Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadzieja śmiełowska Czaty śmiełowskie i Ogłoszenie w kosmos
Cześć wszyskim poszukuję tabów do powyższych utworów
z góry dzięki
Odpowiedz
Myślę że się w końcu doczekasz... ale jeszcze nie teraz. A kożę sprobujesz sam rozpracowaćte utwory, to nie jest takie trudne, a jaka satysfakcja potem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Witam serdecznie!
Jak pisze Przemek, niebawem na stronce może pojawi się dział z tabulaturami, ja jednak, by osłodzić wszystkim, któzy czekają na taby (ja bardzo czekam :-)) mogę przesłać na maila tab do Murów (mojego pokracznego autorstwa). piszcie: <!-- e --><a href="mailto:kamciod@op.pl">kamciod@op.pl</a><!-- e -->
Odpowiedz
czy w taby do Nadziei śmiełowskiej mogę się gdzieś zaopatrzyć?
Odpowiedz
Czyżby "zainteresowania geograficzne" :wink:
Z Ostrowa do Śmiełowa nie tak daleko Big Grin
A co do tabów, to ich "głownym źródłem" jest tu Przemek, więc są raczej niewielkie szanse na znalezienie ich gdzie indziej.
Zapewne musisz poczekać, aż Kalif Przemek™ się za nie zabierze.
Na razie możesz go nękać mailami :wink:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Piekarz napisał(a):czy w taby do Nadziei śmiełowskiej mogę się gdzieś zaopatrzyć?
Oto tabulaturka do nadziei śmiełowskiej Smile))))) Nawet szybko się udało zrobić Smile))

Tab poprawiony jest dwa posty niżej !
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
WIELKIE DZIĘKI PRZEMEKSmileSmile
NASTAŁ DLA MNIE PRAWDZIWY PRZEMŁOMSmile
pozdro
Odpowiedz
Wybaczcie ale w pośpioechu zrobiłem błąd w tabie. Zapisałem że po każdym uderzeniu struny basowej jest sekwencja strun wiolinowych G-H (strun nie dźwięków), Oczywiście to błąd powinny być uderzane struny wiolinowe E-H. W nagraniu wyraźnie to słychać i tworzy to pewien klimat w piosence, więc raczej tak należałoby grać. Postarm się szybko poprawić zapis w tabie i dopisać jeszcze jak rozkładają się grane motywy na poszczególne zwrotki...

[ Dodano: 2005-06-05, 23:27 ]
Oto poprawiona tabulatura Smile))
Jak ktoś ma uwagi i wątpliwości to proszę pisać ...

[ Dodano: 2005-06-06, 23:00 ]
No jakoś nikt nie ma uwag i wątpliwości 18 osób ściągneło błędną wersję tabulatury,. Sądząc po reakcji i po fakcie, że poprawioną wersję ściągnęły 3 osoby, to nikt nie zwrócił uwagi na różnicę w grze na strunach GH i EH. Niby można i tak i tak mała róznica. ale jednak... Moim zdaniem uderzanie strun wiolinowych EH, delikatnych wysokich dźwięków uzupełnia treść utworu, przywodzą mi na myśl lekkie spadające krople deszczu, wstający nowy dzień. Granie niby odrobinę niżej i w innej kolejności psuje mi ten nastrój i efekt... I choć niektórzy uważają że nie ma powdu grać dokładnie tak jak Mistrz, to wydaje mi sięże czasem trudno jest coś lepszego wymyśleć. Nie warto na siłę być oryginalnym i innym, jeżeli nie mamy do zaoferowania nic lepszego, lepiej już grajmy podobnie jak JK.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A co do "Czatów śmiełowskich" to właśnie się w to bawię (w ogóle w "Pochwałę łotrostwa") i tam trzeba sobie wykombinować tylko kilka wstawek (wymyśliłam Big Grin). Jakby coś było potrzebne to zagadaj na GG (9033742)
Odpowiedz