Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BN - nieznane (mi?) utwory JK
Tomek_Ciesla napisał(a):Polecam "Powrot sentymentalnej panny "S" " Wink
Jak zwykle niewiele rozumiesz.
Wyobraź sobie, że Powrót sentymentalnej Panny "S". śpiewany jest do muzyki Kelusa nie dlatego, ze JK nie miał pomysłu na własną muzykę. Podobnie Rozbite odziały. Jeśli się zabiera głos w jakiejś sprawie to wypadałoby mieć elementarną przynajmniej wiedzę.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Jeśli się zabiera głos w jakiejś sprawie to wypadałoby mieć elementarną przynajmniej wiedzę.
"Ta wiedza"! :rotfl:
- Chcesz wiedzieć, co robi Krzyś co dzień przed południem? Uczy się! Kształci się. Wyczerpuje - zdaje się, że to jest słowo, którego użył - wyczerpuje czy czerpie Wiedzę. (A.A. Milne)
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Luter napisał(a):Wyobraź sobie, że Powrót sentymentalnej Panny "S". śpiewany jest do muzyki Kelusa nie dlatego, ze JK nie miał pomysłu na własną muzykę.
Otoz o to chodzilo! Dlatego tez po przeczytaniu tego
Tomek_Ciesla napisał(a):Nie wierzę, żeby Jacek był tak mało ambitny, żeby pisać tekst pod istniejącą melodię Wink
Podalem ten przyklad, aby pokazac Nowhere Woman, ze pisanie pod czyjas melodie nie musi byc przejawem braku ambicji! To, ze odczytales moje slowa w inny sposob jest dowodem albo braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem (w co nie wierze) albo przejawem zlej woli i wszechobecnego przy....nia sie do mojej osoby

Pozdrawiam
Tomek
Odpowiedz