Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapowiedzi JK po arabsku - szukam tlumacza
Witam.

Szukam arabiste lub arabistke ktorej chcialoby sie wysluchac kilku tekscikow w tym jezyku i spisac to w polskim tlumaczeniu.

Ciekawi mnie zwlaszcza do jakiego stopnia tlumaczenia zapowiedzi JK sa dokladne - osoba ktora to po nim tlumaczy czesto sie waha, chyba szuka slow etc.

Ogloszenie ma zwiazek z tematem tej Witryny i sadze ze wiele osob tutaj ucieszylo by sie z tych tlumaczen.
Sama zawartosc koncertu sklada sie wylacznie z rzeczy znanych, choc miejscami sa dosc ciekawe smaczki. Np "Wyznania kalifa" we wspolnym wykonaniu z nieznanym mi brzdekaczem, grajacym na czyms co wyglada mi (na moje ucho) na cytre lub jakas orientalna gitare akustyczna (czy to sie nie nazywa "ud" ? litosci, ja sie na tym zupelnie nie znam...).

Moge dac "pomogl" oraz starac sie przekupic Administracje by przyznala jakies dodatkowe punkty tlumaczowi...
Pozdrawiam i z gory dziekuje.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
:o
W przyszłym tygodniu znajdziesz pewnie w piwnicy koncert JK z zapowiedziami po chińsku Wink

Pozdrawiam zaskoczony
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Thomas po arabsku nie, ale ten konert japoński to mogę przetłumaczyć. Tylko musisz podesłać mi nagranie.
Plus Leonardo i Mach
Ja chętnie przetłumaczę koncert z RPA, na którym Mistrz śpiewał swoje piosenki i zapowiadał je w języku afrikaans.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
A wszystkie te koncerty znajdą się na 45 płytowym boksie "Powódź", który Pomaton/EMI wyda za 2 miesiące (znajdzie się tam też rewelacyjny koncert JK z aranżacją na grzebień i harmonijkę ustną znany dotąd niektórym jako 'Sesja we Wronkach' - za nagrania dziękujemy Tomkowi Cieśli ) Smile

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Otwartą pozostaje kwestia ceny - jednak tytanowe pudełka na CD nieco ją podniosą Sad
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zlosliwi jestescie... :/

[ Dodano: 1 Kwiecień 2007, 21:15 ]
Dodajmy, że Państwo się nie czepiacie - Państwo równacie z ziemią cały pomysł. Pastwo zachowujecie się tak, jakbyście woleli, żeby tego w ogóle nie było niżby miało być w tej formie, w której bedzie. No a z tym ja się nie zgadzam, i tyle.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
thomas.neverny napisał(a):Zlosliwi jestescie... :/
E tam Państwo ma poczucie humoru. To chyba zaleta, a nie wada? To ty się Thomas czepiasz!!
Plus Leonardo i Mach
Zeratul napisał(a):(znajdzie się tam też rewelacyjny koncert JK z aranżacją na grzebień i harmonijkę ustną znany dotąd niektórym jako 'Sesja we Wronkach'
Przyznam, że już dość dawno nikt mnie tak nie rozbawił. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...