Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Na forum Karczmar uż. KN. napisał(a):Drodzy Kaczmarofile!
Z ogromną dumą i przyjemnością zawiadamiam, że z okazji jubileuszu 50. urodzin Jacka Kaczmarskiego firma Pomaton-EMI wydaje zestaw 37 płyt z twórczością Jacka! Arka Noego - bo tak nazywa się nowe wydawnictwo - składa się z trzech części. Pierwsza i druga to odpowiednio „Syn marnotrawny” i „Suplement” – w kształcie, w jakim funkcjonują jako samodzielne wydawnictwa. Trzecia część to osiem płyt: Zbroja i Przejście Polaków przez Morze Czerwone – dwa niewydane dotychczas programy, Między nami – album zawarty w „Synu marnotrawnym”, ale tutaj w klasycznej (a dla wielu miłośników twórczości Jacka – kanonicznej) wersji wykonawczej (live, na gitarę i głos) oraz pięć płyt zawierających materiał z archiwum Radia Wolna Europa – „Kwadranse Jacka Kaczmarskiego”, czyli piosenki z rozbudowanym, autorskim komentarzem.
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
To nie fair, że teraz jeszcze coś dokładają :/
Przecież nie będę jeszcze raz całego Boxu i Suplementu kupował (a i cena z pewnością słuszna będzie )
Pozostaję więc tylko nagrania z wiadomego źródła (chyba, że dałoby się namówić Pomaton na wydanie samych dodatków oddzielnie :znudzony: )
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 185
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
też uważam że powinna być możliwość dokupienia tej 3 części oddzielnie...
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
To jest moim zdaniem głupota. Kto to kupi?
[ Dodano: 2 Marzec 2007, 18:00 ]
znaczy się tej całej Arki Noego
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Alek napisał(a):To jest moim zdaniem głupota. Kto to kupi? Pewnie Ci sami, którzy kupują swoje n-te egzemplarze "Ale źródło..." podbijając uprzednio cenę do > 300 zł
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Na forum Karczmar uż. KN. napisał/a: Eh, Pati, KN się nad boksem napracował a Ty piwka zbierasz... To się nazywa umieć się ustawić.
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Zrobić piwka na Karczmarze to KN dostanie :]
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
To już tak ładnie się nie sprzeda... ktoś kto ma już box i suplement kolejnych 200-250 zł nie wyda lekka ręką. Powinni wydać też trzecią część oddzielnie. Na allegro.pl znów będą porozbijane boxy szły hurtowo .
Inna rzecz, że to już drugi taki numer. Poprzednio zaczęli wydawać 2 w cenie 1 i przestali w połowie bo box wyszedł...
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
taakk. Gratuluje rozumu panom Pomatonu... Nie mam zamiaru wydawac około 250 zł za suplement i box które już mam :/ jesli nie wypuszczą "Suplement vol.2" to chyba aktywuje sobie konto na allegro
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Artur napisał(a):To już tak ładnie się nie sprzeda... ktoś kto ma już box i suplement kolejnych 200-250 zł nie wyda lekka ręką. Widzę, że Państwo patrzycie na sprawę silnie przez pryzmat swojego aktualnego budżetu. A przecież ten box ma być wydawnictwem na lata, skarbnicą nagrań Jacka Kaczmarskiego. Przecież to nie jest album zespołu młodzieżowego, który żyje kilka tygodni.
Artur napisał(a):Powinni wydać też trzecią część oddzielnie. Owszem, to byłoby wskazane.
Artur napisał(a):Na allegro.pl znów będą porozbijane boxy szły hurtowo Widzi Pan w tym coś złego?
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Cha, a ja nie kupiłem jeszcze suplementu i utraciłem bezpowrotnie dwie płyty z Boxu, więc lekką ręką najprawodpodobniej kupię całośc Ach, cóż jednak znaczy zbierać na inny cel i odejmować sobie od ust. Miałem nosa.
A tym, którzy już posiadają box i suplement, cóż... wypada mi tylko współczuć.
..::Zdravim::..
Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):patrycja napisał(a):Na forum Karczmar uż. KN. napisał/a Eh, Pati, KN się nad boksem napracował a Ty piwka zbierasz... To się nazywa umieć się ustawić. Zgadzam się. To niesprawiedliwe, że to właśnie Pat w tym wątku zbiera takie brawa płynnozłociste.
Dlatego też ja postawiłem wirtualne piwo Lutrowi.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Widzę, że Państwo patrzycie na sprawę silnie przez pryzmat swojego aktualnego budżetu. A przecież ten box ma być wydawnictwem na lata, skarbnicą nagrań Jacka Kaczmarskiego. Przecież to nie jest album zespołu młodzieżowego, który żyje kilka tygodni. Zgadzam sie, ale nie rozumie dlaczego nie wydano po prostu trzeciej czesci. Ja mam np. komplety 'mlodziezowych zespolow' miedzy innymi 'The Beatles' i nie bylam zmuszana kupowac dubletow. Nie najwspanialszy to pomysl, biorac pod uwage, ze to jednak glownie mlodzi ludzie , ktorzy raczej musza patrzec na swoj budzet, kupuja. Coz ja ta 'skarbnice' pewnie kupie, a box i Suplement ktos dostanie w prezencie...Chociaz byloby praktyczniej dokupic to czego brak, prawda?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
fajnie, że coś wydają, ale nie da się ukryć, że jest to dość perfidne posuniecie. Zobaczymy, jak na to zareaguje rynek.
Reputacja:
2
Jaśko napisał(a):fajnie, że coś wydają, ale nie da się ukryć, że jest to dość perfidne posuniecie. Zobaczymy, jak na to zareaguje rynek. To nie firma charytatywna . Miejmy nadzieje, że naprawdę na allegro je porozbijane będą sprzedawać. A to co się powtórzy z boxem i suplementem to już chyba po 5 zł będzie chodzić
Reputacja:
0
ja sie zastanawiam czy teraz nie sprzedac boxa i suplementu i nie martwić sie o dokupienie reszty
Reputacja:
2
Tomek_Ciesla napisał(a):ja sie zastanawiam czy teraz nie sprzedac boxa i suplementu i nie martwić sie o dokupienie reszty Nie podrzucaj pomysłu innym, bo ceny spadną
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Nie podrzucaj pomysłu innym, bo ceny spadną :wstyd: zawsze byłęm kiepski z ekonomii ale dzieki za korepetycje na przyszłość będę miał krótszy jezyk
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):jetem pierwsza do kupna. No ale chyba tylko Ty. Forumowicze są ubodzy, kręcą nosem, że Arka Noego wydana, jak tylko pojawia się coś nowego to najpierw pytają o cenę. Chyba, że rząd Danii mógłby to wydawnictwo dofinansować
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):No ale chyba tylko Ty Chyba nie tylko ja. Z Arka inna sprawa, bo dublety.A jedno CD nie byloby znow az tak drogie - mysle.Moze sie myle, ale coz, kupilabym.
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Alek napisał(a):To jest moim zdaniem głupota. Kto to kupi? Ja !!
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):Forumowicze są ubodzy, kręcą nosem, że Arka Noego wydana, jak tylko pojawia się coś nowego to najpierw pytają o cenę. Nie widzę niczego złego w pytaniu o cenę, choć ja akurat nie pytałem. Natomiast owszem, narzekam na dość nieelegancki marketing dwóch poprzednich zbiorków.
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
I ja
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):No ale chyba tylko Ty. Jeszcze ja. A co do Arki, to szczerze mówiac po prostu nie mam ochoty wydawać pieniedzy dwa razy na coś co mam. może to takie zboczenie, albo po prostu zdrowy rozsądek
Reputacja:
0
ja nie mam wyjścia albo kupie czesci na allegro albo sprzedam co amm i kupie całość najwyżej kupie całość i niczcego nie sprzedam chociaż nie lubię marnować 250 zł
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Tomek_Ciesla napisał(a):A co do Arki, to szczerze mówiac po prostu nie mam ochoty wydawać pieniedzy dwa razy na coś co mam. może to takie zboczenie, albo po prostu zdrowy rozsądek ale Arki przecież nie masz
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Ja tez
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Marku, każdy rozumie, że Pomaton to nie firma charytatywna. Ale, wg mnie, miałaby większe zyski, gdyby wydała i Arkę Noego i Suplement 2 . Ci co mają box i suplement będą teraz kombinować, jak zdobyć Suplement 2, zarobią ci na allegro. A tak to i wilk byłby syty i owca cała.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):Pati, nie mów do mnie tak brzydko.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):ale Arki przecież nie masz ale suplement i box tak ;p
|