania zdaje się, nie prosił.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Poza tym, nikt go o "nasze" nagrania zdaje się, nie prosił.
No wiesz, ludzie generalnie nie proszą, co nie znaczy, ze nie chcą.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz