Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Cytat:W środę, 7 lutego, ogłoszono w Warszawie nominacje do Fryderyków za 2006 rok.
(...)
Wydawnictwo Specjalne - Najlepsza Oprawa Graficzna:
(...)
Jacek Kaczmarski – "Suplement"; projekt graficzny: Paweł Wroniszewski - MEGAFON
(...)
źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1481165,19,1,1,,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1481165,19,1,1,,item.html</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
wreszcie coś Kaczamrski dostał
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
na razie to ma szansę dopiero dostać .
Reputacja:
0
Moim zdaniem marną szansę... Ale to moim zdaniem
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Tomek_Ciesla napisał(a):wreszcie coś Kaczamrski dostał Jak to wreszcie? A złota płyta za "Krzyk" (a może "Krzyk/Lice"?) i Fryderyk za całokształt twórczości? Nie wiem, jakie ma szanse, ale fakt nominacji mile mnie zaskoczył.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
2
No właśnie, szata graficzna jakoś nie powala. O ile lepsza była na WPzK.
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Szata graficzna to i owszem dosc gustowna. Ale te nieszczesne kartonowe koperty na plyty to to sie nazywa znecanie nad klientem. Moje grube paluchy nie moga sie zmiescic w kopercie, gdy chce wyjac plyte. Lapie plyte nie tak jakbym chcial ale tak jak sie da no i wynik jest taki ze zostaja na niej tluste slady palcow. ;(
Ktoregos dnia sie wkurze z kredensem, przeprowadze plytki do pudelek-slimow, a te koperty lekko przytne zeby zrobic z nich okladki pod te slimy ! I skoncza sie meki. :awantura:
Moze tego nie za bardzo widac, ale tez sie ciesze z nominacji...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Artur napisał(a):O ile lepsza była na WPzK. Na tej płycie była i jest najlepsza. A błędy ortograficzne dodają tylko smaku.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Artur napisał(a):O ile lepsza była na WPzK. Na tej płycie była i jest najlepsza. A błędy ortograficzne dodają tylko smaku. Dla mnie dwie najlepsze to WPzK i Sarmatia. Ta ostatnia mniej kreatywna , ale stylistyka mnie urzeka
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Dla mnie dwie najlepsze to WPzK i Sarmatia. To ja już wolę od "Sarmatii" kasetę "Szukamy Stajenki". Ciekawe, czy wznowiona płyta jest taka sama jak kaseta.
Reputacja:
2
gredler napisał(a):Ciekawe, czy wznowiona płyta jest taka sama jak kaseta. taka sama
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Ciekawostka, jak na ciekawostki przystało, interesująca.
Ale to moim zdaniem lekka przesada, żeby cieszyć się z nomniacji w tak mało istotnej kategorii. W dodatku Kaczmarski nie miał nic wspólnego z projektem tej okładki
pozdrawiam
Reputacja:
2
Ale zawsze jakaś reklama
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Karol napisał(a):Dla mnie dwie najlepsze to WPzK i Sarmatia. To ja już wolę od "Sarmatii" kasetę "Szukamy Stajenki". Ciekawe, czy wznowiona płyta jest taka sama jak kaseta. A czy wiecie skąd pochodzą zdjęcia z kasety/płyty z kolędami?
Reputacja:
2
Nie mam pojęcia
Reputacja:
0
Majek napisał(a):A czy wiecie skąd pochodzą zdjęcia z kasety/płyty z kolędami? Chodzi Ci o zdjęcie frontowe, ikonę czy ślady na śniegu ?
Reputacja:
0
Majek napisał(a):A czy wiecie skąd pochodzą zdjęcia z kasety/płyty z kolędami? Jeżeli chodzi o zdjęcia Łapińskiego i Kaczmarskiego, to pewnie z koncertu "Szukamy Stajenki".
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Chodzi Ci o zdjęcie frontowe, ikonę czy ślady na śniegu O wszystkie
Reputacja:
0
No to tak:
-okładka wygląda mi na jakiś montaż domowej roboty;
-zdjęcia artystów: z koncertu kolęd;
-śnieg: z domowego archiwum;
-obraz Matki Boskiej: z Jasnej Góry.
Pewnie wszystko źle, ale chętnie się dowiem, skąd pochodzą wszystkie zdjęcia.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):-okładka wygląda mi na jakiś montaż domowej roboty;
-zdjęcia artystów: z koncertu kolęd;
-śnieg: z domowego archiwum;
-obraz Matki Boskiej: z Jasnej Góry.
Pewnie wszystko źle, ale chętnie się dowiem, skąd pochodzą wszystkie zdjęcia. Chłopie więcej wiary - jakie "pewnie wszystko źle"?
- Zdjęcie na okładce to sfotografowana przez Jacka anonimowa dziewczyna z dzieckiem przed kościołem (chyba na Placu Zbawiciela). Montaż rzeczywiście taki-trochę-domowy zrobiony przez grafika składającego do kupy okładkę, ale trzeba pamiętać że wtedy programy graficzne jeszcze nie wszystko potrafiły zrobic za nas lepiej (na przykład porysować zdjęcia).
- Ślady na śniegu to też zdjęcia zrobione przez Jacka przed jego domem w Szczawie podczas Sylwestra 94/95. Jacek chyba od początku miał jakiś pomysł na te ślady bo tych zdjęć narobił sporo, niezależnie od zwykłych rodzinnych fotek.
- Ikona... nie pamiętam - ale to też zdjęcie zrobione przez Jacka i potem rozmazane w komputerku.
P.S.
Piwo dla Gredlera za skok na główkę w nieznane
Reputacja:
0
Majek napisał(a):Chłopie więcej wiary - jakie "pewnie wszystko źle"? Ha, moja dziewczyna też mi to mówi... :zakochany:
Majek napisał(a):Piwo dla Gredlera za skok na główkę w nieznane Dzięki za piwko. Czyli jednak nie było tak źle? To mogę już zostać kaczmarologiem?
Reputacja:
0
Okazuje się, że kupując "box" sporo się jednak traci...
Ale pozostają ilustracje ze śpiewnika (to są te same, prawda?)
Dobrze, że najważniejsza pozostaje zawartość
Reputacja:
0
Z ikoną przychylam się do Matki Boskiej Jasnogórskiej.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
gredler napisał(a):To mogę już zostać kaczmarologiem? Nie, bo jesteś już opem
sorki za OT
Reputacja:
0
Gwoli formalności: w tej kategorii wygrał Smolik.
|