02-20-2007, 01:29 PM
jakie utwory moge wykorzystac w pracy maturalnej?? '' historia polski w utworach JK" prosze o pomoc

moze ma ktos pomysł na moja prezentacje?? zapraszam tutaj:)
|
02-20-2007, 01:29 PM
jakie utwory moge wykorzystac w pracy maturalnej?? '' historia polski w utworach JK" prosze o pomoc
![]()
02-20-2007, 01:32 PM
Jeśli chcesz żeby ktoś sensownie Ci odpowiedział to przedstaw najpierw swoje propozycje. Nikt za Ciebie nie zrobi całej prezentacji. To tylko dobra rada - nie złośliwość.
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
02-20-2007, 01:41 PM
,,Mury",,obława" ,,nasza klasa"
02-20-2007, 01:44 PM
Oczywiście możesz wziąć "Jałtę", "Balladę wrześniową", "Katyń", "Tradycję", "Opowieść pewnego emigranta", prawie każdą piosenkę z płyty "Sarmacja" jak i pewnie inne, o których w tej chwili nie pamiętam.
Potwierdzam jednak zdanie Elessar'a, powiedz co planujesz i myślisz, nikt za Ciebie tej pracy nie napisze a wybór utworów jest duży. Pozdrawiam ![]()
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
02-20-2007, 01:47 PM
a tak wogole to ja juz jestem po maturze tylko pomagam kolezance :rotfl:
[ Dodano: 20 Luty 2007, 14:48 ] dziekuje za pomoc... ![]()
02-20-2007, 02:01 PM
Oksana napisał(a):,,Mury",,obława" ,,nasza klasa"Jako odp na temat: ''historia Polski w utworach JK"?? :o Czy wymieniłaś po prostu trzy które znasz? ![]()
02-20-2007, 02:14 PM
jeszcze nie przesluchalam tych utworow napisalam te co dostalam ;( ;(
02-20-2007, 02:20 PM
To przesłuchaj, ale dobra rada: zajmij sie innymi w kontekście tego tematu... Czyli: nie namawiam Boże broń do niesłuchania tych trzech, ale kilkanaście razy przesłuchaj te inne, np. te które wymieniłam wcześniej.
![]() ![]()
02-20-2007, 02:23 PM
oki dzieki bardzo
![]() ![]() ![]()
02-20-2007, 02:33 PM
requiem rozbiorowe
02-20-2007, 02:51 PM
oksana napisał(a):moze ma ktos pomysł na moja prezentacje??może Ty?
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
02-20-2007, 03:02 PM
Dla fizola piwo
![]() ![]()
02-20-2007, 03:30 PM
oksana napisał(a):a tak wogole to ja juz jestem po maturze tylko pomagam kolezance :rotfl:Koleżanka nie ma Internetu, czy potrzebuje rzecznika? ![]() Możesz ją tu zaprosić, chętnie podyskutujemy z nią na temat jej wizji prezentacji.
02-20-2007, 11:11 PM
DuchX napisał(a):Możesz ją tu zaprosić, chętnie podyskutujemy z nią na temat jej wizji prezentacji.I niech koniecznie wstawi swoją fotkę do profilu.
02-22-2007, 11:35 AM
Historia Polski w utworach Jacka Kaczmarskiego to temat bardzo szeroki dlatego żeby podyskutować to faktycznie powinnyście (Ty i koleżanka) zamieścić jakiś wstępny plan. W każdym razie w twórczości Jacka znajdziemy bardzo liczne odwołania do historii Polski aż od okolic wieku XV po historię najnowszą. Poza tym warto pomyśleć o odwołaniach do malarstwa historycznego
Polecam przedmowę Stanisława Stabro do książki "Jacek Kaczmarski - A śpiewak także był sam" wyd. VOLUMEN - mnie bardzo pomogła ![]()
Miszel
02-23-2007, 09:35 PM
to ja mam pisac ta prace i moja propozycja jest taka:
w wstepie krotka nota o zyciu JK, naspetpnie dwie plazczyzny jego tworczosci.mianowicie okres 2 wojny swiatowiej i okres prl-u. : ![]()
02-23-2007, 09:38 PM
Możesz napisać coś więcej na temat "dwóch płaszczyzn"? Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co masz na myśli...
Jaśko napisał(a):I niech koniecznie wstawi swoją fotkę do profilu.Właśnie!!! :wredny:
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
02-23-2007, 10:06 PM
mam wrazenie ze te plaszczyzny to sa piony
![]() a tak serio ja bym wybral zupelnie inne okresy-np barok i romantyzm albo moze w duetach oswiecenie i renesans i barok i romantyzm-to by bylo naprawde ciekawe-do czego i po co jacek siega czy odwoluje sie z tych epok-dobor dowolny choc nie zawsze szeroki.
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
02-23-2007, 10:14 PM
Nawiązując do wypowiedzi pkoseli, też chciałam to powiedzieć
![]() ![]() A tak serio to właściwie wojna i PRL też może chyba być... Tyle tego, że można na różne sposoby... Ale te dwie płaszczyzny... no też nie rozumiem za bardzo... bo to chyba wynikało jedno z drugiego, nie? czy mi się zdaje? W każdym razie powodzenia ![]()
02-23-2007, 10:18 PM
k. napisał(a):mam wrazenie ze te plaszczyzny to sa pionya moim zdaniem "plaszczyzna", to odpowiednie okreslenie... :wredny: Trzymajac poziom: to gdzie jest ta fotka?
02-23-2007, 10:19 PM
A ja mam fotkę w profilu, mogę zadawać takie pytania? :wredny:
02-23-2007, 10:20 PM
Ale czy mi się wydaje, że w piosenkach JK IIWŚ, to odkrywanie "białych plam", a PRL, to komentowanie bierzących wydarzeń? Wiem, że uogólniam, ale nijak mi to do tematu "Historia Polski w utworach JK" nie pasuje...
[ Dodano: 23 Luty 2007, 23:21 ] Fizol, nie jesteś w moim typie - nie odpowiadam ![]()
02-23-2007, 10:25 PM
Olo, głupie pytanie: przy Twojej fotce, po co Ci ta fotka.
Słyszałam kiedyś o niewidomych, co żądali telewizji w kolorze i dofinansowania w tym względzie... ![]()
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
02-23-2007, 10:30 PM
Fizol no lepiej nie
![]() ![]() No mnie najbardziej tu pasują piosenki, które wymieniłam na początku, jakoś tak bardziej pod historię podchodzą chyba ![]() ![]()
02-23-2007, 10:30 PM
pkosela napisał(a):Fizol, nie jesteś w moim typie - nie odpowiadamSorry, mialem stare zdjęcie. ![]() Odpowiesh teras na muj kłeszczyn jagbym go zadau?
02-23-2007, 10:34 PM
A ja jestem ciekawy, jak swoją teorię obroni zainteresowana... Jeśli nawet nie próbuje, to można przypuszczać, ze rzuciła sobie ot, tak* pierwsze, co przyszło do głowy i czeka licząc na odwalenie całej roboty...
Honoratko? * cholewa, obok jest o interpunkcji, ale ja naprawdę nie wiem jak to się pisze ;( [ Dodano: 23 Luty 2007, 23:36 ] fizol napisał(a):Odpowiesh teras na muj kłeszczyn jagbym go zadau?A jakom mash komure bo po fotce to widzem rze kiepawa inaczej bylaby fotka zaje*** ![]()
02-23-2007, 10:39 PM
Piotrek! Natychmniast sie domagam, kuna, kore i petycji, bo nic nie kumaju...
tylko, kuna nie za drogo! Sorry, ale ja chyba jestem z tych jeszcze bardziej...
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
02-23-2007, 10:41 PM
pkosela napisał(a):A jakom mash komure bo po fotce to widzem rze kiepawa inaczej bylaby fotka zaje***Nokya - Sonnnny, 12 gigapixeli interpolowany do 3 terapixeli! i empeczy! i tżyma mi 20 miesięcy bez uadowania! i spadu mi 100 razy i nic mu sie nei ztauo! d ![]() ![]() ![]()
02-23-2007, 10:48 PM
Gośka, ty mnie tego korka nie wpominaj nawet. A co to, żura z zaciapom nie prubowałaś nigdy?
Ueeee no, muj śfagier to dopiero gościuwa! On ma mp5 PZ* Te, Fizol, a co to interpolowany? Ty nie za durzo czytasz ostatnio? Laski siem martfio o Ciebie.... *Od "pod zpodem" czy tak jakoś...
02-23-2007, 10:52 PM
pkosela napisał(a):Te, Fizol, a co to interpolowany? Ty nie za durzo czytasz ostatnio? Laski siem martfio o Ciebie....to na foróm zalookalem, jakiś ziom rajtną takiego bayera to teraz hodze i zapodaje takie texty i full wypas jest ![]() A tak btw to mi do tego tematu "Mufka" i "Potępienie rozkoszy" pasują. Nie wiem dlaczego, ale mi zawsze do wszystkiego pasują ![]() d ![]()
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|