Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festiwal w Bydgoszczy
Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie. Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Mam wrażenie, Jakubusiu, że czytasz jakieś zupełnie inne Forum.
Zgadza się! Czytam i dość aktywnie uczestniczę jeszcze w dwóch innych.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie.
Spoko, przyzwyczailiśmy się. Dziś przepraszasz, jutro narobisz kolejnego zamieszania. Pojutrze znów przeprosisz, albo nie. W sumie co Ci szkodzi przeprosić. Żadnej odpowiedzialności za swoje słowa przecież nie ponosisz.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zgadza się! Czytam i dość aktywnie uczestniczę jeszcze w dwóch innych
No, to może z dwoma innymi Grzegorzami Dudzińskimi też korespondujesz? Jeden nazywa się Kapitan Nemo, a drugi Ćwirek. Obaj mieszkają w Zielonce.
Widzisz, ja np. czytałem mail GD do Paci i w nim nie tylko nie ma żadnych pretensji o publikacje, ale wręcz autor wyraża zadowolenie, że jego opis sytuacji związanej z płytą dotarł do szerszego grona czytelników (GD nie jest chyba zalogowany na forum). Zamieszczenie linka do nagrań z festiwalu też odbyło się na prośbę Pana Dudzińskiego - Jako kontynuacja upublicznienia kwestii zgody na publikację nagrań z imprezy.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):dvd z koncertu.
Ale z tego nie wynika, jakoby to miał być zapis video.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ok, w takim razie... przepraszam za zamieszanie.
Spoko, przyzwyczailiśmy się. Dziś przepraszasz, jutro narobisz kolejnego zamieszania. Pojutrze znów przeprosisz, albo nie. W sumie co Ci szkodzi przeprosić. Żadnej odpowiedzialności za swoje słowa przecież nie ponosisz.
Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie? Smile
Paweł Konopacki napisał(a):No, to może z dwoma innymi Grzegorzami Dudzińskimi też korespondujesz?
Z tym, który napisał do mnie m.in. "To był prywatny mail, tylko do Paci. Nie wiem, po jaką cholerę wrzuciła go na forum."
Paweł Konopacki napisał(a):(GD nie jest chyba zalogowany na forum)
Nie jest. Choć może niebawem się to zmieni, gdyż dziś poprosił mnie o link.

[ Dodano: 17 Luty 2008, 21:59 ]
Jaśko napisał(a):Ale z tego nie wynika, jakoby to miał być zapis video.
To prawda, nie musi oznaczać. Lecz kiedy informuje się o dvd, to zazwyczaj sugeruje to, iż chodzi o video.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Z tym, który napisał do mnie m.in. "To był prywatny mail, tylko do Paci. Nie wiem, po jaką cholerę wrzuciła go na forum."
Oj, chyba ujawniłeś fragmenty prywatnego maila GD do Ciebie? Rozumiem, że za zgodą autora Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie?
Oczywiście. Rzecz jednak w tym, ze Patrycja nie łazi za Tobą krok w krok (niczym pinczer za nogawką swojego pana) i nie przypomina Ci o obowiązku brania odpowiedzialnosci za swoje słowa. Rzecz w tym, ze to nie Pacia z uporem maniaka powtarza Ci, jak to należy uważać na słowa wypowiedziane publicznie.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Oj, chyba ujawniłeś fragmenty prywatnego maila GD do Ciebie? Rozumiem, że za zgodą autora
Skoro pojawiły się wcześniej opinie, że w takiej sytuacji, zgoda autora nie jest niezbędna, no to cóż... Poza tym, nie chciałem być gołosłownym. Smile
Paweł Konopacki napisał(a):[quot="Kuba Mędrzycki"]Jak się tak dobrze zastanowić, to dokładnie te same słowa można skierować do Patrycji. Czyż nie?
Oczywiście.[/quote]
Cieszę się, że w tej kwestii jesteśmy jednomyślni.
Paweł Konopacki napisał(a):Rzecz jednak w tym, ze Patrycja nie łazi za Tobą krok w krok (niczym pinczer za nogawką swojego pana) i nie przypomina Ci o obowiązku brania odpowiedzialnosci za swoje słowa. Rzecz w tym, ze to nie Pacia z uporem maniaka powtarza Ci, jak to należy uważać na słowa wypowiedziane publicznie.
Czy Ty aby nie pomyliłeś adresatów?
Odpowiedz
pkosela napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak się tylko zastanawiam kto i skąd rejestrował koncert.
Xaos. Kamera stała (prawie) cały czas na środku.
Ja pewnie trzymałem przez chwilę kamerę Gośki, ale to raczej o nagraniach Andrzeja może być mowa.
Przyznaje sie, mam czesc nagran wideo, w miare dobrej jakosci (~4h). Udalo mi zarejestrowac kilku poczatkowych wykonawcow, potem rozpadal sie deszcz i tylko biegalem z aparatem fotograficznym i gdy przestalo padac, ostatnich wykonawcow oraz Patrycje Smile Musze powiedziec, ze za kazdym razem, gdy to ogladam, powraca tamten klimat...

Takze przez chwile widzialem profesjonalistow z kamera (chyba z TVP lokalnej). Niestety, tylko przez chwile.

Przygotowalem maly 20-sekundowy sampel z moimi kolegami, mam nadzieje, ze sie nie pogniewaja Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/tmp/ZbyszekLukaszIrek.mp4">http://galeria.efez.net/tmp/ZbyszekLukaszIrek.mp4</a><!-- m --> (w celu odtworzenia nalezy posiadac w miare nowe kodeki wideo /x264/ lub program vlc /videolan/).

Ponizej strona z plikami wideo osadzonymi w stronie, moze komus bedzie poprawnie dzialac:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/Bydgoszcz20070512/?g2_page=23">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/By ... g2_page=23</a><!-- m -->

lub ostatecznie
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=5pmlIs_vXk8">http://www.youtube.com/watch?v=5pmlIs_vXk8</a><!-- m --> (niestety, ze zlymi proporcjami obrazu).

Caly czas mam pewne watpliwosci odnosnie udostepnienia calosci posiadanego materialu. Nie chcialbym np. w czasie kolejnych edycji festiwalu zostac poproszonym przez organizatorow lub wykonawcow o wylaczenie moich urzadzen rejestrujacych Sad

Co o tym sadzicie? Ogolnie, to nie lubie trzymac takich rzeczy tylko dla siebie Smile

X.
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/</a><!-- m -->
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Ja pewnie trzymałem przez chwilę kamerę Gośki, ale to raczej o nagraniach Andrzeja może być mowa.
Zgadza się, kamerę miałam, ale - niestety - okazało się, że coś było "nie tak" z ładowaniem baterii, zabrałam ze sobą dwie "ledwo żywe" i z nagrywania niewiele wyszło... Sad(
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
xaos napisał(a):Co o tym sadzicie? Ogolnie, to nie lubie trzymac takich rzeczy tylko dla siebie
Pewnie wypadałoby zapytać wykonawców, czy nie mają nic przeciwko... Chociaż takie rozdawanie w wąskiej grupie znajomych nagrań z otwartego koncertu plenerowego, to chyba nic złego...
Ja bardzo chętnie wszedłbym w posiadanie takiej pamiątki.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Ja bardzo chętnie wszedłbym w posiadanie takiej pamiątki.
Ja też!
pkosela napisał(a):Pewnie wypadałoby zapytać wykonawców, czy nie mają nic przeciwko...
Ale ich tam było bardzo dużo, mogło by powstać spore zamieszanie... Smile
Odpowiedz
Cos wymyslilem, powinno byc zgodne z prawem i dobrymi obyczajami Smile

Jestem wlascicielem nagran, ale nie mam praw do ich nieograniczonego rozpowszechniania.
Wrzuce wideo na moja galerie, ale nie bedzie ono ogolnie dostepne a tylko dla posiadaczy kont Smile To bedzie oznaczalo najblizszy krag znajomych, wiec nie powinno byc problemow prawnych. Natomiast, jesli zglosi sie do mnie jakis wykonawca z prosba o usuniecie plikow z jego wystepem, bede zmuszony je usunac.

W najblizszym wolnym czasie wyciagne nagrania z archiwum, potne na poszczegolne utwory i udostepnie na powyzszych zasadach. Co sprytniejsi beda w stanie podstawic sobie udostepnione nagrania audio ze stolu i cieszyc sie bogactwem wrazen audio-video Smile
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/</a><!-- m -->
Odpowiedz
Pomny na niedawne mecyje toruńskie - przypominam wszystkim, że jutro mija termin nadsyłania zgłoszeń do konkursu festiwalu bydgoskiego...
Odpowiedz
No, zgłosiliśmy się 7 po północy, ciekawe, czy nas przyjmą :wow:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Hehe no to nie wiadomo Wink
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
Ktoś z forum jeszcze się zgłosił?
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Odpowiedz
Radek Książek napisał(a):Ktoś z forum jeszcze się zgłosił?
Myślę, że tak. W końcu cztery tysiączki piechota nie chodzą. Big Grin
Odpowiedz
Z tego co czytałem, to poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl:
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Odpowiedz
ja się zgłosiłam...
ale ze mnie taka forumowiczka i taka spiewaczka...że chyba nie bardzo Smile
Odpowiedz
Ja wraz z kolegą pianistą.
Odpowiedz
w razie czego tu -> http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=6043
jest temat a propos tegorocznego konkursu Wink
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Radek Książek napisał(a):poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl:
To akurat nic dziwnego! Wink I chyba dobrze! Smile
Odpowiedz
i chyba nie jest nawet dziwne skoro większość wykonawców jak i milośników JK skupia sie na tym forum... Smile
Odpowiedz
Kinga napisał(a):chyba nie jest nawet dziwne skoro większość wykonawców jak i milośników JK skupia sie na tym forum... Smile
E, spodziewam się, że miłośnikó jest jednak nieco więcej. A i wykonawców pewnie też.
Odpowiedz
Radek Książek napisał(a):Z tego co czytałem, to poprzedni festiwal był zjazdem forumowiczów :rotfl:
Każda okazja jest dobra.
Kinga napisał(a):ja się zgłosiłam...
ale ze mnie taka forumowiczka i taka spiewaczka...że chyba nie bardzo
No to po co się zgłaszałaś? Smile
Odpowiedz
w zasadzie to juz biore udział bo przeszłam z koncertu toruńskiego...
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):I chyba dobrze!
Bardzo dobrze Smile
Padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
padać i wstawać
i wstać!
Odpowiedz
Właśnie odebrałam płytkę z nagraniami z zeszłorocznego festiwalu. Nie potrafię wrzucić, proszę o cierpliwość, poproszę Pawła, żeby wrzucił wieczorem. Jeśli nasz lichy internet tego nie udźwignie, będą dostępne jutro.

Powiem, że "Ostatnie Dni Norwida" w wykonaniu Elizy oraz "Powrót z Syberii" Kaczorka nadal powalają Smile

[ Dodano: 6 Maj 2008, 18:42 ]
"O krok" w wykonaniu Henryka Jaskulskiego super, przez chwilę pomyślałam, że to Ojciec, niższe partie brzmią niemal identycznie.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Właśnie odebrałam płytkę z nagraniami z zeszłorocznego festiwalu. Nie potrafię wrzucić, proszę o cierpliwość, poproszę Pawła, żeby wrzucił wieczorem. Jeśli nasz lichy internet tego nie udźwignie, będą dostępne jutro.
No, ale przecież od dawna są dostępne tutaj . Wrzucanie ich na forum, nie ma więc większego sensu.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No, ale przecież od dawna są dostępne tutaj .
Racja, to przepraszam Smile
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Racja, to przepraszam Smile
Nie ma za co przepraszać, lepiej pomyłkowo dwa razy, niż wcale! Smile
Odpowiedz