Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Odwiedziłem właśnie forum karczmarskie i od razu muszę przyznać, że są w czymś lepsi! Otóż cytowanie "piętrowe" czyli takie, w którym cytuje się czyjąś wypowiedź już zawierającą inny cytat wychodzi lepiej - nie trzeba wstawiać dodatkowych [quote]; od razu cytat jest podzielony na "podcytaty".
Od dawna mnie to dość męczy - to ciągłe ręczne dopisywanie co w cytacie jest podcytatem. Może i tu da się to jakoś zrobić?
Hę?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Maćku - wystarczy użyć cytowania (ten przycisk z napisem cytuj  ) zamiast szybkiego cytowania i będzie tak samo
Reputacja:
0
Rzeczywiście! Rzadko umieszczam cały post przedmówcy i pewnie dlatego z zasady korzystałem z tego drugiego przycisku, a tam - jak się niejednokrotnie sama przekonałaś żmudnie poprawiając cytowanie innych - już to tak nie działa  . Czyli w opcji "szybkiego cytowania" to nie jest możliwe?
[ Dodano: 6 Luty 2007, 19:45 ]
Hmm....właśnie uświadomiłem sobie, że już o to pytałem dawno temu....albo to déjà vu
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Będzie trochę offtopicznie, ale...
A propos przeróżnych opcji dostępnych na tym forum (tzn. niebieskim [a właściwie brązowym  ]) - w prawym górnym rogu każdego posta widać wykrzyknik, który oznacza opcję zgłaszania postu do moderatora lub administratora.
Przyznam, że czasem mam ochotę tam kliknąć. Nie dlatego, że coś mnie bulwersuje, ale żeby zobaczyć, co się stanie, ups... :wstyd:
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Dostajemy taki e-mail:
Cytat:Krasny zglosił post użytkownika: Luna na Jacek Kaczmarski.
Kliknij poniżej aby zobaczyć ten post:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=81526#81526">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 1526#81526</a><!-- m -->
Lub tutaj aby zobaczyć liste zgłoszonych postów
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/report.php">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/report.php</a><!-- m -->
I teraz tylko patrzymy komu bana
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Czyli w opcji "szybkiego cytowania" to nie jest możliwe? Niestety nie.
(Ale tam w ogóle nie ma opcji szybkiego cytowania
Luna napisał(a):A propos przeróżnych opcji dostępnych na tym forum (tzn. niebieskim [a właściwie brązowym ]) - w prawym górnym rogu każdego posta widać wykrzyknik, który oznacza opcję zgłaszania postu do moderatora lub administratora.
Przyznam, że czasem mam ochotę tam kliknąć. Nie dlatego, że coś mnie bulwersuje, ale żeby zobaczyć, co się stanie, ups... :wstyd:  Co się stanie? Adminom wyskoczy okienko z powiadomieniem (nie lubię wyskakujących okienek :evil: )
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
ann, Artur, czyli jednak coś ode mnie dostaliście? :rotfl:
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
gredler napisał(a):ann, Artur, czyli jednak coś ode mnie dostaliście? W jakim sensie?
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Dostajemy taki e-mail:Cytat:Krasny zglosił post użytkownika: Luna na Jacek Kaczmarski.
Kliknij poniżej aby zobaczyć ten post:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art...p?p=81526#81526">http://www.kaczmarski.art...p?p=81526#81526</a><!-- m -->
Lub tutaj aby zobaczyć liste zgłoszonych postów
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/report.php">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/report.php</a><!-- m -->
I teraz tylko patrzymy komu bana 
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Maćku: już dodałem tą opcję, i kilka innych. W sensie technicznym nie jesteśmy lepsi, ale żal Ćwirka, który zginął w walce o wolność słowa... W tym jesteśmy lepsi
Reputacja:
0
Właśnie sobie gościłem na Twoim forum coś tam popisując i bawiąc się awatarkami gdy tu miała miejsce jakaś wojenka błyskawiczna. Chwilę mi zajęło dotarcie do anonsu Leszka, potem nowy temat, a gdzieś w zamkniętej karczmie patrzę: niemal burza - pojawia się jak na zawołanie Ćwirek, niemal natychmiast dostaje bana, ale temat żył jeszcze chyba, skoro jest tam Kraśny, berseis, Luter... Edytka stawia piwko...no, no - działo się tam, działo. Szacun!
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Edytka stawia piwko Mówisz o piwie dla Ćwirka? Bo ja jestem jak posłanka Katarzyna Piekarska - bronię słabszych.
Reputacja:
0
Jakby to Kraśny napisał(a):Rozumiem.
Liczba postów: 185
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
co do nowego forum...
Uważam, że zagrywki typu: zakładanie nowego forum o Kaczmarskim, gdy jest już to, tylko dlatego, że nie umieją się niektóre osoby zastosować do regulaminu jest bezsensowne i dziecinne. Tak... zakładajcie sobie forum, pokażcie jacy jesteście 'fajni' a i jeszcze tupnijcie nogą na znak złości. BArdzo elokwentne jest swoją drogą tamto nowe forum.
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Reputacja:
0
Zmienna, dobrze mówisz!
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Zmienna napisał(a):Uważam, że zagrywki typu: zakładanie nowego forum o Kaczmarskim, gdy jest już to, tylko dlatego, że nie umieją się niektóre osoby zastosować do regulaminu jest bezsensowne i dziecinne. Problem nie w tym, że nie umieją się zastosować do regulaminu, tylko w tym, że go nie akceptują. Czyli w szczególności sami odczuwają potrzebę robienia rzeczy tutaj zabronionych, albo lubią takie zachowania obserwować, albo tylko je tolerują, a więc:
Cytat:wypowiedzi godzące w inne osoby lub grupy osób, w szczególności obrażanie, szydzenie, lżenie, insynuacje, prowokowanie, ingerowanie w prywatność itp.
Jeżeli powyższe zachowania są niektórym osobom potrzebne (albo im nie przeszkadzają), to założenie forum gdzie to wszystko jest dozwolone jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Będzie to pożyteczne dla obu grup osób, gdyż amatorzy "wypowiedzi godzących w inne osoby lub grupy osób" będą w sposób nieskrępowany mogły się tym zajmować na tamtym forum, co z kolei powinno zaowocować mniejszą liczbą takich wypowiedzi na tym forum.
Pozdrawiam
Dauri
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Problem nie w tym, że nie umieją się zastosować do regulaminu, tylko w tym, że go nie akceptują. Zdaje się, że regulamin nie mówi (przynajmniej jeszcze nie), że na forum są użytkownicy równi i równiejsi, więc po co Pan wciska głodne kawałki o regulaminie.
Miły Panie, jeśli Pan tak dobrze rozumie psychologię tych co to nie akceptują regulaminu, to proszę mi wyjaśnić w myśl jakich zapisów tegoż Ćwirek otrzymał pięć ostrzeżeń, w tym trzy za jeden post. Jeśli Pan to wyjaśni, będę wdzięczny i wezmę udział w jednej z popularniejszych rozrywek tej tutaj społeczności - postawię Panu piwo. Pozdrawiam.
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Problem nie w tym, że nie umieją się zastosować do regulaminu, tylko w tym, że go nie akceptują. Czyli w szczególności sami odczuwają potrzebę robienia rzeczy tutaj zabronionych, albo lubią takie zachowania obserwować, albo tylko je tolerują, a więc: Cytat:wypowiedzi godzące w inne osoby lub grupy osób, w szczególności obrażanie, szydzenie, lżenie, insynuacje, prowokowanie, ingerowanie w prywatność itp. Bezpośrednim motywem do uruchmienia forum było ocenzurowanie tematu o Lekturach Artysty. Wg mnie nie łamał on waszego regulaminu. Zgadza się, że nie była to dyskusja akademicka o wierszu. Ale jeśli taka ma być forma forum, to niech to zostanie ustalone. Wtedy nie pojawiłyby się odpowiedzi w stylu "ale syf" a nawet nie byłoby wątpliwości co do autentyczności wiersza. Teraz to niestety nie jest ustalone, stąd sytuacja jest niestabilna i często dochodzi do problemów. Naprawdę radzę określić to forum jako ściśle kulturalne i wyłącznie na temat JK - wtedy było by to jasne.
Tobie Dauri udaje się wybierać miejsca na tym forum gdzie możesz prowadzić fascynujące dyskusje. Niestety jak ja chciałem się włączyć w rozmowę o wierszu, to temat został zamknięty i Artur sam zaproponował założenie forum.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Ćwirek otrzymał pięć ostrzeżeń, w tym trzy za jeden post Mija się Pan z prawdą. Ćwirek otrzymał ostrzeżenie o wartości 3 za trzy rzeczy.
Po pierwsze za prowokowanie poprzez avatar
Po drugie za tę wypowiedź
Po trzecie za inną wypowiedź
Pan napisałeś powyżej nieprawdę, a inni to za Panem powtórzyli jak papugi. Poza tym przecież Administratorzy mogą wyrzucić z Forum jakiegoś Użytkownika nawet za jedną wypowiedź. Albo z innych powodów. Mogą nawet zamknąć Forum. I nic Panu do tego.
Ludwik napisał(a):Artur sam zaproponował założenie forum I bardzo słusznie postąpił! Macie swoje Forum i tam sobie dyskutujcie na temat "cenzury na Niebieskim"! Tak się osobliwie składa, że Większość Użytkowników Niebieskiego się z Wami w kwestii rzekomego istnienia cenzury Tutaj nie zgadza. Jeśli mi nie wierzysz to możesz przeprowadzić w tej sprawie ankietę.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Administratorzy mogą wyrzucić z Forum jakiegoś Użytkownika nawet za jedną wypowiedź. Albo z innych powodów. Mogą nawet zamknąć Forum. I nic Panu do tego. Właź właź, ale i tak niedługo stąd wylecisz.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):Właź właź, ale i tak niedługo stąd wylecisz Bardzo możliwe. Wierzę, że masz lepsze niż ja znajomości u Administracji.
A tak przy okazji, skoro już się tu pojawiłaś to chciałbym się odnieść do jednej z Twoich wypowiedzi na Karczmarze.
Edytka napisał(a):Mnie też dziwi ta ranga, albo może nie wiem, kto się ukrywa pod nickami: Karol i Jarosław L. Może wiesz kto to? I gdzie w tym wszystkim jest Gajda? I dlaczego KN stacił rangę a konta nie może? To są zagadki na miarę Joe Alex Karol to dr Karolina Sykulska, autorka prac naukowych na temat twórczości JK.
Jarosław L. to Pan Jarosław Lindenberg, znany choćby z tego, że jest autorem tego wspomnienia. Podobno trochę interesujesz się Kaczmarskim, więc mogłabyś to przeczytać. Chociaż bardzo możlwie, że Ciebie i Twoich Znajomych Kaczmarski ciekawi już w bardzo ograniczonym stopniu. A jeśli już to tylko wybrane aspekty Jego Życia i Twórczości.
To Wasze Nowe Forum jest wspaniałe! Ten niezwykle wysoki poziom dyskusji jest wprost olśniewający:
tomek_ciesla napisał(a):To co od jakiegoś czasu mnie interesuje, a nie mogę nigdzie na to znaleźć odpowiedzi czyli: jakie papierosy najchętniej palił Bard? MateuszNagórski napisał(a):JK lubił generalnie mocne papierosy Ula napisał(a):Kaczmar palił Salemy mentole żuczek napisał(a):Ja widziałem u niego Salemy lighty Wieszcz napisał(a):Palił czerwone marlboro, którym odgryzał ustniki, bo byłyby za słabe Edytka napisał(a):Wiecie co, to tylko potwierdza wypowiedź Karśnego, że Jacek otwierał się odważnie na wszystkie ludzkie doświaczenia
albo
Wieszcz napisał(a):Ja mam składankę. Jakieś 22 płyty tomek_ciesla napisał(a):no a ja mam ponad 30 płyt kaczmara i parę kaset ! Rewelacja! :rotfl:
A Joe Alexa (który palił Amphorę czerwoną) do tego nie mieszaj!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):Ten niezwykle wysoki poziom dyskusji jest wprost olśniewający: A Ty jaką dyskusję w ostatnim czasie tutaj zaproponowałeś?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Poza tym przecież Administratorzy mogą wyrzucić z Forum jakiegoś Użytkownika nawet za jedną wypowiedź. Albo z innych powodów. Mogą nawet zamknąć Forum. I nic Panu do tego. Sam chyba zostałeś kiedyś dostałeś trochę ostrzeżeń, nie? Jak Ci się to podobało?
A może palił Przedni Macedoński?
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Ludwik napisał(a):Sam chyba zostałeś kiedyś dostałeś trochę ostrzeżeń, nie? Jak Ci się to podobało? Ale Szymon przemyślał swoje postępowanie i teraz, w ramach samokrytyki oraz ukónów w stronę administracji, pewnie sam byłby gotów się banować.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):A może palił Przedni Macedoński? Ja słyszałem, jak prosił o Machorkę, a to chyba co innego.
|