Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy moderator :)
Dobra decyzja Big Grin
A ja uważam nominację Przemka za żenującą. Niezwykle przykre jest to, że moderatorem zostaje ktoś kto otwarcie popiera chamstwo w najczystszej postaci.
Mateusz Nagórski napisał(a):Spierdalaj
Przemek napisał(a):Krótko i treściwie Smile
Wiedząc, że na niewiele się to zda - protestuję !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Widzę Szymonie, że pierwszy chyba raz się zgadzamy Wink
Szymonie, wszak powiedziano, kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Czy naprawdę uważasz, że Twoja wypowiedź pod adresem Mateusza była na miejscu (abstrahując od jego zachowania w całej sprawie z S.E.Z.)? Sprowokowałeś człowieka, który zareagował jak facet, emocjonalnie. Wierz mi, jest wielu takich, którzy uważają Twoje zachowanie za znacznie bardziej naganne niż reakcję Mateusza. Bo, jak to mój kolega moderator powiedział, z czym się w pełni zgadzam: "Prawdziwe chamstwo nie polega na używaniu słów przez niektórych uznawanych za wulgarne - polega ono na używaniu słów przez wszystkich uznawanych za "normalne", a potrafiących doprowadzić drugiego człowieka do szewskiej pasji". W tej sytuacji, domaganie się przez Ciebie sprawiedliwości i wyrażanie żalu, że nie piętnujemy tych, którym jest emocjonalnie bliska reakcja Mateusza, jest nieco śmieszne, w pejoratywnym znaczeniu tego słowa. Jesteś inteligentnym człowiekiem, więc nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem... Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Słownik Języka Polskiego napisał(a):Chamstwo «ogół cech właściwych chamowi; zachowanie charakterystyczne dla chama;
ordynarność, grubiaństwo, nieokrzesanie»
lodbrok napisał(a):"Prawdziwe chamstwo nie polega na używaniu słów przez niektórych uznawanych za wulgarne - polega ono na używaniu słów przez wszystkich uznawanych za "normalne", a potrafiących doprowadzić drugiego człowieka do szewskiej pasji".

Widzę, że się raczej nie dogadamy w tej kwestii. Moja wypowiedź była być może trochę złośliwa, ale nie była chamska - w przeciwieństwie do wypowiedzi Mateusza. Nie musiałeś, Lodbroku Drogi, ripostować. To chyba oczywiste, że ja protestuję dla zasady, bez nadziei na jakikolwiek oddźwięk. Uważam, że jakiś elemntarny poziom kultury języka winien być w pisemnych wypowiedziach publicznych zachowany. Takich słów jak zacytowane powyżej to niech sobie Matuesz używa wobec pań w pewnych przybytkach, które zwykł odwiedzać.

Także pozdrawiam !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Tak, to o maturze było wyjatkowo bezczelne... najmilej będzie jak Szymon tej matury nie zda Wink
Lodbork napisał(a):Prawdziwe chamstwo nie polega na używaniu słów przez niektórych uznawanych za wulgarne - polega ono na używaniu słów przez wszystkich uznawanych za "normalne", a potrafiących doprowadzić drugiego człowieka do szewskiej pasji"
Amen.

Co nie zmienia faktu, że moderator nie powinien pochwalać używania wulgaryzmów na forum. Mógł się chociaż nie odzywać na ten temat.
Tomek_Ciesla napisał(a):najmilej będzie jak Szymon tej matury nie zda
Nie łudź się ! Tej matury chyba nie da się nie zdać :rotfl: :rotfl: :rotfl:
[b][i]
[/i][/b]
JK
właśnie czytałem Wink nie mogę sie doczekać aż będę miał czas rozwiazac polski i angielski (do amtmy jeszce mi troche brakuje Wink )
Szymon napisał(a):Tej matury chyba nie da się nie zdać
Smutne,ale prawdziwe Smile
Tomek_Ciesla napisał(a):ie mogę sie doczekać aż będę miał czas rozwiazac polski i angielski
Zboczeniec
byc moze Wink dla mnie to jest test, nie zobowiązujacy, a angielski po prostu lubię Smile
Szymon napisał(a):Tej matury chyba nie da się nie zdać
A nie mówiłem? :rotfl:
Znajdzie się słowo na każde słowo
Szymon napisał(a):Nie musiałeś, Lodbroku Drogi, ripostować.
Ja nie ripostuję Szymonie, ja jedynie próbuję sprawić żebyś spojrzał na sprawę z drugiej strony. Jeśli Ty nie widzisz nic nagannego w swoim poście to ja nic nie mogę na to poradzić.
Szymon napisał(a):To chyba oczywiste, że ja protestuję dla zasady, bez nadziei na jakikolwiek oddźwięk.
Przecież oddźwięk masz, tyle, że nie jesteś zadowolony z jego merytorycznej zawartości...
Szymon napisał(a):Uważam, że jakiś elemntarny poziom kultury języka winien być w pisemnych wypowiedziach publicznych zachowany.
Oczywiście, że tak. Ale kultura języka to nie wszystko. Liczy się kontekst wypowiadanych słów, przyczyny dla których padły etc. Żeby było jasne: ja absolutnie nie pochwalam formy w jakiej zareagował Mateusz, ale nie mogę przejść do porządku dziennego nad Twoją postawą, która domaga się ukarania Mateusza, ale zdaje się zupełnie pomijać Twoje zachowanie, które do takiej wypowiedzi go sprowokowało. Jeśli na na boisku ktoś kogoś sprowokuje brutalnym faulem, a drugi próbuje sam wymierzyć sprawiedliwość, to najczęściej obaj dostają czerwoną kartkę...
Szymon napisał(a):Moja wypowiedź była być może trochę złośliwa, ale nie była chamska - w przeciwieństwie do wypowiedzi Mateusza.
Słowo "trochę" jest słowem bardzo względnym. Dla Mateusza widać nie było to "trochę", tylko "bardzo". Uważam, że jeśli celowo zakładamy wypowiedzenie jakiejś złośliwości pod adresem naszego interlokutora to musimy się liczyć z jego nieprzewidywalną reakcją. Po prostu takie ryzyko jest wkalkulowane i obrażanie się na to jest nie na miejscu. No i jeszcze masz żal do moderatora, że nie stanął w Twojej obronie... Pozdrawiam
lodbrok napisał(a):No i jeszcze masz żal do moderatora, że nie stanął w Twojej obronie... Pozdrawiam
Gwoli sprostowania - Przemek nie był jeszcze wtedy moderatorem Wink
Zgadza się, ale Szymon ma chyba żal, że Przemek został moderatorem.
Chłopaki idźcie sobie na kremówki, a od Przemka się odczepcie Smile
A gdzie w Warszawie znajdę dobre kremówki ?
Cytat:Płynie rzeka wąwozem jak dnem koleiny, która sama siebie żłobiła
No, poprawiony wreszcie Wink
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
tak Wink poprzedni to był wynik goraczki, w której zmieniałem profil :rotfl:
To jeszcze raz ja Wink
Od dzisiaj działem poświęconym Gintrowskiemu opiekuje się gredler
a Łapińskiego Łukasz Smile
:o :o Coś dużo tych nominacji Wink rekonstrukcja rządu :rotfl:

Gratuluję i pozdrawiam Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):Coś dużo tych nominacji Wink rekonstrukcja rządu :rotfl:
Staramy się być na czasie :]
Filip P. napisał(a):Chłopaki idźcie sobie na kremówki,
Napoleonki Filipie Smile
lodbrok napisał(a):Zgadza się, ale Szymon ma chyba żal, że Przemek został moderatorem.
No wiesz, dresiarz moderatorem, toż to kłoniec swjata...
ann napisał(a):Od dzisiaj działem poświęconym Gintrowskiemu opiekuje się gredler
Od przybytku (Przemków) głowa nie boli, chyba że arystokratów ;]

[ Dodano: 6 Maj 2006, 20:21 ]
Szymon napisał(a):A ja uważam nominację Przemka za żenującą. Niezwykle przykre jest to, że moderatorem zostaje ktoś kto otwarcie popiera chamstwo w najczystszej postaci.
Głupoty Waść prawisz... Do głowy by mi nie przyszło popieranie Ciebie zacny Szymonie!
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):Od przybytku (Przemków) głowa nie boli, chyba że arystokratów ;]
Jakich arystokratów?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Szymon napisał(a):Takich słów jak zacytowane powyżej to niech sobie Matuesz używa wobec pań w pewnych przybytkach, które zwykł odwiedzać.
Oczywiście powyższe słowa także nie było chamskie, wszakże nie posłużyłeś się wylgaryzmami. Jednakże przypisywanie Mateuszowi pewnych zachowań, a konkretnie odwiedzania pewnych przybytków (powiedzmy sobie po dresiarsku: burdeli), to już nie jest zwykła złośliwość, tylko pomówienie.
Z cytowanej przez Ciebie definicji nie wynika, że chamstwem jest okazjonalne użycie wulgaryzmów pod wpływem emocji, ale jest nim grubiaństwo. Szymonie twoja sugestia (a raczej twierdzenie) dotycząca towarzyskich kontaktów Mateusza, była bez wątpienia, delikatnie mówiąc, grubiańska.

[ Dodano: 6 Maj 2006, 20:42 ]
gredler napisał(a):Jakich arystokratów?
Takich tam, dla których żenującym jest fakt, iże znów jestem moderatorem...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):Takich tam, dla których żenującym jest fakt, iże znów jestem moderatorem...
A ja tam najbardziej ciesze się z TEJ właśnie nominacji. Big Grin
Na pohybel....... , Przyjacielu! Big Grin
Przemek napisał(a):to już nie jest zwykła złośliwość, tylko pomówienie

Czyżby ? Czy to znaczy, że napisałem, Twoim zdaniem, nieprawdę ?
[b][i]
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):Czyżby ? Czy to znaczy, że napisałem, Twoim zdaniem, nieprawdę ?
To, czy napisałeś prawdę czy nie nie ma w tym miejscu żadnego znaczenia. Pisanie publicznie o takich sprawach i wysuwanie publicznie takich oskarżeń jest zachowaniem uwłaczającym podstawowym normom dobrego wychowania.
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
adme napisał(a):wysuwanie publicznie takich oskarżeń

A jakież to oskarżenie ? Wszak sam Mateusz napisał:
Mateusz Nagórski napisał(a):Też bym uznał za chamskie wtrącanie się, gdyby ktoś mnie pouczał w sprawie chodzenia na dziwki
Ja się tylko do tego odniosłem, udzielając mu dobrej rady, żeby lepiej zachowywał słowa podobne do tego, którego był łaskaw użyć tutaj, dla odpowiednich miejsc i osób.

Pozdrawiam !
[b][i]
[/i][/b]
JK
Nie no kurka coś sie ci moderatorzy rozplemili
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]