Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arcybiskup Paetz metropolitą warszawskim?
piotrek napisał(a):Off-topiki są spoko, ale skoro dany temat już istnieje, to po co go dublować?
Słusznie! Przeniosłem się zatem Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
piotrek napisał(a):Tak, tak - uwziąłem się i piszę to tylko po to, żeby ci dokuczyć.
To ja mam pomysł- niech ktoś zamieści listę (oczywiście na odpiowiedniej stronie Wink ), na której znajdą się osoby, którym to będzie się dokuczało, z uwagi na ich wypowiedzi i poglądy... Wtedy wszystko będzie jasne, i unikniemy również głupich dyskusji, bo osoby te będą się trzymać na baczność... Co Wy na to? Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
lc napisał(a):pewnego młodego kleryka wysłał dawno na studia do Rzymu.

Użytkowniku lc, takich wątków to nie poruszaj, bo wiesz dobrze jaki młody kleryk był wysłany na studia do Rzymu Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):Nie ogldałaś "Karol - człowiek który stal się Papieżem"? Tam po jakiś rozmowach o budowie kościoła w Nowej Hucie z jakimś SBkiedm Wojtyła powiedzial "Dziękuję za współprace pułkowniku"

Chrzanisz jak potłuczony Smile Rozmowa wyglądała tak:

Partyjniak Julian Kordek: Zrobimy tak: podzielimy się budynkiem. Jedna połowa dla nas, druga na wasze seminarium.
Biskup Karol: Lepsza połowa seminarium niż żadne - więc dziękuję.
Partyjniak Julian Kordek: Nie mnie dziękujcie. To partia chce was nagordzić za otwartość na dialog.

Wychodzi na to że film sugerował że bp. Wojtyła się zaprzedał czerwonemu Lewiatanowi :rotfl:
Krasny napisał(a):Partyjniak Julian Kordek: Zrobimy tak: podzielimy się budynkiem. Jedna połowa dla nas, druga na wasze seminarium.
Biskup Karol: Lepsza połowa seminarium niż żadne - więc dziękuję.
Partyjniak Julian Kordek: Nie mnie dziękujcie. To partia chce was nagordzić za otwartość na dialog.
sens ten sam Wink