Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poszukiwane Epitafium dla Wysockiego wersja Live z Opola
Zdaje sie ze adminowie zabraniaja wymiany legalnie dostepnymi piosenkami, ale nie mam pojecia jak mam zdobyc legalnie te konkretna wersje Epitafium (plyte z wersja normlana mam...), wiec bardzo prosze wsystkich szczesliwych posiadaczy Epitafium w wersji live z opola o wyslanie tej piosenki na <!-- e --><a href="mailto:duchx@tawerna.rpg.pl">duchx@tawerna.rpg.pl</a><!-- e -->. Bardzo, bardzo proszę Smile.

// jesli zlamalem jednak jakis regulamin, przepraszam...
to pierwsze nagranie z Opola jest już oficjalnie wydana na albumie "Źródło".
Jest (album "Zrodlo") powszechnie dostepny w sklepach (znaczy sie - w miare powszechnie) czy tylko w boxie?
W boxie nie ma tego nagrania.
Album "Źródło" należy do tzw. Złotej Kolekcji Pomatonu i jest dostępny w sklepach.

KN.
Tu masz reszte tytułów. Warto zwrócić uwagę na dosć ciekawe wykonanie Obławy
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/programy/zrodlo/zrodlo.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... zrodlo.php</a><!-- m -->
Szukam nut piosenki pt. "Obława" najlepiej żeby była z akordami. Jeśli ktoś by posiadał to proszę o przesłanie na adres: <!-- e --><a href="mailto:mariusz.gda@wp.pl">mariusz.gda@wp.pl</a><!-- e -->
Krzysztof Nowak napisał(a):W boxie nie ma tego nagrania.
Album "Źródło" należy do tzw. Złotej Kolekcji Pomatonu i jest dostępny w sklepach.
KN.

Ale zaraz zaraz - ja mam Epitafium dla WW ze "Złotej Kolekcji"! Bardzo lubię ten utwór i chciałem zdobyć jego INNE wersje niz ta z plyty Źródło.
Ze strony festiwalu w Opolu, sciagnalem pierwsze 40 sekund wystepu Kaczmarskiego i Gintrowskiego (<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tvp.pl/opole/mpg/JKaczmarskiPGintrowski.mpg">www.tvp.pl/opole/mpg/JKaczmarskiPGintrowski.mpg</a><!-- w -->) - i na tym filmiku Epitafium wykonywane jest nieco inaczej - moim zdaniem lepiej. Dlatego też proszę o pomoc w dotarciu do mp3 z tym konkretnym występem Jacka i Przemka...
Z góry dzieki za pomoc i przepraszam za zamieszanie. Smile

ADD:
Ups... macie racje - to jednak to samo wykonanie... ale ze mnie lać... Smile
To chyba po prostu siła wizji tego ściągniętego filmiku...
Wybaczcie i dzięki Smile
Wykonanie ze Złotej Kolekcji i wykonanie z tego 40-sekundowego filmiku, to NIE JEST TO SAMO wykonanie, choć obydwa pochodzą z festiwalu Opole'81. Prawdopodobnie jedno jest z konkursu, a drugie z koncertu laureatów.
Oba wykonania są niemal identyczne, więc można spokojnie zadowolić się
tym wykonaniem ze Złotej Kolekcji. Jest to zresztą (moim zdaniem) najlepsze znane wykonanie Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego.

KN.
Krzysztof Nowak napisał(a):Wykonanie ze Złotej Kolekcji i wykonanie z tego 40-sekundowego filmiku, to NIE JEST TO SAMO wykonanie, choć obydwa pochodzą z festiwalu Opole'81. Prawdopodobnie jedno jest z konkursu, a drugie z koncertu laureatów.
Oba wykonania są niemal identyczne, więc można spokojnie zadowolić się
tym wykonaniem ze Złotej Kolekcji. Jest to zresztą (moim zdaniem) najlepsze znane wykonanie Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego.

Dziekuję za fachowe i wyczerpujące wyjasnienie :]