Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycja
tmach napisał(a):Że nie znajdzie się krzykacz, który nie będzie krzyczał za którąś ze zbanowanych stron ?
a tak do tej pory było zawsze.
Dlatego proponuję takie rozwiązanie wprowadzić na okres próbny i zobaczyć, co z tego wyniknie.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Inna sprawa, ze tmach ma rację, pisząc, ze zachowanie Forumowiczów może uczynić postepowanie Ćwirków i innych bezsensownymi. A zatem osoby najczęsciej będące obiektem ataków (ja, berseis, Admini,) powinny się wreszcie zebrać w kupę i przestać reagować na propokację. Niniejszym taką postawę względem akcji wirtualnych bytów deklaruję. Ale też pomóżcie nam w tym. Bo jesli czytam kolejne zarzuty pod moim adresem, albo kolejne wywlekanie prywatnych spraw moich lub osób dla mnie ważnych to - zrozumcie - cięzko jest zbyć takie ataki milczeniem.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Ludwik napisał(a):Jasny regulamin, najlepiej forum tylko o JK.
Obawiam się Ludwiku, że wówczas niebieskie podzieliło by "los" pomarańczowego. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
PMC napisał(a):Tak, ale chodzi o to, że jeżeli dany Ćwirek chce coś napisać na dany temat i zakłada w tym celu konto, bo został wcześniej zbanowany, to może się powstrzyma, bo za 2 tygodnie temat będzie nieaktualny.
A mało to przykładów wywlekania starych śmieci - gdzieś tu się plącze wątek gdzie znów wrócono do jakiegoś spotkania u berseris.
Artur napisał(a):A mało to przykładów wywlekania starych śmieci - gdzieś tu się plącze wątek gdzie znów wrócono do jakiegoś spotkania u berseris.
Tyle, że częstotliwość spadnie, a zarazem ilość.
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
tmach napisał(a):awle, naprawdę wierzysz w to? Że nie znajdzie się krzykacz, który nie będzie krzyczał za którąś ze zbanowanych stron ? Że nie znajdzie sie taki, kto po dostaniu ostrzeżenia, nie będzie krzyczał jeszcze głośniej ?
Nie wierzę! Ale wierzę, że można takie osoby trzymac krótko za pysk i, jeśli zajdzie potrzeba, nawet banować za nie stosowanie się do Regulaminu. Bo, żeby krzyczeć, muszą mieć gdzie krzyczeć. A jedynym miejscem odpowiednim do takiego krzyku będzie email do adminów. Wybór każdego innego miejsca, jako sprzeczny z zasadą pisania w odpowiednim dziale na odpowiedni temat, winien kończyć się ostrzeżeniem.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Artur napisał(a):Każde ograniczenie się przejdzie jeżeli ma się ochotę komuś zaszkodzić albo coś zepsuć. Nie ma siły.
Ja poważnie proponuję pełną moderację, czyli post pojawia się na forum dopiero po zaakceptowaniu przez kogoś z moderatorów.
Paweł Konopacki napisał(a):A zatem osoby najczęsciej będące obiektem ataków (ja, berseis, Admini,) powinny się wreszcie zebrać w kupę i przestać reagować na propokację.
No to nie reaguj, a nie gadaj, że trzeba nie reagować. W czym problem?
Piszesz tu, że należy coś zrobić itd., a sam od dłuższego czasu właczysz się w zasadzie jedynie w dyskusje lutr-ćwirko-nemo-hybrydopodobne. No więc w czym rzecz?
Poza tym, jak niby chcesz zdefiniować pojęcie "wycieczka osobista"? Czy złośliwa uwaga, żart choćby najdrobniejszy będzie groził ostrzeżeniem czy banem od razu? Chcesz się zamknąć w ścisłych ramach dyskusji wyłącznie o piosenkach Jacka? to rób to, zamiast wdawać się w przerzucania z "tworami".
Nie nasuwa się Wam coraz częściej pytanie - po co w ogóle to forum?
W końcu sprawy ściśle związane z JK i tak pojawiają się na stronie i nawet mozna je komentować. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
W jednym ma Paweł rcje, najskuteczniej olać. Olewajcie ja będe kasował, mi to zajmuje pare sekund a potem nie muszę sie zastanawiać czy sprowokowanemu też mam wlepić ostrzezenie. A ostrzeżeń jest za dużo swoją drogą.
Zgadzam się na to, że dział o forum jest zbędny, karczmy otwierać nie chcę, bo ona nic nie rozwiązywała, tylko przenosiły się konflikty dalej.
Kuba Mędrzycki napisał(a):
Ludwik napisał(a):Jasny regulamin, najlepiej forum tylko o JK.
Obawiam się Ludwiku, że wówczas niebieskie podzieliło by "los" pomarańczowego. Smile
Czego się obawiasz? Że będzie mniej postów? Będzie, ale taki będzie wynik każdego rozwiązania, łącznie z nierobieniem niczego w obecnej sytuacji. A wtedy będzie to wartościowe i kulturalne forum stanowiące wyraźne uzupełnienie strony o JK.

[ Dodano: 8 Luty 2007, 17:53 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chcesz się zamknąć w ścisłych ramach dyskusji wyłącznie o piosenkach Jacka? to rób to, zamiast wdawać się w przerzucania z "tworami".
Nie nasuwa się Wam coraz częściej pytanie - po co w ogóle to forum?
W końcu sprawy ściśle związane z JK i tak pojawiają się na stronie i nawet mozna je komentować. Smile
Tak! to jest o ile wiem zgodne z założeniami Artura.
Ludwik napisał(a):A wtedy będzie to wartościowe i kulturalne forum stanowiące wyraźne uzupełnienie strony o JK.
Dobrze. Więc w takim razie, moja propozycja jest taka: od dziś nikt nie pisze nic nie związanego bezpośrednio z Jackiem Kaczmarskim. Pozostawmy wyłącznie wymianę zdań na temat tego czy tamtego wiersza, książki itp. Bez uszczypliwych komentarzy, bez złośliwości, wreszcie bez osobistych wycieczek. Kończymy dyskusje o cenzurze i dupach maryniach.
Robimy eksperyment ??
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Ludwik napisał(a):
tmach napisał(a):Ja mam pytanie. Czy to pomysł na to, żeby rozwalić forum? Zakładanie n-tego tematu chyba nie ma sensu. Teraz zaczniecie mówić, że zamykane tematy, cenzura itd, itp. Tylko, czy to ma sens? Błagam. Odpuście sobie trochę.
No pewnie, że to nie ma sensu i zamykanie tematów prowadzi do rozwalania forum.
Mówiłam , własnie, o tym. Że to należy od nas samych.
Plus Leonardo i Mach
Artur napisał(a):Zgadzam się na to, że dział o forum jest zbędny, karczmy otwierać nie chcę, bo ona nic nie rozwiązywała, tylko przenosiły się konflikty dalej.
Ale zamknięcie Karczmy spowodowało, ze konflikty rozlały się po całym Forum. Konflikty będą i muszą mieć jakieś ujscie.
No chyba, ze zdecydujemy się na wariant proponowany przez Ludwika: Forum TYLKO o JK. Własciwie, czemu nie? Liczba postów spadnie, ale może będzie to Forum wówczas faktycznym uzupełnieniem strony.
Ty, wypasiony na Ikacu -
a zastanawiałeś się czemu on to forsuje? Jakiś dziwny zbieg okoliczności, że pojawia się tu razem z ćwirkami itd Wink
Artur napisał(a):a zastanawiałeś się czemu on to forsuje?
Tak, zastanawiałem się. I, niezaleznie od tego, do czego doszedłem, uważam, ze w pewnych kwestiach to co pisze Ludwik nie jest zupełnie pozbawione racji.
Artur, nie kombinujmy teraz kto i dlaczego wysuwa takie a nie inne propozycje. Lepiej zastanówmy się, czy aby któraś z nich nie jest rzeczywiście dobra, albo chociaż taka, że może NIECO poprawić sytuację.
Ty, wypasiony na Ikacu -
To moze na miesiac zamknąć forum, tak żeby opanować emocje?
Kuba Mędrzycki napisał(a):
Ludwik napisał(a):A wtedy będzie to wartościowe i kulturalne forum stanowiące wyraźne uzupełnienie strony o JK.
Dobrze. Więc w takim razie, moja propozycja jest taka: od dziś nikt nie pisze nic nie związanego bezpośrednio z Jackiem Kaczmarskim. Pozostawmy wyłącznie wymianę zdań na temat tego czy tamtego wiersza, książki itp. Bez uszczypliwych komentarzy, bez złośliwości, wreszcie bez osobistych wycieczek. Kończymy dyskusje o cenzurze i dupach maryniach.
Robimy eksperyment ??
To może być dobry pomysł, chociaż trudny do utrzymania. Niech zgodzi się na to PK i zobaczymy. A więc?

[ Dodano: 8 Luty 2007, 18:08 ]
Artur napisał(a):a zastanawiałeś się czemu on to forsuje? Jakiś dziwny zbieg okoliczności, że pojawia się tu razem z ćwirkami itd Wink
Co insynuujesz? Chętnie się do wiem, niezależnie od tego, że to nieprawda Smile
Ludwik napisał(a):To może być dobry pomysł, chociaż trudny do utrzymania. Niech zgodzi się na to PK i zobaczymy. A więc?
To kolejna zagrywka Pana Redaktora. Przecież to nierealne.
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Ludwik napisał(a):Niech zgodzi się na to PK i zobaczymy.
Zgadzam się! Z tym, że nie widze powodów, abym np. nie mógł napisac czegoś o ..bo ja wiem...ciekawej wg. mnie audycji albo programie w TV. Jesli jest HP gdzie można pisać o rzeczach niezwiązanych z JK, to czemu mam nie mieć takiej możliwości. Tu chodzi przecież o wycieczki personalne, reakcje na ataki na mnie lub osoby dla mnie ważne. Moge zadeklarowac brak takowych reakcji. Ale musi być i tak, ze wszelkie akcje personalne Ćwirków, Lutrów itp będą się spotykały z ostrą natychmiastową reakcją Adminów. Także zakładanie na nowo ciągle tych samych tematów winno się kończyć w sposób wiadomy.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Paweł Konopacki napisał(a):Lepiej zastanówmy się, czy aby któraś z nich nie jest rzeczywiście dobra, albo chociaż taka, że może NIECO poprawić sytuację.
Ale nieco to było np wczoraj i co? Nadeszła noc i nagle mamy 3 nowe konta na proxy i awanturki.

[ Dodano: 8 Luty 2007, 18:11 ]
Paweł Konopacki napisał(a):Zgadzam się! Ale musi być i tak, ze wszelkie akcje personalne Ćwirków, Lutrów itp będą się spotykały z ostrą natychmiastową reakcją Adminów. Także zakładanie na nowo ciągle tych samych tematów winno się kończyć w sposób wiadomy.
to od kiedy zaczynamy? Od zaraz?
Tak, Arturze, ogłoś to jakoś. W innych tematach możesz podać adres Karczmara.
Artur napisał(a):to od kiedy zaczynamy? Od zaraz?
Od zaraz!
Ty, wypasiony na Ikacu -
Zamykam w takim razie.