Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój temat to:"Omow walory ideowe i artystyczne utworow
Mój temat prezentacji maturalnej brzmi następująco:"Omów walory ideowe i artystyczne utworów Jacka Kaczmarskiego"->Pomoże mi ktoś w tym temacie ;( <prosi> bo nie wiem od czego mam zacząć tzn nie wiem jakie mam utwory dobrać aby były odpowiednie do tego tematu.Myślałam że będzie prościej ale ja sobie sama jakoś nie radzę a czasu nie zostało mi za wiele do oddania prezentacji;(Podsumowując temacik ten jest przyjemny do opracowania ale musze od czegoś zacząć a później pójdzie jak po maśle;p Będę dozgonnie wdzięczna za jakakolwiek pomoc;* *-`- Hmm przedszkolak co do forum to sie zgadza -to moje pierwsze krokiWink
Co do mojej koncepcji ...ja nie czuje sie dobrze w tym temacie wiec dlatego pisze o pomoc bo co prawda nie żałuję wyboru tego tematu i nawet powiem więcej ze im lepiej go poznaje tym bardziej mi sie podoba ale jak zaczyna sie od zera to jest trudno musze przyznać...dopisze wam niebawem co juz mam a czego jeszcze szukam bo teraz ma taki mętlik w głowie i nic nie jest pozbierane w jedna całośćWink
Odpowiedz
Anit88 napisał(a):Mój temat to:"Omow walory ideowe i artystyczne utworow
Utworów J.K. mam rozumieć? :>
Anit88 napisał(a):Bede niedozgonnie wdzieczna
niedozgonnie? Wink a nie: dozgonnie? Wink
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
ajjj fakt :wstyd: dozgonnie:p sorki za blad .Utworów J.K. mam rozumieć? :>Oczywiscie Jacka Kaczmarskiego Smile)
Odpowiedz
To jeszcze mi odpowiedz na jedno pytanie. W jakiem stopniu znasz utwory J. K.? Temat jest bardzo szeroki, taki, że można właściwie wziąć każdy utwór, dlatego dobrze by było wiedzieć, czy masz choćby cień planu?
Odpowiedz
Choć
Klasyk napisał(a):Prawdziwa rozkosz jest w czystej czerwieni,
to jednak nie jest to kolor wskazany dla postów - zwłaszcza całych (punkt 2.5 regulaminu się kłania) :'

Ad meritum: może napisz chociaż jak rozumiesz temat?, jaką masz ogólną koncepcję pracy?
Wtedy możemy dyskutować o utworach Smile

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Aha i napisz temat prezentacji w całości w poście - tematy wątków są z konieczności "obcinane" :]
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):to jednak nie jest to kolor wskazany dla postów - zwłaszcza całych
No tej czerwieni to się chciałam przez grzeczność nie czepiać Big Grin Moderatorzy są od tego :rotfl:
Odpowiedz
Polecam publikacje Krzysztofa Gajdy, niektóre dostępne są tu:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/media/prace/index.php">http://www.kaczmarski.art.pl/media/prace/index.php</a><!-- m -->

Być może choć trochę pomocny okaże się artykuł "Jacek Kaczmarski - poeta tradycji". Ewentualnie książka "Jacek Kaczmarski w świecie tekstów". Nie wiem, jeszcze nie czytałem, bo ostatnio ciężko było zdobyć.

Powodzenia Smile
Miszel
Odpowiedz