Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam!
Przypomniała mi się jedna z piosenek Jacka Kaczmarskiego, którą słyszałem tylko raz i słabo ją zapamiętałem. Było to kilka tygodni po śmierci Jacka, gdy w późnych godzinach nocnych (około 3.00) zaczęły lecieć jego piosenki w radiowej Trójce. Zainteresował mnie właśnie "Oddział chorych na raka". Jako że byłem półprzytomny, nie mogłem dobrze zapamiętać głosu, ale jestem praktycznie pewien, że piosenkę tę wykonał sam Jacek Kaczmarski. Na stronie co prawda piosenka została opisana, ale nie napisano wykonania oryginalnego.
Stąd pytanie - czy ktoś ma tę piosenkę (obojętnie w jakim formacie) na dysku? Albo przynajmniej wie, gdzie można ten utwór znaleźć? W mojej płytotece nie ma żadnego krążka z wykonaniem tej piosenki...
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Zastanów się jeszcze raz, czy na pewno uważasz, że tę piosenkę mógł wykonywać Jacek...
Czy "wykonanie" w PR3 to był śpiew czy recytacja?
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Ludwik napisał(a):Czy "wykonanie" w PR3 to był śpiew czy recytacja?
A już myślałem, że puścili PKM...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Kurczak... Żebym pamiętał...
Obstawiam - śpiew, a więc jednak nie Jacek, pomyłka :wstyd: . Jestem pewien z kolei, że tego utworu nie wykonywał wtedy Piotr Kajetan Matczuk. Dlatego, wg info na stronie, zostaje Stefan Brzozowski.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Ludwik napisał(a):Prosiaq napisał(a):Jestem pewien z kolei, że tego utworu nie wykonywał wtedy Piotr Kajetan Matczuk. Dlatego, wg info na stronie, zostaje Stefan Brzozowski.
jakiej stronie?
Zapewne
tej - kto nie czytał - polecam!
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 55
Reputacja:
0
Jeśli to była "Trójka", niedługo po śmierci JK, około 3.00 nad ranem, to NA PEWNO było wykonanie Stefana Brzozowskiego, z jego muzyką.
Piosenka powstała na potrzeby koncertu "Kolega z pracy", który odbył się 1 lipca 2004 roku w Olsztynie, na dziedzińcu zamkowym podczas Spotkań Zamkowych "Śpiewajmy Poezję".
W tym samym koncercie Stefan Brzozowski zaśpiewał też "Mury".
Pozdrawiam,
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl">www.strefapiosenki.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
z całą pewnością był to Koselus - poeta, a zapewnienia że był to Stefan Brzozowski są nieprawdziwe
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
ja, daj sobie spokój w tematach merytorycznych...