Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Cytat:W czwartek, 22 marca 2007 roku Jacek Kaczmarski skończyłby 50 lat. Trójka jutro będzie wspominać zmarłego trzy lata temu artystę
Cytat:Przez cały dzień na antenie będą się pojawiać piosenki Jacka Kaczmarskiego. Będą mu także poświęcone specjalne audycje: "Akademia Muzyczna Trójki" (o 11:10 poprowadzi ją Monika Makowska, a od 22:30 do 23:00 Janusz Deblessem), reportaż (18:15 "Nadzieja dla zaawansowanych" Teresy Drozdy), "Klub Trójki" i "Magazyn Bardzo Kulturalny" oraz specjalne wydanie "Gitarą i Piórem" w nocy z czwartku na piątek (02:00 - 04:00). Po 23:00 usłyszymy zarejestrowane w Trójce koncertowe nagrania Jacka Kaczmarskiego.
z <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=30812950">http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... S=30812950</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
"Trojeczka" zawsze na wysokosci zadania .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Włąśnie chciałem dodać ogłoszenie (przed chwila w trójce leciała zapowiedź ) ale widzę, że ktoś mnie ubiegł W każdym razie trójka rzeczywiścei stanęła na wysokości zadania tym razem
Pozdrawiam
Liczba postów: 281
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
arcturus napisał(a):"Trojeczka" zawsze na wysokosci zadania . to się okaże jutro ale jestem dobrej myśli
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Kto może, niech nagrywa, proszę!
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Kto może, niech nagrywa, proszę! Ten... Tego... Ale od północy do północy?
Wieczorne audycje postaram się nagrać.
Tą o 11:10 też, ale nie jestem pewny timera, więc jakby ktoś jeszcze mógł...
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
a wie ktoś ile trzeba miejsca na takie całodobowe nagranie? to jest do zrobienia
Reputacja:
0
Kilka czynników ma na to wpływ...
Według mojego, wczorajszego nagrywania godzina zajęła ~77MB (*.asf).
Musisz przetestować swój "system nagrywający" i sprawdzić np, czy Twoja partycja (FAT32? NTFS?) jest w stanie przyjąć tak duży plik...
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Twoja partycja (FAT32? NTFS?) jest w stanie przyjąć tak duży plik... Mam NTFS a jaki plik się zmieści to nie wiem. Największy jaki miałem to 2,5 GB
Reputacja:
0
No to martwił bym się raczej o ilość wolnego miejsca
Mi wyszło 6,5 godziny. Tylko kto to wszystko przesłucha? Kiedy? A wyciąć interesujące fragmenty? Cienko to widzę
Reputacja:
0
a takie pytanie: kiedy zaczyna się ten dzień w Trójce - jest jakaś godzina zero ?
Reputacja:
0
Wiem tyle, co napisano m.in. tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=4016">http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=4016</a><!-- m -->
A w ogóle 22 marca za dwie godziny
Reputacja:
0
hmmmm czyli nie wiadomo nic dokładnie, nie chce mi się nagrywać smieci które lecą czasem pomiędzy "motywami przewodnimi" i nagram tylko audycje. Oczywiście o ile będę w domu i mi się net nie zwiesi
Liczba postów: 126
Reputacja:
0
Witajcie,
Jestem po wysłuchaniu audycji w Trójce z udziałem Jarosława i Jacka Kurskiego. Bardzo ciekawe nagranie, a i słychać było, że dla obydwu panów temat fascynacji twórczością Kaczmarskiego nie był doraźny, lecz co najmniej stanowił istotny fragment ich wspomnień. Poza tym, z racji faktu, iż z założenia starali się nie poruszać tematów politycznych, słychać było, iż prezenter rozmawiał z dwoma podobnymi we wspomnieniach i opiniach braćmi.
Patrząc na dzisiejsze antagonizmy łatwo jest zapomnieć, że tak wiele osób było kiedyś po tej samej, wtedy bez wątpienia jedynej właściwej, stronie.
Pozdrawiam wszystkich
tjk
Liczba postów: 29
Reputacja:
0
Witam!
Chętnie bym nagrał chociaż tą wieczorową audycje, ale nie wiem jak.
Jak ktoś ma pomysł to prosze o odpowiedź !
Z góry thx!
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam,
Właśnie sprawdzałem, czy dobrze będzie mi się nagrywać radio, ale niestety trzeszczy przez kabel. Czy ktoś będzie rzeczywiście nagrywał wieczorne audycje? Będę słuchał oczywiście, ale chętnie jednak będę to miał na dysku.
Liczę na rychłą odpowiedź i dziękuję z góry
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
nagrac to nie problem,
kabel audio-audio ---- w radiu do wyjscia s³uchawek w karcie d¼wiekowej do wejscia liniowego (zazwyczaj niebieski).
uruchomic jaki¶ program do nagrywania i nagrywac tylko ze zmienic ¼ródlo z mic (mikrofon)
na wejscie liniowe.
jak chciecie to moge sprobowac
forum o wszystkim i dla wszystkich -
<!-- m --><a class="postlink" href="http://oWszystkim.pl">http://oWszystkim.pl</a><!-- m -->
Liczba postów: 29
Reputacja:
0
NIestety nie mam takiego kabelka (a przynajmniej nic o tym nie wiem) Więc jak ktoś może to prosił bym o nagranie tego programu który zaczyna się o 21.
Reputacja:
0
Po co się tak męczyć? Przecież wystarczy nagrać stream z Internetu... Polecam <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.google.pl">http://www.google.pl</a><!-- m -->
[ Dodano: 22 Marzec 2007, 14:32 ]
Posłuchaj: Rozmowa z Jackiem i Jarosławem Kurskimi oraz Bieszczady Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu Jacka Kurskiego (8,88 MB)
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Piotrek, jak zwykle nieoceniony. Słuchałam niby w pracy, ale z przerwami, bo mi przeszkadzali. :evil:
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
ktoś już w innym temacie podawał program do nagrywania audycji radiowych
Reputacja:
0
"Panie, tu jest forum! Tu się pisze, a nie czyta!"*
*zasłyszane (no dobra - przeczytane)
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Hadziaj napisał(a):jak chciecie to moge sprobowac Ja chce.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):"Panie, tu jest forum! Tu się pisze, a nie czyta!"*
*zasłyszane (no dobra - przeczytane) Czy to nie jest przypadkiem parafraza kultowego niemal filmu sceny kinematografii bardzo amatorskiej - "Bułgarskiego pościkku"?
Reputacja:
0
DuchX napisał(a):Czy to nie jest przypadkiem... Możliwe. Nie mam zielonego pojęcia...
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Taaaa... Z rozmową Kurskich kombinowałem w pracy, zeby nagrać na moje radyjko mp3 i koleżanka miała niezły ubaw, kiedy skakałem po pokoju łapiąc najlepszy odbiór, a tu siup i moge sobie ze strony sciągnąć. Ech...
Co do audycji nocnej...mam nadzieję, ze nie będzie to takie badziewie, jak w dzień. Rozmowa z Kurskimi była po 10.00 a miała byc po 9.00, człowiek tylko wyczekiwał. Przez cały dzień były jakieś nawiazania do urodzin Jacka, ale szczerze mówiąc było to bardziej symboliczne, niż jakieś konkrety. Nieco polepszyło sie w "Zapraszamy do 3" po 18.00 jakić taki sobie reportarzyk. Myślałem, ze będzie wiecej. Liczę na to, że wieczorem poprawią się.
Do nagrywania polecam "Audiacity" Prosty programik. Dowiedziałem się o nim dzisiaj i jak na dinozaura, szybciutko nauczyłem się nagrywać z netu. Próby przeszły pomyślnie. Mam nadzieję, że 6 godzin ( bo ni cholery nie wiedomo, kiedy to sie skończy - zapowiadają maraton) nie zajmie mi więcej niz 5 GB : . Potem moze być kłopot. Potrm muszę ino się nauczyć pociecia tego na kawałki.
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Zapewne część forumowiczów mnie zlinczuje, ale muszę powiedzieć, ze wykonainie Tunelu przez Mirka Czyżykiewicza bardzo mi się spodobało
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Nie przepadam(najdelikatniej mówiąc) za wyciskaniem żył na scenie przez pana Czyżykiewicza, ale rzeczywiście, akurat to wykonanie Tunelu jest dla mnie dość przyswajalne.
[ Dodano: 22 Marzec 2007, 21:36 ]
Co do trwającej audycji, to nagrywam ją bezpośrednio z radia do komputera(uważam, że jakość wtedy jest bez większych strat) i jeśli Kosela mnie nie ubiegnie , a będzie zapotrzebowanie na wrzucenie pliku, to zrobię to.
Przypominam też, że o 22.30 audycja Janusza Deblessema, w której gościem będzie Krzysztof Nowak. Przyznam, że szczególnie czekam na tę część programu, bo Krzysia opowiadającego o Jacku, mogę słuchać godzinami.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przypominam też, że o 22.30 audycja Janusza Deblessema, tylko jak wytrzymac? o piatej musze wstac! Mam nadzieje, ze dacie nagranie...
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):tylko jak wytrzymac? o piatej musze wstac! Mam nadzieje, ze dacie nagranie... To już nas jest dwie. Mam nadzieję, że jeśli padnę to dobre dusze podrzucą nagranie.
Plus Leonardo i Mach
|