Szanowni!
Widzicie! Ja jestem dość daleki od luterańskiego widzenia we wszystkim przejawów wszędobylskiej cenzury, ale tym razem trzeba przyznać że bez szczypty zamordyzmu się nie obeszło. Dlaczego temat "Służalcy i Unia II" znalazł się w karczmie? I dlaczego ten wątek został uznany za "ostre zagalopowanie się"? I dlaczego te żarty zostały uznane za "idiotyczne"? O co chodzi?
Jest to wszakże oczywiste że były to żarty. Co więcej, nie widzę w nich nic zdrożnego. Ja rozumiem, że zart o tym że Karol Wojtyła był tak .... że .... jest dla większości nie do przyjęcia. Ja rozumiem, choć dziwię się, że rysunek w rodzaju "Świadectwa" jest również niedpouszczalny. Ale ten wątek o Służalcach i Unii? Przecież to były jaja od samego początku, czyli od pierwszego postu z tym wierszykiem. Czy to moja ... nasza - bo wydaje mi się że w ciemno mogę napisać w imieniu również Szymona i Filipa P. - wina że użytkowniczka Zamocik_23 wzbudziła nieodpartą żądzę ironizowania? I nie wiem co miało tu urażać. We belive it to be self-evident, że były to jaja. Jeżeli ktoś nie zrozumiał... no cóż
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Czyli nie będzie już dyskusji w moim ulubionym temacie?  Co do Zamocika, to przecież Jaśko ją ostrzegał.
Plus Leonardo i Mach
Temat jest w Karczmie więc nie będzie
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Ej- czyli to ja zawiniłam? Przecież to nie ja wyciągnęłam na wierzch sprawę żydofinansjery... Radzę sprawdzić Kto był tak dociekliwy, zamiast od razu zrzucać wszystko na mnie. Faktem jest,że chciała przedstwić całą sprawę w odmiennym świetle, niż Filip, Krasny i Szymon, którzy z góry to założyli, że Żydzi są źli... Po drugie rzeczywioście wiele osób mogłoby się poczuć co najmniej nieciekawie czytając oczywiste komentarze. I mam nadzieję, szanowna Trójco, że przynajmniej ktoś z Was przeprosił Elżbietkę. Nawet jeśli to były żarty, to czasami przegięte!
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Dobra - też przyznaję się do tego, że praktycznie wszystko, co napisałem w tamtym wątku było żartem*. Jeśli ktoś się poczuł urażony (np. Elżbieta) - przepraszam. Sądzę jednak, że nie trzeba było niewiarygodnej przenikliwości i znajomości na wyrywki innych, bardziej poważnych, światopoglądowych wpisów osób biorących udział w "spisku", żeby zorientować się, że jest to szyte grubymi nićmi.
*) Choć np. wypowiedzi lefebrystów są autentyczne, abstrahując od mojego stosunku do Bractwa Św. Piusa X.
[ Dodano: 1 Luty 2007, 17:19 ]
zamocik_23 napisał(a):Radzę sprawdzić Kto był tak dociekliwy, zamiast od razu zrzucać wszystko na mnie. Faktem jest,że chciała przedstwić całą sprawę w odmiennym świetle, niż Filip, Krasny i Szymon, którzy z góry to założyli, że Żydzi są źli... Ty dalej nie rozumiesz?
A strażak także był Sam
Reputacja:
0
Tyle postów "grubymi nićmi"... ja wcześniej radziłam- odpuścić  CHoć sama też mogłam dać sobie spokój- przyznać muszę że czasami za bardzo dałam się ponieść...
[ Dodano: 1 Luty 2007, 17:22 ]
piotrek napisał(a):Ty dalej nie rozumiesz? Rozumiem! Ale ja informuję- jak widzę takie głupoty- od razu zaczynam kontrofensywę i się nawet nie zastanawiam... Kwestia wrednego charakterku
Przepraszam, ale - przy całym szacunku - za co mielibyśmy przepraszać?
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):za co mielibyśmy przepraszać? Jeśli Ktoś poczuł się urażony, to chyba wypadałoby przeprosić... Niefortunne żarty, nawet niechcący, też mogą Kogoś zranić, szczególnie jeśli chodzi o kwestię pochodzenia...
Nie masz racji Zamociku, bowiem myśmy nigdzie nie sugerowali że ktokolwiek z użytkowników Jacek Kaczmarski napisał(a):jest Żydem
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Kraśny napisał(a):Jest to wszakże oczywiste że były to żarty. Właśnie! Poza tym chciałem dodać, że przerażające jest to, że ktokolwiek (tutaj mam na myśli poza zamocik_23 przede wszystkim Elżbietę, thomasa_nevernego i Pilsa) mógł nie dostrzec tego, że nie piszemy tych wszystkich absurdów na serio i że od samego początku, od pierwszych komentarzy pod wierszykiem Kraśnego, czekamy na to, aż wreszcie Użytkowniczka Zamocik_23 zorientuje się o co tak naprawdę chodzi?
Czy naprawdę, sądziliście, moi Drodzy, że uważamy Jacka Kaczmarskiego za antysemitę, który z powodu tego, że Żydzi rządzą Polską, nie mógł otwarcie pisać o Spisku Żydowskich Lekarzy? Czy rzeczywiście, przeczytawszy nasze (to jest przede wszystkim Kraśnego, Filipa i moje - ale także Maćka, Piotrka i Pawła Konopackiego) wypowiedzi w wątku o Służalcach i Unii pomyśleliście, że wierzymy w żydofinansierę (sic!) i jej wszechwładne wpływy? Czy wreszcie sądziliście, że Filip podając listę stu najbogatszych Polaków, z adnotacją "Żyd" przy każdym nazwisku, myślał, że istotnie Ci wszyscy bogacze to Żydzi?
Ja rozumiem, że Polska jest osobliwym krajem, a na Tym Forum mają miejsce rozmaite dziwne dyskusje, ale nie wiedziałem, że aż do tego stopnia, żeby ktokolwiek mógł choćby przez chwilę przypuszczać, że można tu bezkarnie i zupełnie na serio pisać takie rzeczy, jakie my pisaliśmy w Służalcach i Unii II, mając, jak się okazało płonną, nadzieję, że Użytkowniczka Zamocik_23 wreszcie się opamięta.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Krasny i Szymon, którzy z góry to założyli, że Żydzi są źli... Ale gdybyś dobrze czytała, to co się pisze, między wierszami też, nie byłoby tego. Dałaś sie wkręcić chłopakom, aż miło. Jeśli spojrzysz na początek temtu, to jest tam mój wpis mówiący, że wiele można zarzucić Krasnemu, ale nie antysemityzm. Mogłaś się chwilę zastanowić. Później Marek ( Jaśko ) napisał, żeby chłopcy odpuścili. Też dyskutowałaś dalej. Nie chcę bronic Szymona, Krasnego i Filipa, bo aż niekiedy żal mi Ciebie było, ale dla większości było jasne, że Cię podpuszczają. Co do Elżbiety, to rzeczywiście głupio wyszło.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):jak widzę takie głupoty- od razu zaczynam kontrofensywę i się nawet nie zastanawiam... Kwestia wrednego charakterku Otóż to. Nawet się nie zastanawiasz. Zresztą prawdę powiedziawszy nie sądzę, żeby było to spowodowane akurat Twoim charakterkiem.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Mogłaś się chwilę zastanowić. Później Marek ( Jaśko ) napisał, żeby chłopcy odpuścili. Też dyskutowałaś dalej Przepraszam- to oni jako bardziej obeznani odpuścić nie mogli, tylko dalej się nademną "pastwili"...? Ja od razu przyznaję, że mnie to bawiło i to nawet bardzo  Na serio przecież tego wszystkiego nie brałam, ale to drążenie tematu tak mnie zirytowało, że stwierdziłam że nie mam zamiaru odpuszczać komukolwiek...
Szymonie- wszystkie Twoje nadzieje związane ze zmianą mojego nastawienia na niektóre tematy są płonne- naprawdę...
Szymon napisał(a):nie sądzę, żeby było to spowodowane akurat Twoim charakterkiem. Hmm- widzę, że znasz mnie lepiej niż ja sama... Cóż- jeśli tak uważasz- nie ma sprawy  Wierz w to dalej, a ja życzę powodzenie i szerokiej drogi
Pils rozumiał jak przypuszczam. Tylko mu się te dowcipy nie podobały.
Szymon napisał(a):Ja rozumiem, że Polska jest osobliwym krajem, a na Tym Forum mają miejsce rozmaite dziwne dyskusje, ale nie wiedziałem, że aż do tego stopnia, żeby ktokolwiek mógł choćby przez chwilę przypuszczać, że można tu bezkarnie i zupełnie na serio pisać takie rzeczy, jakie my pisaliśmy w Służalcach i Unii II, mając, jak się okazało płonną, nadzieję, że Użytkowniczka Zamocik_23 wreszcie się opamięta. Ja bym to ujął inaczej: Thomas Neverny zasugerował że to jest bardzo smutne że takie rozmowy się toczą na forum strony o Kaczmarskim. A moim zdaniem jest odwrotnie - smutne jest to że na kaczmarski.art.pl są osoby które nie zrozumiały że to żarty. A może... A może ten wierszyk tytułowy też był na serio? :rotfl:
Powyższym nie chcę nikogo urazić (naprawdę!), chodzi mi tylko o to że przykra sprawa jest jak trzeba tłumaczyć o co chodzi w dowcipie.
[ Dodano: 1 Luty 2007, 17:42 ]
Kurde, a może z piosenką "Dobre rady pana ojca" też jest coś nie tak?  Przecież jak Kaczmarski mógł pisać że "z targowiska nie bierz złota, to żydowska jest robota". Zgroza! Antysemita! Kaczmarski antysemitą! Bana powinien dostać! Bana!
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):osoby które nie zrozumiały że to żarty. Jak już wspominałam nie jestem taką ignorantką, żeby wszystko pojmować na serio- jeśli już zaczęlisxcie zabawę w obrzucanie błotem, ja też się przyłączyłam- stanęłam tylko po drugiej stronie barykady  Jak widać rozgrywki zostały przerwane, tylko niepotrzebnie niektóre osoby dostały takim "błotkiem"...
[ Dodano: 1 Luty 2007, 17:46 ]
Krasny napisał(a):Przecież jak Kaczmarski mógł pisać że "z targowiska nie bierz złota, to żydowska jest robota". Zgroza! Antysemita! Kaczmarski antysemitą! Bana powinien dostać! Bana! Tak, to rzeczywiście dowcipne...  Szczególnie, że to, o czym się pisze, nie znaczy to, o czym się myśli (jak wielu już słusznie zauważyło na tym forum  )
zamocik_23 napisał(a):Szczególnie, że to, o czym się pisze, nie znaczy to, o czym się myśli
To jest sytuacja dalece niewskazana. Ale jeżeli ktoś w sposób oczywisty żartuje to to już nie jest ten przypadek.
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Hmm- widzę, że znasz mnie lepiej niż ja sama... Cóż- jeśli tak uważasz- nie ma sprawy Wierz w to dalej, a ja życzę powodzenie i szerokiej drogi Wygląda na to, że znowu mnie źle zrozumiałaś. W sumie to już mnie to przestało dziwić.
Po prostu uważam, że przyczyną takich, a nie innych Twoich wypowiedzi nie jest defekt charakteru, tylko trochę co innego. Niestety, z oczywistych - przypuszczam - dla Większości Forumowiczy względów, nie mogę rozwinąć tutaj tej myśli.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):Ale jeżeli ktoś w sposób oczywisty żartuje to to już nie jest ten przypadek. Nawet jeśli żatruje, to przypominam, że te żarty nie powinny kogokolwiek obrażać, a to miało miejsce w oczywistym przypadku.
Szymon napisał(a):W sumie to już mnie to przestało dziwić. Wiesz- ja nie mam w zwyczaju zgadzać się z tym, co nie dokońca mi się podoba, nawet jeśli to ma się obrócić przeciwko mnie. Ja się tym nie przejmuję- to proste. Szymon napisał(a):tylko trochę co innego. Taaaa- wydaje mi się, że wiem, o czym mowa, ale jednak chyba się mylisz... W każdym bądź razie nie będę wnikać w to, jak postrzegają mnie inni- to ich sprawa a nie moja.
Pozdrawiam
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Ja się tym nie przejmuję- to proste Pewnie. Proste, łatwe i przyjemne.
Możecie mi za poniższe słowa wlepić ostrzeżenie, ale chciałem dodać, że odkąd Użytkowniczka zamocik_23 zaczęła się wypowiadać na Forum przestałem uważać tekst Raskolinkowa Piotra Kajetana Matczuka, tudzież Jego zapowiedzi do tej piosenki za zupełne dno. Teraz nawet zaczynam dochodzić do wniosku, że to jest wiersz wybitny, a Stare spróchniałe drzwi to jedna z najwspanialszych płyt w historii polskiej piosenki.
Poza tym pod wpływem wypowiedzi Użytkowniczki zamocik_23 myślę, że niedawna inicjatywa pewnej grupy posłów w kwestii intronizacji Jezusa Chrystusa na tron Polski była objawem ich niezgłębionej mądrości.
Użytkowniczka zamocik_23 sukcesywnie zmienia moje postrzeganie świata!
Wasze też? Zapraszam do podzielenia się swoimi refleksjami na ten temat.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):myśmy nigdzie nie sugerowali że ktokolwiek z użytkownikówJacek Kaczmarski napisał(a):jest Żydem O, przepraszam, ja sugerowałem. Może w sposób zbyt zawoalowany, a jeśli niedostrzeżony, to czuję sie niedoceniony.  (
[ Dodano: 1 Luty 2007, 18:09 ]
Szymon napisał(a):Wasze też? Zapraszam do podzielenia się swoimi refleksjami na ten temat. No... trochę może przeginasz...
A strażak także był Sam
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
piotrek napisał(a):jeśli niedostrzeżony, to czuję sie niedoceniony. Nie postawiłem Ci wtedy piwa?
Reputacja:
0
piotrek napisał(a):Może w sposób zbyt zawoalowany, a jeśli niedostrzeżony, to czuję sie niedoceniony Już sobie pozwoliłem, jako "autor" tamtego wątku odpowiednio Cię docenić
piotrek napisał(a):No... trochę może przeginasz... Racja - może trochę przesadziłem z tym, że Raskolnikow PKM to wybitny utwór. Rzeczywiście, chyba nawet wypowiedzi zamocik_23, nie uzasadniają takiego wniosku.
[ Dodano: 1 Luty 2007, 18:15 ]
Filip P. napisał(a):Nie postawiłem Ci wtedy piwa? Jeśli nawet to uczyniłeś to możesz to powtórzyć, bo wątek został rozdzielony i piwa od tego czasu liczą się od nowa
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Racja - może trochę przesadziłem z tym, że Raskolnikow PKM to wybitny utwór. Rzeczywiście, chyba nawet wypowiedzi zamocik_23, nie uzasadniają takiego wniosku. Szymon to jest szkalowanie użytkownika  Chcesz ostrzeżenie?
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,705
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Jeżeli ktoś nie zrozumiał... no cóż  Wiesz Krasny, to jest tylko moj prywatny punt widzenia uwarunkowany przez moj Byt ale wlasnie z mojego punktu widzenia widzi mi sie ze Ty jeszcze wielu rzeczy nie rozumiesz i ja juz to jakis czas temu zauwazylem. Obawiam sie ze po prostu nalezysz do osob ktore zakladaja ze jesli ich cos nie dotknelo to nie ma problemu (... no cóż). Jak w tej starej historyjce : « Ze to moglo byc bolesne ? Alez nie, nie bylo bolesne. Zapewniam wszystkich ze kiedy mu przylozylem ta klonica to nic mnie to nie zabolalo…” .
Dowcipy nt pochodzenia uwazam za niesmaczne. Po prostu. Bez wzgledu na to czy ktos z forumowiczow ma jakies pochodzenie czy nie. ( I byc moze stad sie bierze problem ze zrozumieniem sie).
Nie wiem czy nalezalo zamykac tamten watek.
Za wazniejsze uwazam fakt ze – z tego co zrozumialem – w wyniku robienia sobie niewybrednych “jaj” utracilismy kolejnego cennego “uczestnika”. Kogos kto wlasnie zabral sie do kreciej roboty odszukiwywania ludzi ktorzy mieliby cos ciekawego do opowiedzenia o facecie ktoremu jest poswiecona ta strona.
I nie jest to pierwszy przypadek gdy ludzie ktorzy mogliby wniesc cos cennego (wiadomosci nt JK lub chociaz podnosic ogolny poziom dyskusji na forum) odpadaja. Bo mieli dosc, bo trafili na kogos kto uwazal ze wazniejsze i zabawniejsze jest kontynuowanie “robienia sobie jaj” a ze inni maja mniej gruba skore to ich problem (“mnie nic nie zabolalo” jest najwazniejsze).
I dlatego czasami sie lekko wkurzam gdy widze jak sobie zaciekle podsr..ja niektorzy forumowicze (lub nastepnie sie publicznie zastanawiaja skad sie bierze fakt ze w “srodowisku” jest niemila atmosfera).
Ale przede wszystkim mysle z zalem o ludziach ktorzy tu juz byli, ktorzy mogli duzo robic “dla Sprawy” ale sie wycofali, bo mieli zbyt slabe nerwy.
Oraz o tych zupelnie tu nieznanych, wielbicieli JK ktorzy tez mogli cos wniesc i przyczynic sie. Ktorzy wyszukali ze jest takie miejsce w necie, zajrzeli tutaj a nastepnie wyskoczyli jak oparzeni i postanowili wiecej tu nie zagladac. A wszystko dlatego ze poczytali sobie dyskusje na Forum.
Wracajac do glownego watku to po przeczytaniu ostatnich postow rozumiem ze to raczej zamocik i Elzbieta powinny Was przeprosic za przerwanie Wam rownie przyjemnej, milej i bezbolesnej zabawy…
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Użytkowniczka zamocik_23 sukcesywnie zmienia moje postrzeganie świata!
Wasze też? Zapraszam do podzielenia się swoimi refleksjami na ten temat. Nie. Uważam że jest Pan skończonym chamem i jestem oburzony, że skora do ostrzeżeń i blokad administracja toleruje takie zachowania jak Pańskie.
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Użytkowniczka zamocik_23 sukcesywnie zmienia moje postrzeganie świata! Ja Cię bardzo przepraszam Szymonie, że psuję Ci zabawę na forum. To, że myslę tak jak myślę ni oznacza chyba, że należy mi się od Ciebie (delikatnie mówiąc) "bura". Nie Tobie mnie oceniać i ustalać, co ma kto mówić tak, żeby Tobie to pasowało. O ile mi wiadomo mamy wolnosć wypowiedzi, ale zdaje mi się, że lekko przesadzasz. W każdym bądź razie ja nie wiem, co takiego napisałam żeby Cię to tak zirytowało...
Acha- ostrzeżenie niepotrzebne... Ja się nie przejęłam za bardzo- nie pierwszy i nie ostatni raz dotsałam po ogonie za to, co myślę... A chłopak ma na mnie najwyraźneij za słabe nerwy 
Acha- Luter- dziękuję za wsparcie *-`-
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):W każdym bądź razie ja nie wiem, co takiego napisałam żeby Cię to tak zirytowało... Chyba to o konstytucji tureckiej.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Uważam że jest Pan skończonym chamem i jestem oburzony, że skora do ostrzeżeń i blokad administracja toleruje takie zachowania jak Pańskie Nie zwykłem zważać na anonimowe donosy, ale mimo wszystko proszę Pana o wyjaśnienie, który punkt regulaminu łamie, Pana zdaniem, moja poniższa wypowiedź:
Luter napisał(a):Możecie mi za poniższe słowa wlepić ostrzeżenie, ale chciałem dodać, że odkąd Użytkowniczka zamocik_23 zaczęła się wypowiadać na Forum przestałem uważać tekst Raskolinkowa Piotra Kajetana Matczuka, tudzież Jego zapowiedzi do tej piosenki za zupełne dno. Teraz nawet zaczynam dochodzić do wniosku, że to jest wiersz wybitny, a Stare spróchniałe drzwi to jedna z najwspanialszych płyt w historii polskiej piosenki. Poza tym czyżbym z powodu tego, że pod wpływem Jednej z Użytkowniczek Forum zmieniłem zdanie na temat Twórczości Pana Piotra Kajetana Matczuka istotnie zasługiwał na miano "skończonego chama"? Opamiętaj się Pan, Panie "Luter"!
I jeszcze jedno - jeśli Pan już szafujesz takimi ostrymi określeniami, to bądź Pan łaskaw się podpisywać pod swoimi słowami prawdziwym imieniem i nazwiskiem.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Pzrypomina mi się jedno zdanie z pewnej bardzo zajmującej gry: "Człowieku- nie irytuj się"  )
A ja Szymonie myslałam, że jesteś bardziej stały w swoich przekonaniach... Cóż- tylko krowa nie zmienia poglądów
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Wiecie co, w tym wątku dziś nie będziemy dawać ostrzeżeń, wyszalejcie się a potem ja to dam do karczmy, bo za wami nie idzie nadążyć a ja bym chciał dziś dodać kilka artukułów do strony.
|