Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wieczór z piosenkami Jacka w Gliwiach
Witajcie!
Zapewne wśród Was jest wielu, którzy nie tylko uwielbiają twórczość Jacka Kaczmarskiego ale też grają i śpiewają jego utwory. Od dłuższego czasu myślałam o tym, żeby spróbować zorganizować w moim mieście spotkanie miłośników muzyki Kaczmarskiego. Myślę o tym w kontekście niezbyt sformalizowanej imprezy, czegoś na kształt amatorskiego koncertu, podczas którego chętni, którzy wykonują utwory Jacka mogliby zagrać i zaśpiewać swoje ulubione piosenki. A takich z pewnością jest wielu! Jest w Gliwicach bardzo sympatyczna knajpka, w której odbywają się koncerty folkowe, szantowe, wieczorki poetyckie a także wszelkie amatorskie muzykowanie jest tam mile widziane. lokal dysponuje sprzętem nagłośnieniowym. Co Wy na to?
pozdrawiam
Firey
Odpowiedz
Fajowo!

Jeśli Agatka zrobi przy okazji imprezę to nie ma się co zastanawiać Big Grin
Odpowiedz
Ja jestem za, ale chyba nic dla dobra ogółu nie zaśpiewam. A co do samych Gliwic to po wczorajszym wieczorze to sam nie wiem czy tam nie byłem...
Odpowiedz
Występować może średnio, ale wpaść i posłuchać na pewno byłbym rad.
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Odpowiedz
A jaki termin wchodzi w rachubę?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Doskonały pomysł!

Nieszczęśni, którzy słyszeli mój śpiew mogą potwierdzić, że moje występowanie byłoby złym pomysłem. Ale obecność na widowni już teraz zapowiadam niemalże niezależnie od ewentualnej daty (proszę, nie w długi weekend majowy).
Odpowiedz
DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy
a 4 V może być Wink ?
Odpowiedz
Też nie może być Sad Ja dopiero 5 maja wracam do Polski Sad A chętnie bym się wybrał Wink
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
stopawel napisał(a):
DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy
a 4 V może być Wink ?
Bluźnisz waćpan Wink toż przecież długi weekend jak nic.
A tydzień później, w sobotę?
Odpowiedz
Agatka mówi, ze żadnej imprezy nie zrobi, bo nie ma czasu i prosi termin czerwcowy i pyta się w dodatku o jakiej knajpie myśli organizator.

Agatka Pozdrawia Smile
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Bluźnisz waćpan toż przecież długi weekend jak nic.
droga waćpanno długi jak dla kogo :'
Odpowiedz
stopawel napisał(a):droga waćpanno długi jak dla kogo :'
Rozumiem, że zdajesz wtedy polski Smile?
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Rozumiem, że zdajesz wtedy polski
no myślę że zdaję Smile
Odpowiedz
Witam

Chętnie właczę się w projekt i mogę dać głos w miarę swoich mozliwośc wokalno-instrumentalnych. Czekam na szczegóły. ( próbki w dziale z twórczością własną).

Pozdrawiam.
Nie ma złych wierszy. Są wiersze o niczym.
Odpowiedz
Cześć! Smile
Jak najbardziej postarałabym się być, ale rada bym była żeby nie w dni matur moich się to odbyło Sad
Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?:> Big Grin
Naturalnie z braku talentów muzycznych śpiewać nie dam rady, że o graniu nie wspomnę, ale pomysł bardzo mi się podoba Smile
Również czekam na dane Smile
Pozdrawiam, Kasia Smile

[ Dodano: 17 Marzec 2007, 23:12 ]
A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu? Big Grin
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?
A może raczej w czerwcu?
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?
Podobno Latarnię mają na myśli.
Pozdro666 Smile
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):
Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?
A może raczej w czerwcu?
To może w kwietniu, a później powtórka w czerwcu? Swoją drogą, jak na kwestię daty zapatruje się Autorka tematu?
Odpowiedz
Jeśli faktycznie Latarania, to pomysł podoba mi się jeszcze bardziej Big Grin (taki sentyment do latarni i mleczarni we mnie tkwi Smile )
Ale czekamy na potwierdzenie Wink
Właśnie, dwa razy też byłoby fajnie Big Grin I też pytam, jaką datę proponuje Organizator Główny? :>

[ Dodano: 18 Marzec 2007, 20:12 ]
Coś czuję, że datę ustali ilość wykonawców, jak sie znajdą, to będzie Wink
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Witam na Waszym forum, czytam je od dawna....

Pomysł z koncertem w Gliwicach rewelacyjny !!!

Zapewniam conajmniej 5 osób. Co do terminu im szybciej tym lepiej.

pozdrawiam

Przem
"Pamietajcie Wy o mnie....

... przecież wrócę, gdy zacznie sie dzień"
Odpowiedz
Ja proszę o piątek wieczorem... żebym dojechać zdążyła Big Grin bo w soboty wieczorem ciężkie są powroty....
A do terminu jakoś się może dostosuję Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
E tam piątek. Dajcie szansę tym, którzy mieliby z jakichś Krakówków dojeżdżać Wink
Odpowiedz
Gliwice, Bytom... w zasadzie rzut beretem Smile byłoby świetnie, jeśli ziszczą się obydwa koncerty i się jakąś grupkę sympatyków stworzy. Możnaby stworzyć śląskie stowarzyszenie sympatyków twórczości Barda Smile i oczywiście twórczości autorskiej. Dlatego chętnie zaangażuje się w ten wieczorek w Gliwicach w miarę możności, wraz ze swoim zespołem może? Smile
Żyjemy! Dobra nasza!
Odpowiedz
Firey napisał(a):Co Wy na to?
Wiesz już Pani, co my na to. Konie osiodłane, zbroje naoliwione, w ostrzach mieczy słońce świeci - cóż dalej? *-`-
Odpowiedz
Informacja jest zbyt błaha żeby tworzyć nowy temat, a ponieważ dotyczy koncerciku w klubie "Latarnia" w Gliwicach to piszę tutajBig Grin Otóż 29.03.2007 (jutro Smile) ) o godz. 20:00 we wspomnianym klubie odbędzie się koncert mojego kumpla ze studiów Krzysztofa Famulickiego wraz z kapelą (oprócz Krzyśka na scenie na pewno wystąpi jeden gitarzysta, a czy ktoś jeszcze? - tego nie wiem :' ). Krzychu zajmuje się muzykowaniem pół-profesjonalnie. Kiedyś śpiewał we własnym zespole, teraz od czasu do czasu organizuje występy takie jak ten. Świetnie śpiewa i gra na gitarze. Pisze też własne teksty.
Z tego co wiem to repertuar będzie utrzymany w klimacie rockowo-bluesowo-poetyckim. Można się spodziewać kilku autorskich kompozycji, ale przeważać będą covery. Pojawią się dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego: "Bob Dylan" i "Syn marnotrawny". Za wykonanie "Syna marnotrawnego" Krzysiek zdobył jakiś czas temu wyróżnienie na czymś w rodzaju festiwalu piosenki poetyckiej (bliższych informacji na ten temat nie posiadam). Wstęp jest oczywiście darmowy. Gorąco zachęcam więc wszystkich do odwiedzenia jutro Latarni w Gliwicach Smile

[ Dodano: 28 Marzec 2007, 23:26 ]
Gdyby to jednak kogoś interesowało to z przykrością zawiadamiam, że koncert został odwołany z powodu awarii sprzętu nagłaśniającego ;(
"...Ja wolę skok
Przez blask i mrok
Na tyczce drwin, bez zbędnych zwłok
Nad każdym błotem śmignąć i nad każdym gnojem..."
Odpowiedz