Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co sadzicie...
Witam wszystkich,

Nie jestem na forum dlugo - od listopada, obserwowalam je wczesniej, zanim zdecydowalam sie cokolwiek napisac,bom z natury Obserwator.

Jest na tym forum masa inteligentnych ludzi - takich ktorzy wykonuja utwory JK, takich ktorzy 'tylko' sluchaja i sa zafascynowani faktem, ze ktos potrafi grac, takich, ktorzy pisza sami, komponuja muzyke do tekstow JK, innych, ktorzy tu sa by czegos sie dowiedziec, zebrac pelna dyskografie, zgromadzic pamiatki, dowiedziec sie gdzie je kupic, mlodziutkich,starszych. Wiec mam taka mala prosbe - porzucmy wszelkie klotnie i zrobmy najwspanialsza strone poswiecona tworczosci JK - bez klotni, osobistych 'wycieczek'. Przeciez wszystkich nas laczy to samo - ta sama pasja, ta sama milosc do Jego tworczosci.Nie musimy spierac sie, kto bardziej JK twrczosc kocha, bo nie mozna kochac bardziej lub mniej ,mozna tylko kochac albo nie.Czy to tak trudno? Nie sadze -odrobina dobrej woli, a bedziemy miec piekne forum ( nie zapominac o glownej stronie!). Ci, ktorzy wiedza wiecej niech dziela sie swoja wiedza z innymi ( jest tu na to wiele przykladow, ze sie da, ze mozna) Poza tym zaoszczedzimy sobie nerwow... Dajmy szanse wszystkim.Bedzie miejsce i na zarty i na powage. Wyszlo moze nieco patetycznie, ale nie umialam inaczej.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Hm, pięknie, ale bardzo podobny wątek już założył Kuba. Myślę, że trudno nie zgodzić się z Twoimi postulatami, chyba że dla kawału.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Utopia... Sad(

chociaż może...
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Sorry, nie zauwazylam, a bylam zirytowana tym, ze tylu wspanialych ludzi nie robi za wiele konstruktywnego na stronie.Dopisalam to z reszta przed chwila w temacie Kuby... Na dodatek'oberwalam' za bycie na forum w godzinach pracy co jeszcze moja irytacje zwiekszylo...
Ale o co chodzi Elżbieto? Przecież na tym forum mało kto się kłóci.
Moze juz wreszcie nie bedzie klotni. Moze ta akcja pogodzi ludzi...na czas jakis.Nie czytajac postu Kuby pomyslalam o tym co On. Mozemy miec na prawde super strone - bez osobistych wyciczek. :offtopic: W lipcu zegluje - ze znajomymi po Roskilde fjord - warte jest to przezycia.Ja sama nie zegluje, wole gorki -ktorych tu mi brak, wiesz tak na weekend skoczyc w Rudawy Janowickie. Rozmazylam sie...
Elzbieta napisał(a):Nie jestem na forum dlugo - od listopada, obserwowalam je wczesniej, zanim zdecydowalam sie cokolwiek napisac,bom z natury Obserwator.
Jak na obserwatora to masz całkiem sporo postów :rotfl:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
kaczka napisał(a):Jak na obserwatora to masz całkiem sporo postów
Jest jakiś powód tej złośliwości, czy tak po prostu nie miałeś pomysłu co napisać?
Artur, chill out! Cool
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Artur napisał(a):Jest jakiś powód tej złośliwości, czy tak po prostu nie miałeś pomysłu co napisać?
ale ossochodzi?
spodziewałem się, że umieszczenie emotikonka: :rotfl: świadczy o żartobliwym charakterze wypowiedzi, skierowanej zresztą do Elżbiety, więc od niej spodziewałbym się komentarza (czyżby admin nabijał sobie tak posty? :rotfl: )
NestSite
Dla mnie to brzmi jak dogryzanie, z całej wypowiedzi komentujesz akurat taki fragmencik. Ale skoro nie, to nie ma sprawy. W tym dziale posty nie są naliczane. Podobnie w kilku innych.
Artur, o co chodzi? przecież na tle złośliwości forumowych plasuję się na jednym z ostatnich miejsc a moja wypowiedź była na maxa sofcikowa.
zapytałbym się, czy trafiłem w Twój zły czas księżycowy, ale za coś takiego dostaje się tu ostrzeżenia :wstyd:
NestSite
kaczka napisał(a):złośliwości forumowych plasuję się na jednym z ostatnich miejsc
a nie uważasz, że pora z nimi skończyć? Po co nawet ta "sofcikowa" złośliwość?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4045&start=0">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 45&start=0</a><!-- m --> - ileś osób potakuje a i tak się nic nie zmienia w podejściu ludzi do siebie.
w sumie to masz rację.
NestSite
piwko Smile
kaczka napisał(a):zapytałbym się, czy trafiłem w Twój zły czas księżycowy, ale za coś takiego dostaje się tu ostrzeżenia

Piwko dla Ciebie! Takie bawarskie - w co najmniej litrowym kuflu Smile
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Ja bym ten zgrzyt interpretowal jako wynik ogolnego poddenerwowania spowodowanego burzowa atmosfera na tym forum.
Kilka dni temu zapowiadalo sie ze sie uspokoilo, ludzie rzucili do nowej, wspolnej, scalajacej akcji (pomnik). Choc towarzysko-srodowiskowe sprawy mnie malo pociagaja (ja zbyt duzy mizantrop), przecieralem oczy ze zdumienia. Troche mialem ochote napisac lekko gorzkawy poscik, opisujac jak mi sie to wszystko widzi, z punktu widzenia naturalisty ktory obserwuje co sie dzieje w akwarium. W koncu powiedzialem sobie : "daj spokoj, nie zrazaj ich ( = nie zarazaj swoim fatalizmem)". No i chyba okazuje sie ze nie bylo potrzeby tego pisac... :wredny:
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
thomas.neverny napisał(a):No i chyba okazuje sie ze nie bylo potrzeby tego pisac...
Zdecydowanie. Ja mam dla Ciebie propozycję, Thomasie. Skoro, jak sam wielokrotnie pisałeś, nóż Ci się w kieszeni otwiera względnie sięgasz po rewolwer kiedy czytasz o środowisku kaczmarofilskim. Ponieważ Twoje zdanie na ten temat już wszyscy znamy, to może mógłbyś nie pisać coraz to nowych "bezstronnych" komentarzy na temat rzeczonego środowiska? Bo chyba jednak w rzeczywistości mieszkasz trochę zbyt daleko, żeby wiedzieć tak precyzyjnie, jak Ci się wydaje
thomas.nverny napisał(a):co sie dzieje w akwarium
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Wiesz, wszyscy sie tu powtarzamy i nie sadze zeby moje uwagi mimochodem zalewaly to forum. I moje posty nie polegaja li tylko na walkowaniu akurat tego watku.
Gdybysmy usuneli wszystkie (nie tylko moje) powtarzajace sie wypowiedzi pod pretekstem ze "już wszyscy [to] znamy", zrobiloby sie tu pusciutko...

Nigdzie nie pisalem ze "wiem" (cytat z Twojego postu). Specjalnie zaznaczylem ze chodzilo o opisywanie "jak mi sie to wszystko widzi". Wiem ze jestem subiektywny, jak wszyscy. Na dodatek jestem tego swiadomy.

Wiesz, kazdy z nas ma swoje przywary i manie. Mam nadzieje ze bedziesz nadal dzielnie znosil moje wizyty na tym forum.

No a wracajac do tematu : uwazam ze atmosfera jest nadal dosc burzowa.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
thomas.neverny napisał(a):Nigdzie nie pisalem ze "wiem" (cytat z Twojego postu)
Przepraszam - chciałem napisać "widzieć". Dziękuję za szczerą i przekonywującą odpowiedź, Thomasie!
thomas.neverny napisał(a):uwazam ze atmosfera jest nadal dosc burzowa
I pewnie tak już pozostanie, jeśli Administracja nie zaostrzy trochę swojej polityki wobec rozmaitych wróbelków.
[b][i]
[/i][/b]
JK
To i ja odpowiem- post Kaczki odebralam tak jak byl napisany - z przymruzeniem oka, nie jako zlosliwosc. Ja na prawde jestem obserwator, poza tym wole robic jakies konkretne rzeczy - typ- zebrac to pozostalo w pamieci ludzi, jakies materialy, zebrac dyskografie. Czasem pisze, bo mnie poniesie (widac czesto mnie ponosi sadzac po ilosci postow Wink - moze tez wada. A nadzieje mam nadal, ze jednak bedzie to najlepsza strona o JK.(tylko nie wiem czemu mi na tym zalezy) Jestem jak widac obserwator -optymista ( kiedys napisalam technik - romantyk).
Ja wciaz sie siebie pytam co ja tu robie i po co - wierzcie mi, ze nie wiem.

Co do atmosfery - zgadzam sie na burzliwa - nie zgadzam na chamska.
BTW odnośnie tematu wątku:
Cytat:Co sadzicie...
Ja tam np. nic aktualnie nie sadzę (kiedyś choinki, ale to dawno było) Wink

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. NMSP - wybaczcie :wstyd:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;