Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest
Domyślam się, że mój protest na nic się nie zda, bo to Hyde Park, więc wszystko wolno - o ile oczywiście w smak to administracji. Jeśli administracji nie w smak - wtedy są ostrzeżenia - choćby i w Kawałach. Chamskie ataki Pana Szymona na moją osobę - i to już nie pojedynczymi postami, ale całymi tematami i ankietami - są dopuszczalne, więc zadziała tutaj tłumaczenie, że w Hyde Parku wszystko wolno. Niech każdy z Państwa zastanowi się przez chwilę, jak by się poczuł, gdyby na tym forum ktoś zrobił ankietę: Jak naprawdę ma na imię / jakie nosi spodnie / ile naprawdę ma lat / użytkownik [you]. Pytam więc: czy mam odpowiedzieć chamstwem na chamstwo? Czy mam założyć kilka "miłych" tematów w Hyde Parku - żeby było "śmieszniej"? Czy naprawdę są tutaj święte krowy w rodzaju Pana Szymona, którym wszystko wolno?
Jest mi zwyczajnie przykro.
Myślę Luter, że masz racje to nic miłego, ale też stanowczo Szymon nie należy do ulubiencow Artura, wiec nie do konca trafiles w sedno sprawy. Nie mniej może byśmy wszyscy byli dla siebie nieco milsi?
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Pani Markowo, nie wiem do czyich ulubieńców należy Pan Szymon i nie interesuje mnie to. Ja chciałbym jedynie odrobiny obiektywizmu w traktowaniu użytkowników poprzez zarządzanie tym forum. Naprawdę z łatwością mogę wymyślić "fajną" ankietę dotyczącą na przykład Pani osoby. Życzę odrobiny empatii. Pozdrawiam.
Luter napisał(a):Niech każdy z Państwa zastanowi się przez chwilę, jak by się poczuł, gdyby na tym forum ktoś zrobił ankietę: Jak naprawdę ma na imię / jakie nosi spodnie / ile naprawdę ma lat / użytkownik
Ja bym się nie poczuł tym urażony, bo w kwestii swojego imienia, tudzież wieku nie mam nic do ukrycia. Podobnie jak znakomita większość Użytkowników. I w przeciwieństwie do Pana nie podaje się za kogoś innego, po to żeby co chwilę protestować przeciwko "cenzurze" i "niesprawiedliwości" i sypać złośliwościami pod bardzo konkretnymi adresami na Forum.

Skoro tyle tu zła wszelakiego, to dlaczego (znowu) Pan stąd nie odejdzie?
Przecież mógłby Pan wciąż zabierać głos w rozmaitych interesujących dyskusjach na tętniącym bujnym życiem intelektualnym Forum PG. Ja tam Pana na pewno nie będę "atakował" ani prześladował.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Luter napisał(a):Pani Markowo, nie wiem do czyich ulubieńców należy Pan Szymon
Na przykład do moich Smile Ojej wydało się...
Luter napisał(a):Naprawdę z łatwością mogę wymyślić "fajną" ankietę dotyczącą na przykład Pani osoby. Życzę odrobiny empatii.
Nie sprawiłoby to panu satysfakcji, bo nie należę do sławetnego układu, no i przykro mi, ze nie dostrzegł pan mojej empatii.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Szanowny Panie, jestem pod naprawdę sporym wrażeniem Pańskiego tupetu. Jednak to nie Pan będzie wybierał za mnie fora internetowe, na których mam się udzielać. Podobnie nie Pan będzie decydował o wybieranych przeze mnie nickach.

Do administracji:
Proszę o ustosunkowanie się do całego incydentu, a w szczególności do mojego protestu.

Pani Markowo - to, że życzę odrobiny empatii nie oznacza, że w ogóle jej nie dostrzegłem. Pozdrawiam.
Luter napisał(a):Jak naprawdę ma na imię / jakie nosi spodnie / ile naprawdę ma lat / użytkownik PMC
Piotr/czarne/22 Smile
A mówiąc poważnie, to cała sytuacja jest efektem klonujących się ostatnio na forum bytów takich jak np. Ćwirek, którzy w sposób ordynarny atakują innych użytkowników.
Ponieważ sytuacja jest od pewnego czasu napięta, wszyscy są przewrażliwieni. Kiedy Luter dołączył do grona użytkowników, po kilku postach, pojawiły się podejrzenia, że jest właśnie sklonowanym bytem (niekoniecznie tym samym, co Ćwirek). Abstrachując od jego zamiarów, czy intencji, u wielu użytkowników wywołało to poczucie, że ma coś do ukrycia i niekoniecznie czyste intencje.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Szanowny Panie PMC, ja to naprawdę rozumiem i nie wymagam od nikogo ani zaufania, ani zgadzania się ze mną, ani nawet czytania moich postów. Oczekuję tylko powstrzymania się od szykan, na kktóre chyba jednak nie zasłużyłem.

Proszę łaskawie zwrócić uwagę, że jeśli tu cokolwiek atakowałem, to tylko nierówne traktowanie różnych głosów różnych użytkowników, a i to w sposób chyba całkiem dopuszczalny.
Szymon napisał(a):i sypać złośliwościami pod bardzo konkretnymi adresami na Forum.
Luter jakoś ostatnio nie "sypie złośliwościami" w przeciwieństwie niestety do Ciebie :/
Szymon napisał(a):Ja tam Pana na pewno nie będę "atakował" ani prześladował.
Tutaj też nie będziesz.
Wyobraź sobie, że to forum nie zostało stworzone jako arena Twoich popisów erudycyjnych na temat innych użytkowników, a jako miejsce dyskusji o sprawach związanych z JK.
Zapraszam więc do działów merytorycznych (choć tam oprócz uporu przydaje się też i wiedza)
Luter napisał(a):Do administracji:
Proszę o ustosunkowanie się do całego incydentu, a w szczególności do mojego protestu.
Niniejszym ustosunkowaliśmy się.
BTW takie sprawy można zgłaszać łatwiej (via PW np.) - tworzenie nowych tematów w proporcji 1:1 nie jest zalecane Wink

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. PMC - na wszelki wypadek - to był znacznik [ you ]
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
I proszę się zastanowić jak wyglądałaby reakcja administracji, gdybym to ja założył szykanująca kogoś ankietę bądź napisał komuś, że ten ktoś "pier.oli".

A od Pana, Panie Zeratulu, oczekuję spełnienia obietnicy umieszczenia w regulaminie punktu mówiącego, że różni użytkownicy mają różne prawa, czyli innymi słowy: wszyscy są równi, ale niektórzy są równiejsi. Wtedy będziecie mieli mnie z głowy, a więc... przyjemne z pożytecznym! Wink Pozdrawiam.

[ Dodano: 2 Luty 2007, 17:38 ]
Zeratul napisał(a):BTW takie sprawy można zgłaszać łatwiej (via PW np.) - tworzenie nowych tematów w proporcji 1:1 nie jest zalecane
W porządku. Przepraszam, zagalopowałem się.
Majek w innym wątku napisał(a):"Jak chciałby naprawdę nazywać się Użytkownik Luter?".
Odpowiedź: chciałby się nazywać Kalisz.

prośba do Adminów
Zwracam sie z uprzejmą prośbą do Administratorów Forum o przyznanie mi ostrzeżenia!
Jeśli Administracja nie widzi podstaw do przyznania mi ostrzeżenia, to niniejszym te podstawy Administrację daję.
Niech podstawą będzie tekst godzący w użytkownika Luter. Tekst ów to:
Użytkownik Luter to tak naprawdę użytkownik o nicku KN. Użytkownik Luter ma dwa konta na Forum i powinien być ostrzeżony.
Powyższy, pisany kursywą tekst nosi wszelkie znamiona insynuacji, lżenia i pomówienia a zatem kwalifikuje się do ostrzeżenia.

dziękuję za uwagę i za spełnienie mojej prośby

pozdrawiam i kłaniam się do ziemi
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Panie Luter, czego Pan na mój temat nie wie? Jeśli chodziło oczywiście o mnie...
Pawle nie przesadzaj...
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Nie jestem użytkownikiem o nicku KN.
a mi się wydaje, że niektórzy nie wiedza co zrobić z czasem wolnym i mają jakieś problemy z sobą. :niepewny:
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Zmienna, - coś w tym jest Wink
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Paweł Konopacki napisał(a):Zwracam sie z uprzejmą prośbą do Administratorów Forum o przyznanie mi ostrzeżenia!
Przyłączam się do prośby!

I mam sugestię - nie uprzykrzajmy sobie życia. Jeśli ktoś prosi to dawajcie te ostrzeżenia. Nie zbiedniejecie od tego, a im będzie przyjemniej. Paweł jest kolejną osobą, która prosi o ostrzeżenie, i jego apel pozostaje bez echa. To taki problem?

Równocześnie proszę Pawła o nabicie mi "pomógł".

Pozdrawiam i życzę wytrwałości!

[ Dodano: 2 Luty 2007, 23:20 ]
Luter napisał(a):Nie jestem użytkownikiem o nicku KN.
Kto temu zaprzeczy tego pozywam na walkę pieszą lub konną.
Luter napisał(a):Nie jestem użytkownikiem o nicku KN.
Alez to jest jasne !

Logujac wystukuje Pan "L u t e r" wiec jest Pan uzytkownikiem o nicku L u t e r. I wypowiada sie Pan w imieniu wlasnym, czyli jako uzytkownik L u t e r.
Nie rozumiem dlaczego traci Pan cenny czas na wyjasnianie takich rzeczy... Wydaje mi sie ze pewna czesc uzytkownikow Pana zrozumiala.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
thomas.neverny napisał(a):Logujac wystukuje Pan "L u t e r"
Tak jest. Z tą różnicą, że między literami nicka nie stawiam spacji.

[ Dodano: 2 Luty 2007, 23:43 ]
Edyta napisał(a):Kto temu zaprzeczy tego pozywam na walkę pieszą lub konną.
Na miecze alibo na topory na udeptanej ziemi?
Ja tylko mam taką jedną malutką sprawę... Zanim cokolwiek napisałam, to zamykali temat...

Przecież wszyscy powinni wiedzieć, jak ma Luter na imię! No, przecież Marcin!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Ta spacja byla po to zeby bylo latwiej czytac.
Ciesze sie ze zgadza sie Pan z reszta mojego postu. Smile
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Paweł Konopacki napisał(a):Użytkownik Luter to tak naprawdę użytkownik o nicku KN. Użytkownik Luter ma dwa konta na Forum i powinien być ostrzeżony.
Powyższy, pisany kursywą tekst nosi wszelkie znamiona insynuacji, lżenia i pomówienia a zatem kwalifikuje się do ostrzeżenia.
Jeśli Luter traktuje nazwanie/porównanie go do KN-a jako lżenie - możemy oczywiście rozważyć Twój wniosek Wink
Ad meritum:
a) tożsamość użytkownika Lutra jest jego prywatną sprawą
b) faktem jest, że nie mamy żadnych dowodów na tożsamość (tym razem w sensie bliskim KN-owi, a może i Lutrowi?) Lutra i KN-a
c) dwa konta - tu sprawa jest dyskusyjna (oczywiście przy założeniu Luter = KN), ponieważ użytkownik KN opuszczając forum formalnie zrezygnował ze swojego konta, a więc nie korzysta równocześnie z dwóch aktywnych kont, a w szczególności nie wykorzystuje 2 kont do wywoływania awantur na forum, co jest jedną z głównych przesłanek ostrzeżenia w takim wypadku. Oczywiście ciąg rezygnacja -> założenie nowego konta nie jest zalecany ze względu na powodowanie lekkiego chaosu na forum, nie podpada jednak pod ostrzeżenie "z rozdzielnika" - każdy taki przypadek zostanie rozpatrzony indywidualnie.
Zmienna napisał(a):a mi się wydaje, że niektórzy nie wiedza co zrobić z czasem wolnym i mają jakieś problemy z sobą. :niepewny:
Wierzę, że na forum jest wiele ciekawszych tematów niż tożsamość/życie prywatne/nr buta/... jego użytkowników :/
Ludzie - zajmijcie się czymś pozytywnym :agent:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Nie no - KN. w gruncie rzeczy był bardzo pozytywny... Jeżeli to Luter - to ok - fajnie,że jest znowu,jeśli nie - to trudno - co by nie mówić Luter ma coś konstruktywnego do powiedzenia...
Zeratul napisał(a):Jeśli Luter traktuje nazwanie/porównanie go do KN-a jako lżenie - możemy oczywiście rozważyć Twój wniosek Wink
Dobrze Pan wie, że nie o to tu chodzi. Lżeniem na pewno są insynuacje, że propozycję zbiórki na renowację nagrobka rzuciłem w jakimś niecnym celu. I naprawdę - skończmy już ten temat. PROSZĘ!
Zeratul napisał(a):a) tożsamość użytkownika Lutra jest jego prywatną sprawą
Jednak nie dla wszystkich jest to oczywiste, zatem wielkie dziękuję za jasne wyrażenie tego.
Dzień Dobry,

Mam propozycję, dajmy spokój z próbami ustalenia prawdziwej tożsamości użytkownika Luter. Jeżeli (CZYTAĆ: JEŻELI) użytkownik Luter to rzeczywiście KM lub MN lub KN, podejrzewam że każdy z tych trzech panów miałby wielki ubaw z tego że większość forum się angażuję w jego infantylną grę. A Jeżeli Luter nie jest jednym z trzech wyżej wymienionych panów, dla niego to pewnie wielce uciążliwa sytuacja, i można mu współczuć (przynajmniej ja mogę)

Pozdrawiam serdecznie

Pacia K/K/V/?/?
"Chude Dziecko"
popieram w całej rozciągłości :poklon:
podpisuje sie pod petyvją o zakońćzenie rozmów nt toższamości Lutra Smile