Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 04 2007
Krasny napisał(a):Widzę że powiedzonko robi karierę!
Ależ Kraśny- stałeś się żywą legendą Big Grin
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Ależ Kraśny- stałeś się żywą legendą Big Grin
Póki co... :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Krasny napisał(a):
zamocik_23 napisał(a):włączę stoicyzm
Widzę że powiedzonko robi karierę! Wink
Taaaa. Dzisiaj w pracy usłyszałam " Włącz stoicyzm" :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Ja dziś w windzie do pracy na pytanie co słychać odpowiedziałam: było jak było, strasza porażka! muszę włączyć stoicyzm! Wszyscy się "ucieszyli"... a to tylko sami "niewtajemniczeni"... Big Grin

[ Dodano: 17 Kwiecień 2007, 16:44 ]
Martwa legenda... Jak to brzmi... !!
Odpowiedz
Prawie jak martwa natura Wink
Odpowiedz
Cytat:Własnym pomnikiem stał się za życia
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Gwoli ścisłości chciałbym zaznaczyć, że ja powiedzonko: włączam stoicyzm słyszałem pierwszy raz z ust Użytkownika Filipa P., co wskazywałoby na to, że być może to właśnie Jego, a nie Użytkownika Kraśnego należałoby posądzać o autorstwo tegoż. Wirtualne piwo za straszną porażkę należy się natomiast jeszcze innemu Forumowiczowi.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
tmach napisał(a):
Cytat:Własnym pomnikiem stał się za życia
Więc skąd z ust jego nieludzkie wycie? 8o
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/andrzej_buczkowski/public/Toru%f1%2015.04.2007/_mini-Toru%f1%2014.04.2007_017.JPG">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... 07_017.JPG</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zgadza się. Było to w sierpniu Anno Domini 2006. Warto jednak podkreślić, że owo włączam stoicyzm zostało po raz pierwszy powiedziane na melodię pewnej innej charakterystycznej frazy.
Odpowiedz
Brawa dla autorów. Big Grin Co nie zmienia faktu, że w świadomości większości " toruńskich widzów" zapadły dzięki Tobie.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Szymon napisał(a):Wirtualne piwo za straszną porażkę należy się natomiast jeszcze innemu Forumowiczowi.
Jakiemu ? A u nas w pracy powiedzonko "wyszło jak wyszło" również kilkakrotnie słyszałem już.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Potwierdzam: włączam stoicyzm = sierpień 2006.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
bryce napisał(a):Jakiemu ?
Nie wiesz Ty na jakim świecie żyjesz, Andrzeju!
Choć od kilku dziesięcioleci Czarny Orfeusz zaklina nas, byśmy uwierzyli, że świat jest cudowny, to jednak małodusznie skłonni jesteśmy bać się przyszłości, której drogi wyznaczać będą dzisiejsze nastolatki. W wywoływaniu tych, cokolwiek katastroficznych, nastrojów niemały udział mają dziennikarze, których nic tak nie pociąga, jak krew, zbrodnia, ale i artystom nie brak ochoty do peregrynacji ku antypodom duchowych miazmatów, stanowiących istną karykaturę ludzkiego żywota. Wszak przyszedł on na świat rok przed końcem ery koministów w Polsce jawi się jako człowiek o pogłębionym, poważnym stosunku do spraw życiowych i artystycznych. Ma własne zdanie na wiele istotnych kwestii. To stawia go w rzędzie osób o dłuższej metryce niż ją ma w rzeczywistości. To młody człowiek, zafascynowany dobrą poezją (Herbert, Miłosz, Baczyński, Kaczmarski), sam piszący wiersze i poszukujący duchowego przewodnika po świecie literatury (co widać po zróżnicowanym doborze tekstów) oraz starający się wykorzystać do maksimum możliwości interpretacji wierszy, jakie tkwią w muzyce. Dodajmy – w muzyce skomponowanej i wykonywanej przez siebie samego.

Pozdrawiam serdecznie!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
michalf napisał(a):Potwierdzam: włączam stoicyzm = sierpień 2006.
No nie wiem, nie wiem. Ja pierwszy raz słyszałam, jak użytkownik Filip P. włączał stoicyzm pod koniec lipca 2006 w pociągu do Kołobrzegu Big Grin
Odpowiedz
To on nie jechał tam rowerem?
Odpowiedz
Alek napisał(a):To on nie jechał tam rowerem?
Dojechał do Włocławka rowerem Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):To on nie jechał tam rowerem?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Miał taki zamiar.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Miał taki zamiar.
:evil:

Jak to dobrze, że mam swój stoicyzm...!
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Jak to dobrze, że mam swój stoicyzm...!
To go włącz! Należy Ci się! Big Grin
Odpowiedz
Szymon napisał(a):Nie wiesz Ty na jakim świecie żyjesz, Andrzeju!
... W wywoływaniu tych, cokolwiek katastroficznych, nastrojów niemały udział mają dziennikarze, których nic tak nie pociąga, jak krew, zbrodnia (Ikara?) , ale i artystom nie brak ochoty do peregrynacji ku antypodom duchowych miazmatów,
Aaaa, coś sobie przypominam wątki o onanizmie słownikowym i organiście.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Znaczy, wiecie, gdzie różnica między organistą a onanista... Big Grin
Odpowiedz