Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strącanie Aniołów - Warszawa
Więcej informacji tutaj
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Tmach - mogłaś chociaż datę podać - Strefa Piosenki nam chyba to wybaczy Wink
(pozwoliłem sobie nieco wyedytować temat :agent: )
strefapiosenki.pl napisał(a):Piątek, 27-04-2007 - 19:30

"Strącanie Aniołów” - koncert pieśni Jacka Kaczmarskiego z okazji 50 urodzin poety.
Wystąpią: Mirosław Baka, Mirek Czyżykiewicz, Marcin Kołaczkowski, Magda Kumorek, Joanna Lewandowska, Margita Ślizowska
oraz Kameleon Septet pod kierunkiem Hadriana Filipa Tabęckiego.

Wstęp wolny - na podstawie zaproszeń, które mozna odbierać w w kasie kina Grunwald.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Dzięĸi. Dodane do kalendarza Smile)
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Tmach - mogłaś chociaż datę podać
Pewnie, że mogłabym podać datę, gdybym ją zapamiętała. Wink
Dzięki Zeratul za poprawki. Smile
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Mnie niestety wtedy w Polsce nie będzie :/ lipa
Odpowiedz
Czy ktoś ma blisko i mógłby zorganizować rezerwację?
Ostatecznie mogę się tym zająć, ale mi wybitnie nie po drodze...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Ja mam prośbę. Zadzwońcie i zapytajcie sie jak z tą rezerwacją, a ja mogę podjechać i załatwić do końca. Sama bym zadzwoniła, ale nadal głos odmawia mi posłuszeństwa. Mam nawet nr telefonu 22/646-48-54
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Ja mam niedaleko, więc mogę podjechać. Tylko muszę wiedzieć ile tych zaproszeń jest potrzebnych. Narazie lista wygląda tak:

1) Tmach
2) Pkosela
3) Młoda
Patrycja
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Czy ktoś ma blisko i mógłby zorganizować rezerwację?
Ostatecznie mogę się tym zająć, ale mi wybitnie nie po drodze...
Młoda napisał(a):Ja mam niedaleko, więc mogę podjechać.
:rotfl:
Dowód poprawności Teorii Względności?

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Pod numerem który podałaś Teresko odzywa się pani i informuje że abonent zmienił numer, ale kiedy tam dzwonię okazuje się że taki w ogóle nie istnieje... Na jakiejś stronie znalazłam jeszcze inny numer, pod którym nikt nie odpowiada... Ale jeszcze będę próbować. Chociaż chyba najlepiej będzie jak tam poprostu pojadę.

Widzę, że znowu nas strasznie dużo będzie...
Patrycja
Odpowiedz
Młoda, czemu jeszcze mnie nie wpisałaś? Jateż! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
No to ju! Nie krępuj się. Im nas więcej tym lepiej! Oby tylko zaproszeń wystarczyło Wink

1) Tmach
2) Pkosela
3) Młoda
4) Gosiafar
Patrycja
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Dowód poprawności Teorii Względności?
Oj, Zer... Czego nie rozumiesz? Chętnie Ci wytłumaczę, żeby zrekompensować podrzucanie. Wink
Wal na PW!
Odpowiedz
Dobra, póki co mam 4 zaproszenia, a dokładniej to 2 podwójne. Jak ktoś jeszcze chce to niech się dopisuje. Smile
Patrycja
Odpowiedz
Cytat:Warszawa. Koncert dedykowany Jackowi Kaczmarskiemu
Mirosław Baka i Mirosław Czyżykiewicz będą gwiazdami jutrzejszego koncertu "Strącanie aniołów" dedykowanego Jackowi Kaczmarskiemu w 50. rocznice jego urodzin.
«22 marca tego roku Jacek Kaczmarski obchodziłby swoje 50 urodziny. Nie doczekał ich jednak, zmarł trzy lata temu. "Tryptyk Kaczmarskiego" to najnowszy projekt Stowarzyszenia "Muzyka bez Granic" dedykowany słynnemu bardowi. Jego pierwsza część, koncert zatytułowany "Strącanie aniołów" z udziałem m. in. Mirosława Baki, Mirosława Czyżykiewicza oraz Kameleon Sextet usłyszymy w piątek w Klubie DGW w dawnym kinie "Grunwald". Oprócz przebojów Jacka Kaczmarskiego, m. in. "Obławy", "Głupiego Jasia", "Krzyku" zabrzmią też jego wiersze, do których muzykę napisali Hadrian Filip Tabęcki i Paweł Stankiewicz: "Stary poeta drzemie" i "Alegoria zwierzęca" z pośmiertnie wydanego tomiku poetyckiego "Tunel".
Piątek, 27 kwietnia, godz. 19.30, Sala widowiskowa Kubu DGW, Al. Niepodległości 141, wstęp wolny z zaproszeniami. Odbiór do 27 kwietnia w godz. 10-17 na miejscu.»
"Koncert dedykowany Jackowi Kaczmarskiemu"
asd [Anna S. Dębowska]
Gazeta Wyborcza - Stołeczna nr 98
26-04-2007
źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/38314.html">http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/38314.html</a><!-- m -->
Odpowiedz
Cześć,

to mój pierwszy post na forum,

powiem tylko że bardzo chciałem iść na ten spektakl, gdzieś przeczytałem że bilety rozdają od poniedziałku 23ciego, w poniedziałek nie miałem czasu, więc poszedłem we wtorek i już byłem po biletach... Sad( tym większe było moje zdziwienie że gdy w ubiegłą sobotę poszliśmy małą grupką grupą do Hybryd na Dance Macabre, to ludzi było jak na lekarstwo... oprócz nas i kilku innych osób chyba sami krewni i znajomi wykonawców... tym gorzej że było na prawdę fajnie, o wiele profesjonalniej niż oczekiwałem, no i w ogóle bardzo pozytywnie Smile
Odpowiedz
raven87 napisał(a):to mój pierwszy post na forum,
No to witamy Smile
Jak widać, szkoda, że nie trafiłeś na forum wcześniej...
A co do Hybryd, to także polecam śledzenie forum, gdzie uż. LC informuje o tamtejszych imprezach, na których - jak słusznie zauważyłeś, a ja się podpisuję i wszystkich namawiam - warto bywać Smile
A o "Dance macabre" było trochę tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4577">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4577</a><!-- m --> Może dopiszesz swoje wrażenia?
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Jak widać, szkoda, że nie trafiłeś na forum wcześniej...
Trafiłem, trafiłem... czytuje już od dawna, tylko jakoś przegapiłem wątek o Strąceniu Aniołów...
Odpowiedz
raven87 napisał(a):jakoś przegapiłem wątek o Strąceniu Aniołów...
To nie przegap Taverny w niedzielę! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):To nie przegap Taverny w niedzielę!
Niestety przegapię, na weekend majowy wyjeżdżam z Warszawy, ale za to myślę że za miesiąc wpadnę, pewien czas temu już ją odwiedziłem i na prawdę było super Smile Choć byłem tylko z moją dziewczyną, która wtedy za JK specjalnie nie przepadała, to oboje się dobrze bawiliśmy a ona się dopiero wtedy nim zainteresowała. Smile

Bardziej się boję że przegapię występ na smolnej... mam wtedy kurs tańca Sad ... ale może uda mi się wyrwać. zobaczymy...

ale koniec już, bo offtopic, sorki.
Odpowiedz
To jak temat został poruszony, zapytam o godzinę jutrzejszego spotkania.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Proponuję spotkać się może o godzinie 19 przed wejściem. Co wy na to?

Uż. Pkosela - my zapewne musimy umówić się wcześniej co byś się nie błąkał sam? Wink
Patrycja
Odpowiedz
A mnie przygarniecie?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
No peeeewnie, Ciebie zawsze! Smile
Z Pkosela jestem umówiona na rogu Rakowieckiej i Niepodległości o 18 - dołączysz?
Patrycja
Odpowiedz
Coś słyszałam o fundowaniu kebeba. Wink Może się skuszę. Big Grin
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Namawiał, namawiał... :rotfl:
Patrycja
Odpowiedz
Utwierdziłam sie w przekonaniu, że Pan Hadrian Filip Tabęcki powinien mieć prawny zakaz aranżacji piosenek JK. Mówiąc straszna porażka i tak za mało byśmy powiedzieli. Jedynymi punktami jasnymi byli Panowie Baka i Czyżykiewicz, choć ten ostatni nie pamiętał słów " Naszej klasy".
Piosenki poznawało sie po słowach, bo muzyka była tak inna od Jackowej, ze nie do rozpoznania. Przed " Autoportretem Witkacego" miałam wrażenie, że za chwilę będziemy słuchać Perfectu. Ci, którzy nie byli nie mają czego żałować.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Cóż... Wykonanie i aranżacje super... Tylko gdyby jeszcze przy tym tylko śpiewali, a nie grali! Zdziwiło mnie natomiast i zaskoczyło zakończenie "Snu Katarzyny" i to dla mnie odkrycie! Nie sądziłam, że ostatnie słowa piosenki można zaśpiewać z uśmiechem! Big Grin
To może mi zostać na dłużej...
Odpowiedz
Zapomniałam jeszcze wspomnieć o Panu, który " przemawiał" przed koncertem. Dalej jestem w szoku.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Pamiętaj, Tereniu, o zasadzie Parkinsona! Ja włączyłam stoicyzm! Wink
Odpowiedz