Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rysunek z "Suplementu"
Mam takie pytanko, ja wiem , ze tu sie rozmawia na strasznie wazne tematy ,a to o co zapytam pewnie wazne nie jest ,ale jednak zapytam :Smile

Ze wzgledu na to co robie w zyciu, zwracam uwage na roznego rodzaju rysunki chartow i znalazlam taki w ksiazeczce do "suplementu " , czy ktos cos wie na ten tamat . Skąd ten pies ?

[Obrazek: 1d6a0b0afa7065ad.jpg]
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, ale nie musisz się wcale swojego pytania wstydzić. To forum jest m.in. po to, żeby takich rzeczy się dopwiadywać.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Nie wiem czy taka odpowiedź Pan zadowoli: jest to rysunek Jacka Kaczmarskiego, wykonany w drugiej połowie lat 70. Czyj pies zainspirował artystę - tego się już raczej nie dowiemy.
Odpowiedz
A to ,to juz wiem , ale wlasnie czyj pies . Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
arcturus napisał(a):Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .
Cierpliwości. Jest tu zapewne kilku kynologów amatorów i to bardzo uczynnych.

A jeśli interesują Cię takie aspekty, to może pokaż ten rysunek na forum o psach? Tak się pewnie lepiej znają.
Odpowiedz
Ale ja wiem jaki to pies na 100 % tylko skad on u JK ? Big Grin
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
arcturus napisał(a):Ale ja wiem jaki to pies na 100 % tylko skad on u JK ? Big Grin
Może z ulicy ?
Odpowiedz
Na pewno Wink
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):Może z ulicy ?
Na fotelu?

arcturusie, a dlaczego tak Cię to interesuje?
Odpowiedz
Edyta napisał(a):Na fotelu?
dobry rysownik bez problemu przełoży
Odpowiedz
Bo mnie to zaskoczylo , po prostu charty to nie sa psy , ktore tak sobie biegaja po ulicach i sa popularne . A ze od dluzszego czasu zbieram materialy o chartach wogole , a na dodatek znajduje jednego tam gdzie go sie najmniej spodziewalam . Dlatego pytam . Gdzies JK musial sie z chartami zetknac , moze ktos znajomy mial , albo co . Nie wiem ...
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
A co, tak ciężko się z chartem zetknąc, że to taka sensacja??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Co Wy jacyś tacy szorstcy jesteście? Zobaczyła charta i zapytała - byc moze ktoś bedzie znać szczegóły. A tu zaraz hiszpańska inkwizycja - "a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.
Odpowiedz
O matko, to sobie zagladnijcie na moja www to zobaczycie czemu sie intersuje . Kurcze , zaciekawilo mnie i juz .
A mowilam ,ze az boje sie zapytac , bo tu same powazne tematy ,a ja tu z takim niewaznym glupstwem wylatuje .
Ale mnie to interesuje i juz . :wredny:
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Zobaczyła charta i zapytała - byc moze ktoś bedzie znać szczegóły. A tu zaraz hiszpańska inkwizycja - "a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.
no i ja też zapytałem, bo mnie to interesuje i już. Co w tym szorstkiego?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
To ja odpowiadam . Uwaga !
Tak ciezko sie zetknac teraz , a tym bardziej wtedy kiedy bylo to rysowane .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Co w tym szorstkiego?
Masz szorstką skórę na twarzy. Może zrób sobie maseczkę? Smile)
Odpowiedz
<------------------------------- a jak myślisz co mam na zdjęciu :>
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):"a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.
1. Napisz proszę, jak można grzecznie zadać pytanie: dlaczego to Cię interesuje.
2. Normalniejszym zachowaniem wydaje mi się zapytać, niż przejść do porządku dziennego nad niewiadomą ( w tym wypadku niewiadomą jest - dlaczego to uż. interesuje). Czasami oczywiście dostaje się za to po dupsku, ale pytać chyba warto.
Odpowiedz
dobra bo od Charta przechodzimy do szorstkości pytań Smile
Odpowiedz
arcturus napisał(a):Bo mnie to zaskoczylo , po prostu charty to nie sa psy , ktore tak sobie biegaja po ulicach i sa popularne .
Może to chart a może pies w typie charta, czyli kundel o charcich cechach?
arcturus napisał(a):. Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .
Coś takiego: <!-- m --><a class="postlink" href="http://nessus.gunslingers.org/2003-09%20-%20North%20Carolina%20Beach%20and%20California%20Hiking/0097%20Tired%20Whippet.jpg">http://nessus.gunslingers.org/2003-09%2 ... hippet.jpg</a><!-- m --> ?
hmmm, no może? Na pewno na takim fotelu mieści się któryś z mniejszych chartów, czyli chortaj albo chart polski to to raczej nie jest Wink
Ale czemu nie np. Piccolo Levriero Italiano?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):hmmm, no może? Na pewno na takim fotelu mieści się któryś z mniejszych chartów, czyli chortaj albo chart polski to to raczej nie jest Wink
Ale czemu nie np. Piccolo Levriero Italiano?
A nie mówiłam! Cierpliwość popłaca.
Odpowiedz
Nie to na 100 % whippet ,na rysynku sa ujete dosc wprawnie cechy tej rasy np. ksztalt glowy . To bardzo ladnie narysowany i z takim fajnym wyczuciem whippecik .

Nie Panie Pawle ,ani chortaj ,ani chart polski na pewno nie , ale to akurat nie szkodzi .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz
Napisałem kilka dni temu w sprawie psiaka do Jarosława Lindenberga. Pamięta on, że w połowie lat 70tych u Jacka mieszkał przez moment żółty niski i podłużny szczeniaczek, ale był to kundelek.
Odpowiedz
Hmmm , to nie ten. No chyba ,ze JK tak go chcial narysowac .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości