Liczba postów: 54
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Nie chodzi mi tu bynajmniej o akordy ,bo takowe posiadam ale mam problem z dopasowaniem bicia i gdzieniegdzie wystepują palcówki, które rowniez nie bardzo wiem jak zagrac. Gdyby ktoś z doświadczonych gitarzystów mógł się podzielić wiedzą był bym wdzięczny.
Pozdrawiam
Wojtek L.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Ale Ty żartujesz czy poważnie pytasz? :o
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
:wstyd: no przepraszam Cie Kubo ale poważnie może precyzując chodzi mi głównie o palcówki
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Po pierwsze najpierw trzeba było zajrzeć do "ZANIM ZAPYTASZ!" i poszukać tabów samemu.
Po drugie taby znajdziesz TUTAJ
Pozdrawiam i miłego grania.
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Reputacja:
0
Dziękuje ślicznie. I nie zdziwiłes sie tak jak Kuba Mędrzycki że ktoś moze czegoś poszukiwać :niepewny: sorry że nie znalazłem tych tabów sam, postanawiam poprawę. co prawda próbowalem z nut ale mi nie wychodziło
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Wojtek L., czy użyłeś wyszukiwarki na stronie albo mapy strony? Polecam takie rozwiązania
Reputacja:
0
Dziękuje Arturze, za radę juz przeprosiłem raz, więcej nie będę. Chciałem tylko zaznaczyć, że zapytałem się jak zagrać ten utwór jak dopasować bicie rownież, czyli tak jak pisze pod nazwą działu muzyka. Mimo wszystko przepraszam.
Pozdrowienia. Miłego Łikędu
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Nie chodzi o przeprosiny . Po prostu mała porada. Chyba czeka mnie małe przerobienie menu...
Reputacja:
0
No w sumie to pod działem MUZYKA pisze "Szukasz chwytów lub nut? Nie wiesz, jak zagrać dany utwór? To miejsce jest dla Ciebie! " . Ale nie ważne. Jeszcze raz pozdrawiam!!
Reputacja:
1
Wojtek L napisał(a):No w sumie to pod działem MUZYKA pisze Proponuję osobny dział ostrzeżeń w kategorii - ortografia tudzież leksykologia. Powtórzę się - gdzie jak gdzie, ale na forum o JK, chyba tym bardziej powinniśmy pilnować polskiego języka. Tym bardziej, kiedy się jeszcze dodatkowo chce grac piosenki patrona.
I ponownie zaznaczam, że moja uwaga nie jest z gatunku złośliwych, ale raczej.. troskliwych. Tylko tyle.
[ Dodano: 10 Luty 2007, 21:17 ]
Wojtek L. napisał(a):chodzi mi głównie o palcówki A, to przepraszam! Jeśli chodzi o palcówki, to pewnie znajdą się tu lepsi fachowcy ode mnie...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Cały powyższy post jest aż ciężki od złośliwości. A mnie uczono, że nie ma głupich pytań. Z odpowiedziami bywa różnie...
Nie ma złych wierszy. Są wiersze o niczym.
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Proponuję osobny dział ostrzeżeń w kategorii - ortografia tudzież leksykologia. Powtórzę się - gdzie jak gdzie, ale na forum o JK, chyba tym bardziej powinniśmy pilnować polskiego języka. Tym bardziej, kiedy się jeszcze dodatkowo chce grac Tak , panie purysto językowy. Graca ma tu wiele związku z tematem.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Reputacja:
0
Wojtek nie ma sprawy , każdy się przecież uczy i każdy ma do nauki prawo, a, że nie każdy jest takim wspaniałym muzykiem jak Pan Kuba to są tacy co nie potrafią od razu wszystkiego zagrać.
PS. Po prostu go olej
Reputacja:
1
bryce napisał(a):Tak , panie purysto językowy. Graca ma tu wiele związku z tematem. Ależ ja się nie czepiam jeśli ktoś zgubi kropkę, tudzież kreskę. Tak może się zdarzyć z pośpiechu albo z braku polskich znaków. Nie jestem za tym, aby popadać w skrajności.
Jednakże, z pośpiechu nie pisze się np. wziąść(to oczywiście nie dotyczy Wojtka, ale innego wątku, w którym także śmiałem zwrócić uwagę).
Ale ok, może my spuścić zasłonę milczenia na tego rodzaju byki. Jeśli Wam to nie przeszkadza...
Bartek.K napisał(a):że nie każdy jest takim wspaniałym muzykiem jak Pan Kuba to są tacy co nie potrafią od razu wszystkiego zagrać. No, to już nie moja wina...
Bartek.K napisał(a):PS. Po prostu go olej Skąd w Panu tyle jadu w tak młodym wieku ? :o
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Bartek.K napisał(a):każdy się przecież uczy i każdy ma do nauki prawo, a, że nie każdy jest takim wspaniałym muzykiem jak Pan Kuba to są tacy co nie potrafią od razu wszystkiego zagrać. No właśnie o to mi chodzi, że nie wszystko się od razu umie. Ale proponuje zakończenie tematu bo niechcący rozpentałem małą wojenkę. Co do zwrózenia mi uwagi na błedy ortograficzne przez pana Kubę bardzo dziekuje!
POZDRAWIAM
Wojtek
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ależ ja się nie czepiam jeśli ktoś zgubi kropkę, tudzież kreskę. Tak może się zdarzyć z pośpiechu albo z braku polskich znaków. Nie jestem za tym, aby popadać w skrajności.
Jednakże, z pośpiechu nie pisze się np. wziąść Oczywiście, racja. Natomiast w pośpiechu napisać :
Kuba Mędrzycki napisał(a):I obawiam się, że byłoby to stanowisko nie tylko mocherów.
już można. Ale zgoda, zakończmy temat. Przecież ja też się nie czepiam.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Reputacja:
1
Wojtek L. napisał(a):No właśnie o to mi chodzi, że nie wszystko się od razu umie. Ależ ja nie twierdziłem, że od razu wszystko się umie. Uważam tylko, że nauka gitarowego bicia przez forum internetowe na niewiele się zda. Wydaje mi się, że przede wszystkim, należy obserwować innych jak grają na gitarze, słuchać i grać, grać, grać!!! Metodą prób i błędów w końcu się załapie. No i oczywiście najlepiej mieć gdzieś pod ręka kogoś bardziej doświadczonego i z nim konsultować postępy. Lub ich brak...
Pozdrawiam panie Wojtku i życzę efektywnej pracy nad warsztatem. Serio !!
[ Dodano: 11 Luty 2007, 12:30 ]
bryce napisał(a):Przecież ja też się nie czepiam. Oczywiście. Do tego stopnia, że w ogóle nie szuka Pan ewentualnych wpadek w innych wątkach.
Pozdrowienia!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Ależ naprawdę proszę nie doszukiwać się tu jakichś zarzutów z mojej strony. Niczego nie szukałem, to był przypadek, że akurat czekało na mnie kilkanaście nieprzeczytanych postów, wśród nich ten jeden . Przecież doskonale zdaję sobie sprawę, że do *** to Panu jeszcze daleko. Sam jestem zwolennikiem poprawnej polszczyzny, zgadzam się w całej rozciągłości, że na forum powinno się pisywać starannie, choć już ideę powstania działu ostrzeżeń oraz kryteriów tam stosowanych jakoś nie do końca potrafię sobie wyobrazić.
Również pozdrawiam!
*** tu mam kilka swoich prywatnych typów użytkowników, którzy jeszcze pewnie nie zauważyli, że mają do dyspozycji przycisk "Pisownia" lub też przedstawiają swoje ulubione usprawiedliwienie - dysleksja
Liczba postów: 1,305
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Skąd w Panu tyle jadu w tak młodym wieku ? :o Kubo być może dla tego,że młody wiek to przejawy wybuchowości i buntu przeciwko wszystkiemu... pewnie dla tego
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Uważam tylko, że nauka gitarowego bicia przez forum internetowe na niewiele się zda. Ja uważam, że można sie czegoś dowiedzieć na temat bicia na forum, np. przy temacie o obławie bardzo mi pomogły podpowiedzi i film instruktarzowy. Uznałem więc, że nie zaszkodzi zapytać i teraz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wydaje mi się, że przede wszystkim, należy obserwować innych jak grają na gitarze, słuchać i grać, grać, grać!! Święta racja!!
Kuba Mędrzycki napisał(a):Pozdrawiam panie Wojtku i życzę efektywnej pracy nad warsztatem. Bardzo dziękuje i również pozdrawiam :
Liczba postów: 130
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wydaje mi się, że przede wszystkim, należy obserwować innych jak grają na gitarze, słuchać i grać, grać, grać!!! Co prawda Wojtek nie napisał w swoim profilu w jakim regionie naszego pięknego Kraju (a kto wie - może i Globu) zamieszkuje, ale radziłbym mu przestudiować dział Spotkania.
Może byłoby mu to po drodze, a takie wspólne muzykowanie bywa zarówno przyjemne jak i pożyteczne.
Pietrek_C
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):Skąd w Panu tyle jadu w tak młodym wieku ? :o Kubo być może dla tego,że młody wiek to przejawy wybuchowości i buntu przeciwko wszystkiemu... pewnie dla tego Barwo 8o rozgryzłeś mnie.
"dlatego"
To ja się pochwalę swoim małym dramatem
Na gitarce "gram" już grubo ponad rok, oczywiście głównie piosenki Kaczmarskiego. Nauczyłem się dość dobrze "grać" Obławę, Naszą klasę i kilkanascie innych (wciąż dochodza nowe) ale jakoś nigdy za Chiny Ludowe nie potrafiłem Murów zagrać. A to przecież naprawde w sumie łatwa piosenka! Jakaś klątwa czy co? Nawet tabulatura, która jest na stronie, mi wejść do łba nie mogła.
Dopiero jak ostatnio wziąłem gitarkę do ręki, po raz tysięczny spróbowałem i baaachh... Jest, "gram" Mury! Nie umiałem i umiem (oczywiscie nie wybitnie bo ja na gitarze tylko "gram") xD
Może Was to nie śmieszy ale mnie bardzo, że mój dramat trwający około roku sie zakończył. Do dziś nie wiem czemu zagrać wczesniej nie mogłem
Piszę "gram" bo jestem samoukiem i do prawdziego grania, tak myslę, to mi daleko. A okreslenie "plumkanie" mi nie pasuje, aż tak źle mi nie idzie.
Ps. Mam 18 lat i wciaz czekam na swój okres buntu, chlip jeszcze się nie doczekałem, wszystko takie jak dawniej Tylko już swoje zdanie bardziej wyrobione i ciężej mną manipulować
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Tomasz Łomnicki napisał(a):A okreslenie "plumkanie" mi nie pasuje, aż tak źle mi nie idzie. Ehh to jesteś lepszy od Simona
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Parafrazując słowa Pana Zagłoby: "Ha! Nie znałem własnych zdolności" dziękuję poczułem się dowartościowany
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Tomasz Łomnicki napisał(a):Parafrazując słowa Pana Zagłoby: "Ha! Nie znałem własnych zdolności" dziękuję poczułem się dowartościowany :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ale nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Ale nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi zrozumiał tak jak mu było wygodniej
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Dajcie się chłopakowi dowartościować. :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
Dokładnie, zrozumiałem wypowiedź własnie tak bym poczuł się dowartościowany Nikt ze znajomych mnie nie wychwala to sam sobie musze radzić, nawet kosztem złego odczytywania niektorych wypowiedzi, a co się będe
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Widzisz - po prostu "plumkanie" brzmi mniej więcej tak:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4179">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4179</a><!-- m -->
(przynajmniej w opinii forumowego "plumkacza" )
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
|