Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bibliografia -> Matura -> Pomocy
Nie pamiętam w którym temacie były te pytania, więc pytam tu... Na której stronie w
"Ale źródło wciąż bije jest tekst piosenki "Postmodernizm"? Pilne...
Odpowiedz
Karol napisał(a):Ale w bibliografii w pracy się ich nie podaje. Zaprzyjaźniona biblioteka jest nadgorliwa.
No, nawet nie chodzi o nadgorliwość. Chyba raczej chodzi o to, że zaprzyjaźniona biblioteka myli zapis katalogowy z zapisem bibliograficznym. Jest tam mowa o normalizacji zapisu bibliograficznego. BYć może rzeczywiście jakaś w tym względzie normalizacja nastąpiła, ale to chyba tylko na potrzeby bibliotekoznawcze. O ile mnie pamięć nie myli, sama konstrukcja zapisu bibliograficznego a już tym bardziej przypisu jest do pewnego stopnia sprawą umowną. Można spotkać wiele typów zapisu i przypisów.
A w zapisie bibliograficznym, zwłaszcza do pracy maturalnej, ISBN jest zupełnie niepotrzebny. No, chyba, że ktoś odgórnie taki idiotyzm wymyślił - wówczas nie ma co dyskutować, nie ma co Romana podk..wiać tylko trzeba ISBN podawać, bo inaczej Roman matury nie zaliczy.
Odpowiedz
Zbigniew napisał(a):Nie pamiętam w którym temacie były te pytania, więc pytam tu... Na której stronie w
"Ale źródło wciąż bije jest tekst piosenki "Postmodernizm"? Pilne...
Już nieaktualne.
Odpowiedz
mam wielka prośbę, udalo mi sie napisac prezentacje <ufff>
jednak zmienilem troche bibliografie.
czy mogłby mi ktos powiedziec na ktorej stronie w Ale źródło wciąż bije
są utwory:
Arka
Powtórka z Odysei
Bob Dylan

pozdrawiam
Odpowiedz
hadziaj2 napisał(a):Arka
Noego? Wink
90-91
hadziaj2 napisał(a):Powtórka z Odysei
381-382
hadziaj2 napisał(a):Bob Dylan
563-564
Odpowiedz
dozgonnie wdzięczny
niżej podpisany
Odpowiedz
Witam, mam wielką prośbę, To do osób, które posiadaja " ale źródło wciąż bije.."
Na jakich stronach są utwory Ambasadorowie oraz Rejtan, czyli raport ambasadora" ? Bardzo ważne i proszę o odpowiedźWink
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Rejtan - s. 76
Ambasadorowie - s. 173

Hmm...
Akurat nie mam pod ręką cyfrówki, ale docelowo warto byłoby zrobić po prostu zdjęcia/skany spisu treści, żeby już każdy maturzysta mógł sobie sam wyszukać strony :]

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Dziękuję, bardzo się przyda.

K.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Akurat nie mam pod ręką cyfrówki, ale docelowo warto byłoby zrobić po prostu zdjęcia/skany spisu treści, żeby już każdy maturzysta mógł sobie sam wyszukać strony :]
Zerat, było przecież, ale ftp teraz nie działa, a pomocy trzeba...
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Post Lutra został wydzielony - jest na górze działu, jako przyklejony Smile
Odpowiedz