Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witajcie!
Zapewne wśród Was jest wielu, którzy nie tylko uwielbiają twórczość Jacka Kaczmarskiego ale też grają i śpiewają jego utwory. Od dłuższego czasu myślałam o tym, żeby spróbować zorganizować w moim mieście spotkanie miłośników muzyki Kaczmarskiego. Myślę o tym w kontekście niezbyt sformalizowanej imprezy, czegoś na kształt amatorskiego koncertu, podczas którego chętni, którzy wykonują utwory Jacka mogliby zagrać i zaśpiewać swoje ulubione piosenki. A takich z pewnością jest wielu! Jest w Gliwicach bardzo sympatyczna knajpka, w której odbywają się koncerty folkowe, szantowe, wieczorki poetyckie a także wszelkie amatorskie muzykowanie jest tam mile widziane. lokal dysponuje sprzętem nagłośnieniowym. Co Wy na to?
pozdrawiam
Firey
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Fajowo!
Jeśli Agatka zrobi przy okazji imprezę to nie ma się co zastanawiać
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Ja jestem za, ale chyba nic dla dobra ogółu nie zaśpiewam. A co do samych Gliwic to po wczorajszym wieczorze to sam nie wiem czy tam nie byłem...
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Występować może średnio, ale wpaść i posłuchać na pewno byłbym rad.
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
A jaki termin wchodzi w rachubę?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Doskonały pomysł!
Nieszczęśni, którzy słyszeli mój śpiew mogą potwierdzić, że moje występowanie byłoby złym pomysłem. Ale obecność na widowni już teraz zapowiadam niemalże niezależnie od ewentualnej daty (proszę, nie w długi weekend majowy).
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy a 4 V może być ?
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Też nie może być Ja dopiero 5 maja wracam do Polski A chętnie bym się wybrał
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy a 4 V może być ? Bluźnisz waćpan toż przecież długi weekend jak nic.
A tydzień później, w sobotę?
Liczba postów: 593
Reputacja:
0
Agatka mówi, ze żadnej imprezy nie zrobi, bo nie ma czasu i prosi termin czerwcowy i pyta się w dodatku o jakiej knajpie myśli organizator.
Agatka Pozdrawia
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Bluźnisz waćpan toż przecież długi weekend jak nic. droga waćpanno długi jak dla kogo :'
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):droga waćpanno długi jak dla kogo :' Rozumiem, że zdajesz wtedy polski ?
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Rozumiem, że zdajesz wtedy polski no myślę że zdaję
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Witam
Chętnie właczę się w projekt i mogę dać głos w miarę swoich mozliwośc wokalno-instrumentalnych. Czekam na szczegóły. ( próbki w dziale z twórczością własną).
Pozdrawiam.
Nie ma złych wierszy. Są wiersze o niczym.
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Cześć!
Jak najbardziej postarałabym się być, ale rada bym była żeby nie w dni matur moich się to odbyło
Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?:>
Naturalnie z braku talentów muzycznych śpiewać nie dam rady, że o graniu nie wspomnę, ale pomysł bardzo mi się podoba
Również czekam na dane
Pozdrawiam, Kasia
[ Dodano: 17 Marzec 2007, 23:12 ]
A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu? A może raczej w czerwcu?
Liczba postów: 593
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które? Podobno Latarnię mają na myśli.
Pozdro666
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu? A może raczej w czerwcu? To może w kwietniu, a później powtórka w czerwcu? Swoją drogą, jak na kwestię daty zapatruje się Autorka tematu?
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Jeśli faktycznie Latarania, to pomysł podoba mi się jeszcze bardziej (taki sentyment do latarni i mleczarni we mnie tkwi )
Ale czekamy na potwierdzenie
Właśnie, dwa razy też byłoby fajnie I też pytam, jaką datę proponuje Organizator Główny? :>
[ Dodano: 18 Marzec 2007, 20:12 ]
Coś czuję, że datę ustali ilość wykonawców, jak sie znajdą, to będzie
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam na Waszym forum, czytam je od dawna....
Pomysł z koncertem w Gliwicach rewelacyjny !!!
Zapewniam conajmniej 5 osób. Co do terminu im szybciej tym lepiej.
pozdrawiam
Przem
"Pamietajcie Wy o mnie....
... przecież wrócę, gdy zacznie sie dzień"
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Ja proszę o piątek wieczorem... żebym dojechać zdążyła bo w soboty wieczorem ciężkie są powroty....
A do terminu jakoś się może dostosuję
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
0
E tam piątek. Dajcie szansę tym, którzy mieliby z jakichś Krakówków dojeżdżać
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Gliwice, Bytom... w zasadzie rzut beretem byłoby świetnie, jeśli ziszczą się obydwa koncerty i się jakąś grupkę sympatyków stworzy. Możnaby stworzyć śląskie stowarzyszenie sympatyków twórczości Barda i oczywiście twórczości autorskiej. Dlatego chętnie zaangażuje się w ten wieczorek w Gliwicach w miarę możności, wraz ze swoim zespołem może?
Żyjemy! Dobra nasza!
Reputacja:
0
Firey napisał(a):Co Wy na to? Wiesz już Pani, co my na to. Konie osiodłane, zbroje naoliwione, w ostrzach mieczy słońce świeci - cóż dalej? *-`-
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Informacja jest zbyt błaha żeby tworzyć nowy temat, a ponieważ dotyczy koncerciku w klubie "Latarnia" w Gliwicach to piszę tutaj Otóż 29.03.2007 (jutro ) ) o godz. 20:00 we wspomnianym klubie odbędzie się koncert mojego kumpla ze studiów Krzysztofa Famulickiego wraz z kapelą (oprócz Krzyśka na scenie na pewno wystąpi jeden gitarzysta, a czy ktoś jeszcze? - tego nie wiem :' ). Krzychu zajmuje się muzykowaniem pół-profesjonalnie. Kiedyś śpiewał we własnym zespole, teraz od czasu do czasu organizuje występy takie jak ten. Świetnie śpiewa i gra na gitarze. Pisze też własne teksty.
Z tego co wiem to repertuar będzie utrzymany w klimacie rockowo-bluesowo-poetyckim. Można się spodziewać kilku autorskich kompozycji, ale przeważać będą covery. Pojawią się dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego: "Bob Dylan" i "Syn marnotrawny". Za wykonanie "Syna marnotrawnego" Krzysiek zdobył jakiś czas temu wyróżnienie na czymś w rodzaju festiwalu piosenki poetyckiej (bliższych informacji na ten temat nie posiadam). Wstęp jest oczywiście darmowy. Gorąco zachęcam więc wszystkich do odwiedzenia jutro Latarni w Gliwicach
[ Dodano: 28 Marzec 2007, 23:26 ]
Gdyby to jednak kogoś interesowało to z przykrością zawiadamiam, że koncert został odwołany z powodu awarii sprzętu nagłaśniającego ;(
"...Ja wolę skok
Przez blask i mrok
Na tyczce drwin, bez zbędnych zwłok
Nad każdym błotem śmignąć i nad każdym gnojem..."
|