Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie.
Paweł Konopacki napisał(a):Mam wrażenie, Jakubusiu, że czytasz jakieś zupełnie inne Forum. Zgadza się! Czytam i dość aktywnie uczestniczę jeszcze w dwóch innych.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie. Spoko, przyzwyczailiśmy się. Dziś przepraszasz, jutro narobisz kolejnego zamieszania. Pojutrze znów przeprosisz, albo nie. W sumie co Ci szkodzi przeprosić. Żadnej odpowiedzialności za swoje słowa przecież nie ponosisz.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zgadza się! Czytam i dość aktywnie uczestniczę jeszcze w dwóch innych No, to może z dwoma innymi Grzegorzami Dudzińskimi też korespondujesz? Jeden nazywa się Kapitan Nemo, a drugi Ćwirek. Obaj mieszkają w Zielonce.
Widzisz, ja np. czytałem mail GD do Paci i w nim nie tylko nie ma żadnych pretensji o publikacje, ale wręcz autor wyraża zadowolenie, że jego opis sytuacji związanej z płytą dotarł do szerszego grona czytelników (GD nie jest chyba zalogowany na forum). Zamieszczenie linka do nagrań z festiwalu też odbyło się na prośbę Pana Dudzińskiego - Jako kontynuacja upublicznienia kwestii zgody na publikację nagrań z imprezy.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):dvd z koncertu. Ale z tego nie wynika, jakoby to miał być zapis video.
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie. Spoko, przyzwyczailiśmy się. Dziś przepraszasz, jutro narobisz kolejnego zamieszania. Pojutrze znów przeprosisz, albo nie. W sumie co Ci szkodzi przeprosić. Żadnej odpowiedzialności za swoje słowa przecież nie ponosisz. Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie?
Paweł Konopacki napisał(a):No, to może z dwoma innymi Grzegorzami Dudzińskimi też korespondujesz? Z tym, który napisał do mnie m.in. "To był prywatny mail, tylko do Paci. Nie wiem, po jaką cholerę wrzuciła go na forum."
Paweł Konopacki napisał(a):(GD nie jest chyba zalogowany na forum) Nie jest. Choć może niebawem się to zmieni, gdyż dziś poprosił mnie o link.
[ Dodano: 17 Luty 2008, 21:59 ]
Jaśko napisał(a):Ale z tego nie wynika, jakoby to miał być zapis video. To prawda, nie musi oznaczać. Lecz kiedy informuje się o dvd, to zazwyczaj sugeruje to, iż chodzi o video.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Z tym, który napisał do mnie m.in. "To był prywatny mail, tylko do Paci. Nie wiem, po jaką cholerę wrzuciła go na forum." Oj, chyba ujawniłeś fragmenty prywatnego maila GD do Ciebie? Rozumiem, że za zgodą autora  Kuba Mędrzycki napisał(a):Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie? Oczywiście. Rzecz jednak w tym, ze Patrycja nie łazi za Tobą krok w krok (niczym pinczer za nogawką swojego pana) i nie przypomina Ci o obowiązku brania odpowiedzialnosci za swoje słowa. Rzecz w tym, ze to nie Pacia z uporem maniaka powtarza Ci, jak to należy uważać na słowa wypowiedziane publicznie.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Oj, chyba ujawniłeś fragmenty prywatnego maila GD do Ciebie? Rozumiem, że za zgodą autora Skoro pojawiły się wcześniej opinie, że w takiej sytuacji, zgoda autora nie jest niezbędna, no to cóż... Poza tym, nie chciałem być gołosłownym.
Paweł Konopacki napisał(a):[quot="Kuba Mędrzycki"]Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie? Oczywiście.[/quote]
Cieszę się, że w tej kwestii jesteśmy jednomyślni.
Paweł Konopacki napisał(a):Rzecz jednak w tym, ze Patrycja nie łazi za Tobą krok w krok (niczym pinczer za nogawką swojego pana) i nie przypomina Ci o obowiązku brania odpowiedzialnosci za swoje słowa. Rzecz w tym, ze to nie Pacia z uporem maniaka powtarza Ci, jak to należy uważać na słowa wypowiedziane publicznie. Czy Ty aby nie pomyliłeś adresatów?
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak się tylko zastanawiam kto i skąd rejestrował koncert. Xaos. Kamera stała (prawie) cały czas na środku.
Ja pewnie trzymałem przez chwilę kamerę Gośki, ale to raczej o nagraniach Andrzeja może być mowa. Przyznaje sie, mam czesc nagran wideo, w miare dobrej jakosci (~4h). Udalo mi zarejestrowac kilku poczatkowych wykonawcow, potem rozpadal sie deszcz i tylko biegalem z aparatem fotograficznym i gdy przestalo padac, ostatnich wykonawcow oraz Patrycje  Musze powiedziec, ze za kazdym razem, gdy to ogladam, powraca tamten klimat...
Takze przez chwile widzialem profesjonalistow z kamera (chyba z TVP lokalnej). Niestety, tylko przez chwile.
Przygotowalem maly 20-sekundowy sampel z moimi kolegami, mam nadzieje, ze sie nie pogniewaja 
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/tmp/ZbyszekLukaszIrek.mp4">http://galeria.efez.net/tmp/ZbyszekLukaszIrek.mp4</a><!-- m --> (w celu odtworzenia nalezy posiadac w miare nowe kodeki wideo /x264/ lub program vlc /videolan/).
Ponizej strona z plikami wideo osadzonymi w stronie, moze komus bedzie poprawnie dzialac:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/Bydgoszcz20070512/?g2_page=23">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/By ... g2_page=23</a><!-- m -->
lub ostatecznie
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=5pmlIs_vXk8">http://www.youtube.com/watch?v=5pmlIs_vXk8</a><!-- m --> (niestety, ze zlymi proporcjami obrazu).
Caly czas mam pewne watpliwosci odnosnie udostepnienia calosci posiadanego materialu. Nie chcialbym np. w czasie kolejnych edycji festiwalu zostac poproszonym przez organizatorow lub wykonawcow o wylaczenie moich urzadzen rejestrujacych
Co o tym sadzicie? Ogolnie, to nie lubie trzymac takich rzeczy tylko dla siebie
X.
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/</a><!-- m -->
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Ja pewnie trzymałem przez chwilę kamerę Gośki, ale to raczej o nagraniach Andrzeja może być mowa. Zgadza się, kamerę miałam, ale - niestety - okazało się, że coś było "nie tak" z ładowaniem baterii, zabrałam ze sobą dwie "ledwo żywe" i z nagrywania niewiele wyszło...  (
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
xaos napisał(a):Co o tym sadzicie? Ogolnie, to nie lubie trzymac takich rzeczy tylko dla siebie Pewnie wypadałoby zapytać wykonawców, czy nie mają nic przeciwko... Chociaż takie rozdawanie w wąskiej grupie znajomych nagrań z otwartego koncertu plenerowego, to chyba nic złego...
Ja bardzo chętnie wszedłbym w posiadanie takiej pamiątki.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Ja bardzo chętnie wszedłbym w posiadanie takiej pamiątki. Ja też!
pkosela napisał(a):Pewnie wypadałoby zapytać wykonawców, czy nie mają nic przeciwko... Ale ich tam było bardzo dużo, mogło by powstać spore zamieszanie...
Liczba postów: 42
Reputacja:
0
Cos wymyslilem, powinno byc zgodne z prawem i dobrymi obyczajami
Jestem wlascicielem nagran, ale nie mam praw do ich nieograniczonego rozpowszechniania.
Wrzuce wideo na moja galerie, ale nie bedzie ono ogolnie dostepne a tylko dla posiadaczy kont  To bedzie oznaczalo najblizszy krag znajomych, wiec nie powinno byc problemow prawnych. Natomiast, jesli zglosi sie do mnie jakis wykonawca z prosba o usuniecie plikow z jego wystepem, bede zmuszony je usunac.
W najblizszym wolnym czasie wyciagne nagrania z archiwum, potne na poszczegolne utwory i udostepnie na powyzszych zasadach. Co sprytniejsi beda w stanie podstawic sobie udostepnione nagrania audio ze stolu i cieszyc sie bogactwem wrazen audio-video
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/</a><!-- m -->
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Pomny na niedawne mecyje toruńskie - przypominam wszystkim, że jutro mija termin nadsyłania zgłoszeń do konkursu festiwalu bydgoskiego...
Liczba postów: 1,018
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
No, zgłosiliśmy się 7 po północy, ciekawe, czy nas przyjmą :wow:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Hehe no to nie wiadomo
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Liczba postów: 146
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Ktoś z forum jeszcze się zgłosił?
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Reputacja:
1
Radek Książek napisał(a):Ktoś z forum jeszcze się zgłosił? Myślę, że tak. W końcu cztery tysiączki piechota nie chodzą.
Reputacja:
0
Z tego co czytałem, to poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl:
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
ja się zgłosiłam...
ale ze mnie taka forumowiczka i taka spiewaczka...że chyba nie bardzo
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja wraz z kolegą pianistą.
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
w razie czego tu -> http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=6043
jest temat a propos tegorocznego konkursu
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Reputacja:
0
Radek Książek napisał(a):poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl: To akurat nic dziwnego!  I chyba dobrze!
Reputacja:
0
i chyba nie jest nawet dziwne skoro większość wykonawców jak i milośników JK skupia sie na tym forum...
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Kinga napisał(a):chyba nie jest nawet dziwne skoro większość wykonawców jak i milośników JK skupia sie na tym forum...  E, spodziewam się, że miłośnikó jest jednak nieco więcej. A i wykonawców pewnie też.
Reputacja:
1
Radek Książek napisał(a):Z tego co czytałem, to poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl: Każda okazja jest dobra.
Kinga napisał(a):ja się zgłosiłam...
ale ze mnie taka forumowiczka i taka spiewaczka...że chyba nie bardzo No to po co się zgłaszałaś?
Reputacja:
0
w zasadzie to juz biore udział bo przeszłam z koncertu toruńskiego...
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):I chyba dobrze! Bardzo dobrze
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Właśnie odebrałam płytkę z nagraniami z zeszłorocznego festiwalu. Nie potrafię wrzucić, proszę o cierpliwość, poproszę Pawła, żeby wrzucił wieczorem. Jeśli nasz lichy internet tego nie udźwignie, będą dostępne jutro.
Powiem, że "Ostatnie Dni Norwida" w wykonaniu Elizy oraz "Powrót z Syberii" Kaczorka nadal powalają
[ Dodano: 6 Maj 2008, 18:42 ]
"O krok" w wykonaniu Henryka Jaskulskiego super, przez chwilę pomyślałam, że to Ojciec, niższe partie brzmią niemal identycznie.
"Chude Dziecko"
Reputacja:
1
berseis13 napisał(a):Właśnie odebrałam płytkę z nagraniami z zeszłorocznego festiwalu. Nie potrafię wrzucić, proszę o cierpliwość, poproszę Pawła, żeby wrzucił wieczorem. Jeśli nasz lichy internet tego nie udźwignie, będą dostępne jutro. No, ale przecież od dawna są dostępne tutaj . Wrzucanie ich na forum, nie ma więc większego sensu.
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):No, ale przecież od dawna są dostępne tutaj . Racja, to przepraszam
"Chude Dziecko"
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Racja, to przepraszam  Nie ma za co przepraszać, lepiej pomyłkowo dwa razy, niż wcale!
|