Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Jakiej "Naszej" grupy? I dlaczego prawych? Imienniku, przecież widać, że Użytkowniczce zamocik_23 "tak się tylko napisało".
Względnie zamotało.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Imienniku, przecież widać, że Użytkowniczce zamocik_23 "tak się tylko napisało".
Względnie zamotało. Aaaaaa, cheba że taaak.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Aaaaaa, cheba że taaak.  Widzisz jakie to proste! W przeciwieństwie do jakże zawiłej kwestii autorstwa wiersza U wrót doliny, tudzież tego kto do rzeczonego utworu napisał muzykę i kto go śpiewał.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Patrzcie... Nic dodać, nic ująć... Brawa za spostrzegawczość i chylę czoło przed wybiórczym humorem- oby dalej tak dopisywał!
Ja od siebie dodam- "bez komentarza"
pozdrawiam
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Simon napisał(a):Aaaaaa, cheba że taaak.  Widzisz jakie to proste! W przeciwieństwie do jakże zawiłej kwestii autorstwa wiersza U wrót doliny, tudzież tego kto do rzeczonego utworu napisał muzykę i kto go śpiewał. I będziesz jej to wypominał do końca życia :/
Nie przesadzajmy
Jak już musisz sie z kogoś nabijać, to możesz ze mnie (ostatnio np. palnąłem głupotę o "Kasandrze" w dziale Szkoła :  ) - mnie to nie rusza
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul- dziękuję za ofiarność *-`-Masz piwko  Ale widzisz, Ty masz niestety inny login, nie mówiąc o tym, że jak widać do omyłek mają prawo uż. o mniej radykalnych przekonaniach. Pasuje mi tutaj pewno zdanie:
"Na ludzką pamięć liczyć nie można... Na niepamieć- niestety też"
I taka malutka rada- ja nie chcę zaczynać wątku konstytucji pod wezwaniem Szymona, ale niech coś poczyta o tej sprzed 1926... naprawdę może się zdziwić...
co do pomyłki- już przeprosiłam i rozgrzebywanie na nowo nie ma sensu.
Jeszcze ciążą na mnie jakieś winy? Chętnie się dowiem
Liczba postów: 349
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):tmach napisał(a):Za to nie życzyłabym sobie takich profesorów jak Lepper. A potrafisz to jakoś uzasadnić czy jedynie powtarzasz wytarte schematy? Garsc informacji o doktorach honoris causa w brytyjskiej Wikipedi.
Kluczem do kontrowersji wydaje sie byc niepotrzebne mylenie tytulow "honorowych" i tytulow naukowych. Lacza je wszak tylko nazwy....
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
tmach napisał(a):Po pierwsze dlatego, że go nie lubię. Cóż za błyskotliwe uzasadnienie wypowiedzi!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):tmach napisał(a):Po pierwsze dlatego, że go nie lubię. Cóż za błyskotliwe uzasadnienie wypowiedzi! a jaki blyskotliwy oceniajacy!!! ...ale chyba nie o tym byla tu mowa?
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Paranoja to była jak jeden "magister" był prezydentem przez dwie kadencje. Czysta paranoja... Lepper jako wice?? Nic nadzwyczajnego, gorsze że taki Miller albo Oleksy mogli byc premierami... Zgadzam się. Poza tym zdaje się, że Lepper całkiem nieźle radzi sobie ze swoim resortem.
Przypuszczam też, że dobrze dogaduje się z rolnikami. Co merytorycznie można mu obecnie zarzucić?
zamocik_23 napisał(a):I taka malutka rada- ja nie chcę zaczynać wątku konstytucji pod wezwaniem Szymona, ale niech coś poczyta o tej sprzed 1926... naprawdę może się zdziwić... Nie sądzę, żebym się zdziwił. Przypominam Ci, że "dyskutowaliśmy" o aktualnej tureckiej konstytucji, którą zacytował Kraśny.
Kraśny napisał(a):W Turcji np. drugi artykuł konstytucji (pierwszy głosi rzecz jasna że Turcja jest muzułmańskim państwem wyznaniowym) stwierdza:
Cytat:(...) dlatego stwierdza się że apostazja we wszelkiej formie karana jest natychmiastową śmiercią bez sądu. Do wymierzenia w imieniu Państwa Tureckiego tejże kary uprawniony jest każdy bez wyjątku przedstawiciel służb mundurowych
Ty najpierw napisałaś, że widziałaś wcześniej ten zapis, a potem:
zamocik_23 napisał(a):Nie wiem, czy drugi, czy dwunasty... Wiem, że jest! A orzynajmniej, że był- teraz musiałabym jeszcze raz sprawdzić. W każdym bądż reie nie słyszałąm, żeby zmieniano konstytucję To chyba nie wymaga komentarza? Najpierw przez parę dni brniesz w zaparte, piszesz takie absurdy, że wszystkim ręce opadają, bo Ci się nawet nie chce sprawdzić oczywistych faktów w Wikipedii albo w Googlu (ogólnie polecam, bo o sięganie do książek drukowanych to Cię nie podejrzewam), a później masz jakieś niejasne pretensje do jakichś Prawych.
Mam do Ciebie, zamociku, ogromną prośbę. Po pierwsze przeczytaj co najmniej dwa razy każdy swój post, zanim go zamieścisz na Forum. Po drugie nie zamieszczaj ich wszystki tylko na przykład co piąty. Po trzecie sięgnij czasem do Słownika języka polskiego. Po czwarte sprawdzaj pisownię, zanim coś wyślesz.
Wybacz, że odpowiadam Ci tutaj, ale nie widzę sensu odpowiadać na "pw", jako, że tego co mi napisałaś po prostu nie rozumiem. Bardzo mi przykro, ale ja naprawdę nie wiem co odpowiedzieć na coś takiego:
Jeśli myslisz, że skłamałam mówiąc o konstytucji Turcji to się myslisz...
Myślę się, że jednak mijałaś się z prawdą. Nie pierwszy i nie ostatni raz zresztą.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):zdaje się, że Lepper całkiem nieźle radzi sobie ze swoim resortem. Niestety, wszystko wskazuje, ze z punktu widzenia polityki gospodarczej radzi sobie srednio, wrecz jest szkodnikiem. Przyklad: ostatnia interwencja na rynku miesnym. Glownym celem dzialalnosci Ministra Rolnictwa nie jest dbanie o dochody rolnikow, tak jak glownym celem Ministra Zdrowia nie jest dbalosc o dochody lekarzy. Rolnicy sa grupa spoleczna, ktora najbardziej skorzystala na wejsciu do UE, jednoczesnie mozna zauwazyc, ze roszczeniowosc tej grupy w stosunku do reszty spoleczenstwa wcale nie oslabla. A.Lepper sprawnie przekuwa nastroje rolnikow w poparcie polityczne - i chyba w tym sensie sobie radzi. Jako polityk, ale nie jako minister.
Reputacja:
0
Szymon- ja nie chciałam tego ciągnąć na formu, bo to, że masz coś do mnie, to chyba sprawa prywatna.. Dlatego skorzystałam z pw, ale widzę, że Ty bardziej preferujesz to wszystko rozdmuchiwać i skupiać się na bzdurach. Szczerze mówiąc, podejrzewałam Cię o odrobinę taktu, ale jakże się myliłam...
Szymon napisał(a):Nie pierwszy i nie ostatni raz zresztą. Ja nie chcę się z Tobą sprzeczać... Jako mistrzowi ironii, ja Ci za pewne nie dorównam, ale nie traktuj tego za pochwałę...
Szymon napisał(a):Ty najpierw napisałaś, że widziałaś wcześniej ten zapis, widziałam podobny fragment podpisany "z konstytucji Turcji"... potem wydrukowany fragment Koranu. mój kolega przesciga się w wynajdywaniu podobieństw pomiedzy prawem a religią, szczególnie jeśli chodzi o islam... Co w tym dziwnego, że podsunął mi kiedyś coś takiego? Szczególnie, że potem czytałam pracę Pana Bielawskiego i jakoś wszystklo się zgadzało. Z tym, że konstytucyjnty zapis pochodził sprzed 1926r. to tyle na ten temat...
Szymon napisał(a):(ogólnie polecam, bo o sięganie do książek drukowanych to Cię nie podejrzewam)
wiesz? to było co najmniej chamskie... na drugi raz albo sobie daruj, albo ulżyj sobie na pw... ja to wyrzucę nie przeczytwaszy, w każdym bądź razie jak widzę, Ty lubujesz się w publicznej krytyce nie zważawszy na to, że tak naprawdę mnie nie znasz i nie wiesz o mnie niczego. Delikatnością i kulturą wszakże nie grzeszysz...
Szymon napisał(a):Wybacz, że odpowiadam Ci tutaj, ale nie widzę sensu odpowiadać na "pw", jako, że tego co mi napisałaś po prostu nie rozumiem. A co było niejasne? To, że wnosiłam o unormowanie stosunków? Opublikuj może mój cały post, zamiast wycinka, w którym zapewne zjechał mi palec z kalwiatury, bądź niechcąchy poprzestawiały mi się literki...
Szymon napisał(a):Bardzo mi przykro, ale ja naprawdę nie wiem co odpowiedzieć na coś takiego To ja się tylko zapytam: Co z Twoją błyskotliwością? Bo raz masz jej za dużo... raz za mało... Ja naprawdę sądziłam, że uda się zawiązać swoisty pakt o "nieagresji" nie mieszając w co całego forum, ale chyba się przeliczyłam, przynajmniej, co do Ciebie...
Pozdrawiam i przepraszam forum za to, co napisałam, ale jak widzę "pw" nie do każdego przemawia. Cóż- i tak bywa...
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Olo napisał(a):Rolnicy sa grupa spoleczna, ktora najbardziej skorzystala na wejsciu do UE, Taka dygresja - całkiem niedawno w jednym z wiślańskich barów hotelowych jakiś - imienia nie pomnę - pijany rolnik z Radomia przez pół wieczoru przekonywał każdego, kto chciał go wysłuchać, że rolnicy na Unii stracili najwięcej, dopłaty bezpośrednie to kropla w morzu potrzeb a on na swoim polu wychodzi na zero. I jeszcze - że telewizja kłamie, tak też mówił. I równolegle z tymi wywodami stawiał kolejne kolejki wszystkiemu i wszystkim w zasięgu wzroku :rotfl:. A jak już się zapruł, to łaskawie pozwolił jakiejś miejscowej licealistce odprowadzić się do pokoju, za który płacił grubą kasę :  .
|