Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
No i coście narobili? Kto zapłaci za Wasze żarty?
Cytat:Czołowi działacze żydowscy zjadą wkrótce do Warszawy, by rozmawiać o rekompensacie [...]
27 lutego do Warszawy przyjedzie 20 przywódców największych organizacji z całego świata [...] Wśród nich przewodniczący Światowego Kongresu Żydów Israel Singer.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070203/swiat/swiat_a_9.html">http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... t_a_9.html</a><!-- m -->
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
To się robi nudne.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):To się robi nudne. Też mi się tak wydaje, ale widzisz ONI nie chcą ustąpić.
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):To się robi nudne. O tym, że żałosne, to ja już nawet wspominać nie chce...
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):O tym, że żałosne, to ja już nawet wspominać nie chce... Masz piwko i się nie smuć!
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Masz piwko i się nie smuć! Za piwko dziękuję, ale smucić się i tak nie będę. Tylko ja bardziej efektownie posprzeczać i ponabijać mogę na moich warsztatach, których i tak mam serdecznie dość. A jak jeszcze przychodzi mi to na forum- to............
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Masz piwko i się nie smuć! Nieładnie rozpijać młodzież :rotfl: to po żydowsku
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):O tym, że żałosne, to ja już nawet wspominać nie chce... 1. skoro nie chcesz, to dlaczego wspomniałaś?
2. co jest żałosne? Moim zdaniem to raczej zabawny zbieg okoliczności.
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):1. skoro nie chcesz, to dlaczego wspomniałaś? Mam pewną teorię.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Tomek_Ciesla napisał(a):Nieładnie rozpijać młodzież Ja i tak nie piję  Zatrzymam to na 18-tce sobie odbiję za tyle lat wyrzeczeń Jaśko napisał(a):1. skoro nie chcesz, to dlaczego wspomniałaś? Nie wiem, czy niedostrzegasz bezsensowności tych dyskusji o niczym... Równie dobrze można sobie podyskutować o numeracji butów- ale to przecież nie powód do irytacji... A jak ktoś chce sobie rozładować napięcie po całym dniu to po prostu wchodzi na stronkę i pisze co mu ślina (tfu) palce na klawiaturce wystukają... Tylko o ile mi wiadomo do tego nie jest potrzebne nazwisko Jacka Kaczmarskiego...
Jaśko napisał(a):co jest żałosne? Moim zdaniem to raczej zabawny zbieg okoliczności. To już Twoja opinia... Ja do niej nic nie mam, ale IV edycje absurdalnych tematów to już ekka przesada...
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Nie wiem, czy niedostrzegasz bezsensowności tych dyskusji o niczym... Równie dobrze można sobie podyskutować o numeracji butów- ale to przecież nie powód do irytacji... Dyskusji? Irytacji? Hmmm... zabawne jest, że akurat dzień po tym Waszym wątku ukazuje się w prasie informacja, do Polski zjeżdzają się Żydzi że z całego świata domagać sie odszkodowań. Oczywiście, Ciebie może to nie bawić, czemu wbrew własnej woli i w dodatku w sposób niezbyt uprzejmy postanowiłaś dać wyraz, ale jak widać kilku osobom się spodobało i o to chodziło.
zamocik_23 napisał(a):A jak ktoś chce sobie rozładować napięcie po całym dniu to po prostu wchodzi na stronkę i pisze co mu ślina (tfu) palce na klawiaturce wystukają... Po całym dniu? Ja wstałem po 13.00.
partycja napisał(a):Mam pewną teorię. No?
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):w sposób niezbyt uprzejmy postanowiłaś dać wyraz, Cóż- ja tylko próbowałam dorównać kroku samym mistrzom... I tak marnie mi to wychodziło- ale cóż- starałam się...
Co do Żydów- to jak widzę tylko ich pretensje są godne pogardy z zewnątrz. Szczególnie, że Żydzi stracili najwięcej w tych całych historycznych rozgrywkach, toteż nic dziwnego że domagają się odszkodować. To, że Niemcy, Polacy, Ukraińcy mają pretensje- nic to- ich usprawiedliwia inna narodowość!
Jaśko napisał(a):Po całym dniu? Ja wstałem po 13.00. Niestey- niektórzy mimo ferii są skazani wstawać o 6:00... Ale to już inna sprawa... Pogratulować tylko dobrego wysypiania się
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Co do Żydów- to jak widzę tylko ich pretensje są godne pogardy z zewnątrz. Szczególnie, że Żydzi stracili najwięcej w tych całych historycznych rozgrywkach, toteż nic dziwnego że domagają się odszkodować. To, że Niemcy, Polacy, Ukraińcy mają pretensje- nic to- ich usprawiedliwia inna narodowość! Może dodajmy, że ja niczego takiego nie napisałem i to nie ja znów zaczynam dyskusję o tym, co Żydom wolno a czego nie. Jak widać spodobało Ci się  )
Przepraszam, ale ja w tej chwili nie podejmę rękawicy i będziesz musiała zaczekać na któregoś z kolegów z tamtego wątku (Służalcy i Unia II).
Reputacja:
0
Jasiu- to nie ja założyłam kolejną edycję, nie ja napomniałam o kwestii żydowskij i wcale nie rzucam rękawicy- o absurdach się nie dyskutuje. Szczególnie jeśli wszystko zostało wyjaśnione w edycjach poprzednich... Mi takie przeciąganie liny wcale się nie podoba, (czasami bawi- ale nie tym razem!), a wyciąganie kolejnych wątków, których nie zdążyło umieścić się w poprzednich tematach też już jest chyba niepotrzebne. Zmarnowano przecież tyle czasu i cierpliwości z obu stron.. I po co? I tak wszystko znalazło się tam, gdzie było tego miejsce- w Karczmie!
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Jasiu- to nie ja założyłam kolejną edycję, nie ja napomniałam o kwestii żydowskij i wcale nie rzucam rękawicy- o absurdach się nie dyskutuje. Zgadza się - ja o tym żartobliwie napomknąłem, powstrzymując sie od komentarza, bo akurat nie miałem zamiaru wszczynać dyskusji. To był żart, co wyjaśniłem powyżej, a co było oczywiste dla wielu osób od początku. Natomiast Ty zaczęłaś tu swoje poglądy prezentować, co przecież jest wstępem do dyskusji, o ile tylko znajdzie się dyskutant. Na mnie nie licz, przynajmniej w tej chwili, choć w przeciwieństwie do Ciebie temat uważam za interesujący, a nie absurdalny.
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Niestey- niektórzy mimo ferii są skazani wstawać o 6:00... Współczuję i łączę sie w bólu - sam ak będę musiał od poniedziałku wstawać
Reputacja:
0
Widzisz-Sam problem żydowski szalenie mnie interesuje z przyczyn oczywistych, jednak ośmieszanie go i robienie sobie z nigo kolejny raz żartów to już raczej nie... A umieszczanie takich wątków Jaśko napisał(a):przecież jest wstępem do dyskusji, o ile tylko znajdzie się dyskutant . Cóż- ja też już się nie wypowiadam, bo jak widzę podpuszczanie leży w naturze wielu osób na tym forum... Trudno- następnym razem inaczej to skomnetuję...
[ Dodano: 3 Luty 2007, 23:56 ]
Tomek_Ciesla napisał(a):Współczuję i łączę sie w bólu - sam ak będę musiał od poniedziałku wstawać O nie- od poniedziałku to ja będę spać  Jeden tydzień muszę mieć wolny, bo inaczej zwariować idzie...
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):A umieszczanie takich wątkówJaśko napisał(a):przecież jest wstępem do dyskusji, o ile tylko znajdzie się dyskutant To, że żartobliwie wskazałem na przypadkową czasową zbieżność wątku na naszym forum i informacji o tym żydowskim zjeździe w sprawie odszkodowań - to jest dla Ciebie wstęp do dyskusji? Naprawdę musisz mieć dużą potrzebę rozmowy na te tematy.
Reputacja:
0
mnie zastanawia czemu (będę poprawny politycznie  ) Wielki Wybrany Naród Hebrajski żąda odszkodowań tylko od Polski, a nie od Niemców, Francji Belgii Holandii czy jakiegokolwiek innego państwa? Może Polska jest za słaba, żeby stawic opór Żydofinansjerze
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Jaśko napisał(a):ja o tym żartobliwie napomknąłem, powstrzymując sie od komentarza, bo akurat nie miałem zamiaru wszczynać dyskusji Nie mialem zamiaru wszczynac dyskusji ale zalozylem temat nr 4...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Tomek_Ciesla napisał(a):Wielki Wybrany Naród Hebrajski żąda odszkodowań tylko od Polski, a nie od Niemców, Francji Belgii Holandii czy jakiegokolwiek innego państwa? Może Polska jest za słaba, żeby stawic opór Żydofinansjerze To ja mam potrzebę rozmowy?! Aż się gotuję, ale satysfakcji nie dam!!!!!!!!
Reputacja:
0
to o żydofinansjerze to był taki mały żarcik, ale pytanie postawione w pierwszej części wiadomosci jest chyba godne rozpatrzenia pod wieloma kątami.
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Nie mialem zamiaru wszczynac dyskusji ale zalozylem temat nr 4... Najwyraźniej uznałem, że umieszczenie tego żartu w Kawałach nie osiągnęłoby zamierzonego efektu - własnie ze względu na tytuł tamtego wątku.
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Aż się gotuję, ale satysfakcji nie dam!!!!!!!! Zesr... się, a nie dam się...
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Zesr... się, a nie dam się... Ej- aż tak to nie...
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Zesr... się, a nie dam się...  A czy jest tu możliwe antypiwo?
Chyba pora o tym pomyśleć... !!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
O żydofinansjerze ani słowa.... Ale to pierwsze pytasz na serio, czy mam dalej trzymać ręcę pod sobą, żeby nie naklikać czegoś, za co mogłabym później oberwać burę...?
Reputacja:
0
Na serio. Od dawna mnie zastanawiało czemu Żydzi omijaą w roszceniach całą Europę zachodnią i tylko żadają pieniędzy od Polski.
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Przeczytalem ciag dalszy.
Czyli : nic nie zrozumieliscie.
Dobranoc.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Tomek_Ciesla napisał(a):Na serio. Od dawna mnie zastanawiało czemu Żydzi omijaą w roszceniach całą Europę zachodnią i tylko żadają pieniędzy od Polski. Dobra- na serio, to piszę... Jak dobrze wiesz, Żydzi nie mieli państwa, to praktycznie rozeszli się po całym świecie. Z różnymi skutkami próbowali osiedlać się w różnych państwach. W jednych mieli lepiej, w innych gorzej... W Polsce- wi miarę znośnie. Nie wiem, czy słyszałeś o czymś takim jak Judenordnung. Było to prawo, zresztą w czasie zaborów (ściśle mówiąc wprowadzone przez Prusy  ), które w praktyce niwelowało różnice pom wyznawcami różnych religii na terenie zaboru pruskiego. Podobnie było później w austriackim- tylko ci od strony Rosji mieli przechlapane  Nic więc dziwnego, że wielu Żydów z całej Europy, gdzie byli delikatnie mówiąc dyskryminowani, zjeżdżało się do Polski.. Stąd ich tak wielu... W czasie I wojny wielu z nich opowiedziało się po stronie Piłsudskiego, wielu jednak zachowało neutralnść, co trochę Polaków "rozzłościło"- bilans "krwawych pogromów", o ile sobie przypominam wyniosił niecałe 300 Żydów.. Prawda niechlubna, ale jednak... Krótko mówiąc Żydom w Polsce było bardzo dobrze- gwarantowano im te prawa (choć i tak z ograniczeniami, jak np - co do ich luczby w Warszawie, zakupu majątków ziemskich, etc), o których mogli tylko marzyć w innych państwach. Nic więc dziwnego, że w spokoju dorabialio się tu giganycznych majątków... Potem nadeszła II wojna światowa- i... holokaust. Jednym słowem tracili wszystko, często także życie... Potem też nie zabardzo mogli się upominać o to, co im zabrano... A teraz...
Reasumując- Żydów było w Polsce dużo, dużo więcej niż w innych krajach Europy Zachodniej, mieli tutaj łaodniejsze prawa, możliwość gromadzenia majątku, nie było jako takich aktów agresji i dyskryminacji... Po drugie, w polskim prawie jest o wiele więcej luk prawnych niż w każdym innym państwie. Każdy by skorzystał...
|