Ankieta: Czy jesteś za obecnym kształtem NASZEGO forum, w którym rozmowy niemieszczące się w ramach zasadniczych tematów związanych z JK nie mogą być kontynuowane poprzez zamykanie wątków w Karczmie lub usu...
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
tak
47.06%
16 47.06%
nie
44.12%
15 44.12%
nie mam zdania
5.88%
2 5.88%
mam to w...
2.94%
1 2.94%
Razem 34 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ankietka (moja pierwsza - więc proszę się nie śmiać)
Luter napisał(a):Naprawdę ?? :wow: No, jeśli nawet Ty nie możesz, to sprawa jest naprawdę poważna.
Naprawdę. Mam nadzieję, że poprawiłem Ci humor, drogi Lutrze. Ale nie musiałeś tego pisać dwa razy; zrozumiałem Twojego posta już po pierwszym czytaniu.
Zeratul napisał(a):Bo nie zgłosiłeś się na moda do Karczmy Wink
Pominę to milczeniem... Wink
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):zrozumiałem Twojego posta już po pierwszym czytaniu.
To Deja vu!
I powinieneś docenić przejawy współczucia! Big Grin

[ Dodano: 30 Styczeń 2007, 00:27 ]
A swoją drogą, taka karczma z widokiem! Powinieneś się zgłosić... Big Grin
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Powinieneś się zgłosić...
Jakoś rozleniwiam się ostatnio...
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
To już nic nie piszę w tym temacie, bo znowu to uznają za wątek matrymonialno-jakiśtam...
Big Grin
Odpowiedz
MacB napisał(a):Coś wytłumaczyć,
Pisałem już, że w chwili zamykania wątku nastroje nie sprzyjają raczej tłumaczeniu czegokolwiek, chyba że inaczej rozumiemy "wytłumaczyć".
MacB napisał(a):przypierdolić adwersarzowi,
Tu mamy skrajnie rozbieżne poglądy Sad
"'Tak' już było, się nie spełniło"
MacB napisał(a):i wreszcie za coś (lub kogoś)... przeprosić.
Czy agnostycy wierzą w cuda?

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Czy agnostycy wierzą w cuda?

:rotfl:
Sam widzisz jak mi ciężko! Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):
MacB napisał(a):i wreszcie za coś (lub kogoś)... przeprosić.
Czy agnostycy wierzą w cuda?
:rotfl: No to rozbawiles mnie na koniec dnia Smile
Odpowiedz
MacB napisał(a):Sam widzisz jak mi ciężko! Wink
Nie dzielić bólu z nikim
i wracać martwą ścieżką...

A co do niedowiarstwa... spójrz na J.M. Jestem pełna podziwu! !!
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A co do niedowiarstwa... spójrz na J.M. Jestem pełna podziwu!
Obawiam się, że przedłużający się dzień pozbawił mnie resztek przytomności, ale nie łapię. Na jakiego J.M. mam spojrzeć?

[ Dodano: 30 Styczeń 2007, 01:08 ]
Jakuba Mędrzyckiego? To w takim razie tekst do Zeratula, a nie do mnie Big Grin
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
No, przecież na TEGO J.M.! !! !!

[ Dodano: 30 Styczeń 2007, 01:14 ]
Dlaczego? To przecież Zer pytał, czy wierzysz w cuda...
Chociaż już też mi się mogło coś poplątać... Big Grin
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A gdybyś to Ty, Filipie, stracił możliwość odniesienia się do tematu a my - Forumowicze - poznania Twojego zdania?
To bym musiał przyznać, że trochę przesadziłem, skoro wylądowałem w karczmie. Jeśli ktoś uznał, że moje wypowiedzi nie kwalifikują się do publicznego odczytu, to coś w tym musi być! Do karczmy nie trafiają byle jakie tematy, tylko naprawdę mocne przegięcia.
Odpowiedz
I moim zdaniem również pytania są tendencyjne. Bo obecny stan rzeczy nie jest przecież taki że rozmowy niemieszczące się w ramach zasadniczych tematów związanych z JK nie mogą być kontynuowane poprzez zamykanie wątków w Karczmie lub usuwanie wypowiedzi według uznania Administralicji. Co najwyżej kolejne Ćwirki czy Wróbelki tam lądują, ale to jest sprawa marginalna.

Dla mnie jest oczywiste że nie należy uniemożliwiać rozmów na tematy merytoryczne, ale jednocześnie podkreślam że aktualnie nie są one uniemożliwiane. Powiem więcej - uniemożliwić offtopicowanie to skazać forum na śmierć. Jest dobrze tak jak jest.
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Jeśli ktoś uznał, że moje wypowiedzi nie kwalifikują się do publicznego odczytu, to coś w tym musi być!
Skoro tak uważasz to cóż... Rzecz w tym, że jedne wypowiedzi lądują w Karczmie lub są zamykane, inne (podobne w treści, tyle że wrogie wobec kogoś innego) zaś nie.
Odpowiedz
W ankiecie nie biorę udziału, bo pytanie zostało tak sformułowane, że nie wiem co odpowiedzieć. Niemniej jednak chciałbym zaznaczyć, że nie rozumiem dlaczego karczma nie może funkcjonować na takiej samej zasadzie na jakiej funkcjonowała w zeszłym roku? Przecież taka właśnie była idea karczmy, że można w spokoju dokończyć... gwałtowną wymianę zdań w konkretnym wątku tamże, zamiast rozwlekać ją na wszystkie inne części Forum. Odkąd Karczma zyskłała status "tylko do odczytu" trafia do niej całe mnóstwo tematów, a to dlatego między innymi, że ktoś komu uniemożliwiono odpowiedź w jednym karczemnym wątku, będzie, często choćby z chęci sprostowania, wytłumaczenia, wyjaśnienia czegoś kontynuował ją w innym wątku i tak w koło, Macieju ( Wink ).

Mnie zresztą zawsze drażniło obsesyjne dzielenie tematów. Czy wszystko, co się w danym wątku pisze, musi być koniecznie ściśle związane z tym wątkiem? Przecież to naturalne, że ludzie - zarówno w rzeczywistości, jak i w świecie wirtualnym mają tendencję do zbaczania z "właściwego" tematu. Często zresztą te uwagi rzucane niejako mimochodem stanowią najciekawszą część danej dyskusji.

No, ale przecież moderatorzy muszą mieć coś do roboty.

Odrębną kwestią jest nagminne atakowanie jednej grupy użytkowników przez drugą i całe mnóstwo sporów o charakterze prywatnym i osobistym, które w ostatnich miesiącach przetoczyły się przez to Forum. Wierzę, że dyskusja, nawet o charakterze karczemnym, pozwala czasami po prostu ukazać Postronnym Forumowiczom, kto ma rację i w ten sposób skompromitować tych, którzy racji nie mają. Nie znam się na tym, ale może zamiast dodawać ostrzeżenia według własnego uznania, należałoby oddać w tej sprawie głos większości Użytkowników? Ja nie wiem czy i jak ten problem należy rozwiązywać. Forum jest własnością prywatną i oczywiście AA mają prawo, a nawet obowiązek podejmowania suwerennych decyzji w rozmaitych kwestiach Forum dotyczących. Z drugiej strony Forum stanowi pewną społeczność ludzi przeważnie znających się mniej lub bardziej osobiście i ta społeczność też powinna mieć coś do powiedzenia. Może odwoływanie się do "oficjalnych" ankiet, których wynik stawałby się obowiązującym "prawem" mogłoby coś zmienić na lepsze?
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Zagłosowałam. Podzielam zdanie , najpierw chyba, wyrażone przez Lunę, a później przez Marka. Karczma otwarta - Ćwirkopodobnym "mówimy zdecydowane nie".
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):To bym musiał przyznać, że trochę przesadziłem, skoro wylądowałem w karczmie.
Sedno w tym, że ten temat wcale nie musiał być zamknięty w związku z Twoją wypowiedzią.
Temat może być frapujący, chcesz w nim wziąć udział - a tu klapa. Ktoś go zamyka...
Myślę, że wszyscy musimy położyć nacisk na szacunek dla innych, nawet, jeśli się z nimi nie zgadzamy. Wtedy nie będzie problemu...

[ Dodano: 30 Styczeń 2007, 22:50 ]
A poza tym - ostatnio widziałam Cię w pewnej Karczmie... więc nie kombinuj! :rotfl:
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A poza tym - ostatnio widziałam Cię w pewnej Karczmie... więc nie kombinuj! :rotfl:
W karczmie z widokiem na Golgotę?

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):W karczmie z widokiem na Golgotę?
Dokładnie! W wykonaniu Kaczora, czyli A.K.
Czego i Tobie życzę!
Odpowiedz