Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Matura 2005
Chciałbym skorzystać z Waszej pomocy
jako tegoroczny maturzysta miałem możliwość wyboru na ustną mature z j. polskiego
wybrałem oczywiście temat związany z Mistrzem, a mianowicie:
"Obraz jako inspiracja dla literatury. Przedstaw na wybranych utworach Jacka Kaczmarskiego"
Jakie obrazy bedące inspirowane obrazami nadawały by się Waszym zdanie najbardziej
za wszelkie sugestie z góry dziękuje!!!!!!!
Misiek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Jeśli wybrałeś taki temat, to chyba sam najlepiej powinieneś to wiedzieć!
To jest paranoja, ta ustna prezentacja. Na siłę nic się nie da zrobić. Pewnie znów mnie zjadą za tego posta, ale to już przyzwoitość by wymagała, żeby nie pisać podobnego pytania. Wziąłeś temat? Znasz twórczość Jacka? NO TO JAKI PROBLEM?
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
nie ma ich aż tak dużo. Ok 50 pewnie. Taką prezentacje można prowadzić bez żadnego przygotowania. Weź np Wojnę postu z karnawałem i już masz kilka.
W książce Krzysztofa Gajdy Jacek Kaczmarski w świecie tekstów jest zestawienie obrazów, jakie były inspiracją dla JK.

Część (chyba nawet większość) obrazów można znaleźć na Śpiewnik.pl. Co prawda tekstów już nie mogą zamieszczać, ale inspiracje zostały Wink
Ja bym banował takich gości.Nic mnie tak nie wkurza jak pytanie w stylu" mam temat do klasóki pomóżcie"
Wybrałaś temat zasuwaj i tyle, żadnych podpowiedzi.

[ Dodano: 2004-10-06, 02:25 ]
I niech Pani moderator przestanie denoralizować nierobów podpowiedziami.
Oj Sławomirze... czy nie za ostro troszkę?... banować?... no no no...
Mi też się nie za bardzo podoba jak ktoś chodzi na skróty ale pamiętam że nie dalej jak dwa dni temu Ty sam napisałeś post w którym domagałeś się odpowiedzi gdzie leży jedna miejscowość w woj. lubelskim... Nikt nie chciał Cię za to banować...
Proponuję poprawianie świata zacząć od siebie...Wink
Bez obrazy...Wink

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
witam wszystkich i pozdrawiam w globalnej wiosce gdzie słychać kanonady słowne i
w real-u

kwasota pospolita-czy 60% kwasoty w organizmie może ktoś wytrzymać?

widocznie wszystkim tak dobrze jak zżera nas codzienna papka medialna.

ostatnie odkrycie noblowska neosemantyczna "asymptotyczność" 1 za fantazje czy metafizyke, a może matematyczną abstrakcje.

oj, ktoś skasował za to ładnych pare $$$$
ale 1/0 jest lepsze Idea
zamiast nazywać duszka spammerem, trzeba by go nazwać oszołomem. ale wiecie co chyba kazdy tak czasem ma ze pisze cos i wplata w to tyle watków naraz bo poprostu tak biegna jego mysli, tyle ze mysli duszka biegna jak po polskiej drodze ( dziury!)
Duszek dostał status Warchoła, za nagminne pisanie nie na temat.
Mateo napisał(a):Oj Sławomirze... czy nie za ostro troszkę?... banować?... no no no...
Mi też się nie za bardzo podoba jak ktoś chodzi na skróty ale pamiętam że nie dalej jak dwa dni temu Ty sam napisałeś post w którym domagałeś się odpowiedzi gdzie leży jedna miejscowość w woj. lubelskim... Nikt nie chciał Cię za to banować...
Proponuję poprawianie świata zacząć od siebie...Wink
Bez obrazy...Wink

Pozdrawiam...

Kurde, ale ja z tej miejscowości matury nie zdaje.Albo innej naukowej francy.Zamiast łazić po goglach prędzej zapytać.Zawsze się życzliwy trafi.
Jednak to nie to samo.
Wink...
W Googlach wyszukanie pełnej informacji na ten temat zajęło mi 1,5 minuty... Jesteś pewien że na Forum odbyło się to szybciej?...
Ale OK... nie zajmujmy się tym bo chyba nie o sprzeczkę tu idzie...Smile
Po prostu wyrozumiałość dla innych i krytyczne patrzenie na siebie pozwala znacznie uprzyjemnić życie... sobie i innym...Smile

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik